Gra na danych

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
unkle/.seed
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: unkle/.seed »

Szwajcar
uwierz sprawdzałem różne kombinacje i nawet grając 1 lotem blokują

candleelephants2
komplikacja prawne ? nie nie chodzi o płacenie podatku bo to mozna bez problemu zapłacić
bardziej chodzi o manewry pieniędzmi z kilku takich kont
płacisz podatek a raczej dajesz tej osobie kase niech zapłaci podatek a potem nagle Tobie na konto wpada kilkanaście tyś zł i co ? drugi raz zapłacisz podatek ?
moneybooker ma u AM ograniczenie że mozna przy jego pomocy wypłacić tylko tyle ile się przy jego pomocy wpłaciło
pozatym jak za mocno zakręcisz to wplątujesz nie tylko siebie ale i tą osobę jakby US się doczepił
także dla 1 czy 2 transakcji szkoda zachodu i ewentualnych problemów

Awatar użytkownika
candleelephants2
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: candleelephants2 »

unkle/.seed pisze:bardziej chodzi o manewry pieniędzmi z kilku takich kont
płacisz podatek a raczej dajesz tej osobie kase niech zapłaci podatek a potem nagle Tobie na konto wpada kilkanaście tyś zł i co ? drugi raz zapłacisz podatek ?
moneybooker ma u AM ograniczenie że mozna przy jego pomocy wypłacić tylko tyle ile się przy jego pomocy wpłaciło
dlaczego drugi skoro ta osoba jeśli jest z najbliższej rodziny zapłaci podatek i przeleje mi na konto jako darowizne ( w najbliższej rodzinie darowizna nie jest opodatkowana) a jeśli nie jest rodziną to idzie do bankomatu i daje mi gotówkę na waciki?:) ale fakt jest taki że takie osoby się szybko skończą.
gdzieś jest to drzewo.

Awatar użytkownika
Szwajcar
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Szwajcar »

unkle/.seed

Może i teraz blokują. Sam mam poblokowane konta MM, ale za coś innego i musiałem przenieść się na PRO.

Awatar użytkownika
siersciuch
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: siersciuch »

nie rozumie dlaczego broker miałby mi nie wypłacić zarobionych pieniędzy? ma jakieś prawo do tego??
jeżeli będziesz uparty, prawdopodobnie częściej odniesiesz sukces, niż doznasz porażki.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

siersciuch pisze:nie rozumie dlaczego broker miałby mi nie wypłacić zarobionych pieniędzy? ma jakieś prawo do tego??
Prawo nie, bardziej kłopoty z płynnością ;). A wtedy mogą kombinować np. z usuwaniem transakcji itd. Jednak dawno nie słyszałem o takim przypadku.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
unkle/.seed
Gaduła
Gaduła

siersciuch pisze:nie rozumie dlaczego broker miałby mi nie wypłacić zarobionych pieniędzy? ma jakieś prawo do tego??

czasami mają prawo
zależy jakie maja zasady w regulaminie

przykład z brzegu
Liteforex
ma tak skonstruowany regulamin, ze może usuwac transakcje w konkretnych przypadkach
i dział to w ten sposób, że póki nie zlecasz wypłaty w ogóle nie sprawdzają Twojego konta, a jak zlecisz to analizują Twoje trady i jak coś nie pasi to sru kasują te trady co im nie pasują

własnie trady na danych tak traktuja
możesz nawet natrzaskać u nich kilkanascie k$ i nic niby wszysztko gra
ale chcesz wypłacic i robi się z tego kapitał poczatkowy
i mają Cię w dupie

Awatar użytkownika
Szwajcar
Pasjonat
Pasjonat

Jak gracie na takiego klienta, że tylko dane i nic więcej to nie dziwię się.
Jak masz zarobione pieniądze na koncie Mt4 to jest sposób, żeby je wyciągnąć w normalnych transakcjach poprzez hedge z innym kontem lub po prostu po ugraniu większej kasy zrobić 3 miesiące normalnych zleceń.
Co do LiteForex to jest wypłacalne, bo sam zarobiłem tam 15k $ i w jednym przelewie przysłali. Jednak to jest broker MM i ma Dealing Desk, który mocno uprzykrza handel.
Dzisiaj przesłałem trochę PLN na konto w AM MM i okazuje się, że zdjęli już Dealing Desk także sprawdzę jak zlecenia >5 lotów wchodzą na ważniejszych danych.

Awatar użytkownika
unkle/.seed
Gaduła
Gaduła

Szwajcar a skąd wiesz, że Ci DD zdjęli ? przecież nie ma zakładki DD przy kontach :D :D

Dodano po 2 minutach:

a co do liteforex to wiem, że są wypłacali jesli zarobisz to w jakis normlany sposób, (nie na danych)

Awatar użytkownika
Szwajcar
Pasjonat
Pasjonat

Zlecenia inaczej wchodzą. Na oczekujących nie ma notorycznego podświetlania zlecenia. Wcześniej zlecenie najpierw podświetlało się na żółto a po jakimś czasie od kilku sekund do minut wchodziło. Ogólnie nie dało się grać.
Sam zarobiłem 67k $ na błędach kwotowań, ale nie były to dane i jakoś broker to wypłacił. Było to jeszcze przed wejściem FiXatora a broker to FigFX. Zablokował po tym dostęp dla klientów z Polski, bo jak wypłaciłem to kilku znajomych powiadomiłem o tej darmowej kasie.
Także jak macie jakieś źródełko to cicho sza i doić.
Bariera u słabych MM to jakieś 5k $ a u lepszych 15k $.
Ostatnio zmieniony 23 sie 2011, 12:58 przez Szwajcar, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
unkle/.seed
Gaduła
Gaduła

nie sądziłem, że po jakimś czasie mogą zdjąć DD
logicznie byłoby gdyby był on permanentnie przypisany do konta
ale to daje jakieś szanse na przyszłość :lol:

ODPOWIEDZ