Gra na danych

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Dagu

Nieprzeczytany post autor: Dagu »

Haha :D
poblogoslaw panie ze wogole patrzysz na jakies dane :) tu masz plus
dobra zmeczony jestem wiec bede sie straszczal

twoje zlececenie zaczelo sie tam gdzie powino sie skonczyc zebys mogl trzaskac kase :)

a teraz wyciagaj wnioski :)
pozdrawiam

Awatar użytkownika
sp2ews
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: sp2ews »

Coz, nie ukrywam, ze zaczynam dopiero testowac gre na dane wiec kazda rada sie przyda...
Nawet jesli ktos pisze byle pisac zamiast tej rady udzielic.

Dagu

nie badz leniwy i nie oczekuj ze wszyscy beda ci wszytsko podawac na tacy

wyzej napisalem ci wszytsko na czym powinienes sie oprzec
nie umiesz wyciagac wnioskow nie bedziesz zarabiac :)

pytaj, chetnie pomoge ale to ty bedziesz sie musial wysilic
pozdrawiam i owocnych lowow ;]

Awatar użytkownika
sp2ews
Gaduła
Gaduła

Zapytalem a ty odpowiedziales, ze moje zlecenie powinno sie zrealizowac tam gdzie sie otworzylo. tyle to i ja wiem.
Zatem jak okreslic moment wejscia?

Dagu

Dobra postaram sie to rozlozyc lopatologicznie

Twooje wejscie
Buy/sellstop +15pip
Spread ~ +5
suma +20 pip
Wniosek twoje wejscie zaczyna na ruchu ceny na 20 pipow
teraz w zaleznosci od tp skonczy sie na +30 lub + 40 pipow

a teraz konkluzja: ruchow w jednym kierunku na +40 pipow jest bardzo malo i bardzo ciezko jest je przewidziec, oczekiwanie na ruch +40 jest starta czasu i pieniedzy, zanim doczekasz sie na ten ruch to stracisz wszystkie pieniadze na akcjach ktore opisales wyzej, taka strategia jest bledna (wyjatek to pierwsze piatki miesiaca : ) )

a teraz moje wejscie
Buy/sellstop +5pip
Spread ~ +5
suma +10 pip
TP - 10 pip
moje zlecenie zaczyna sie na ruchu cenowym +10 pip a konczy na +20 czyli kiedy ty dopiero zaczynasz zarabiac to ja juz siedze spokojny w fotelu z faja w gebie i licze kase przy goracej kawie,

i znowu konkluzja duzo duzo dzuo latwiej i bezpieczniej zarabiac na danych kiedy prognozujesz ruch +20 a nie 40 i wiecej, ruchow danych na +20 jest zdecydowanie wiecej, ruchy te maja to do siebie ze jak sa to sa a jak ich nie ma to ich niema tzn nie ma pullback tak jak u ciebie ze cena idzie na 20 pare pipow a zaraz potem zawraca wydzierajac tobie kase z kieszeni

ok a teraz jestem ciekawy co ty na to powiesz

Awatar użytkownika
sp2ews
Gaduła
Gaduła

Rozumiem. Jednak ustawic zlecenia 5p od ceny by nie zostaly otwarte przed danymi jest raczej ciezko...

Dagu

Dobre wnioski, bardzo dobre :D
podazasz za dobra strona mocy :D

Podpowiem ci
ustawic oczekujace zeby nie otwarlo ich przed danymi jest bardzo ciezko i czesto takie pozycje ci bedzie otwierac, taka operacja jest statystycznie pozbawiona sensu i bedziesz przez nia tracil bardzo duzo kasy a nie to jest twoim celem

Na szczescie na internecie sa programy ktore dbaja o to zeby zlecenia nie zostaly otwarte przed danymi

Jak znajdziesz tego typu program to zrob synchronizacje swojego zegara systemowego z zegarem atomowym, to nie zart ; )

glowa do gory i nigdy sie nie poddawaj

oddike
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: oddike »

Przeprowadzam małe rozeznanie kto na jakich “autoclickach” do grania na danych makro gra/grał/planuje grać ? Jakie macie doświadczenia ? ktoś robił testy szybkości ? porównywał ceny ? oferty ? stabilność ? support ? chętnie wymienię się doświadczeniami kontakt na priva

Pozdro :twisted:

silent

Nieprzeczytany post autor: silent »

gra na dane sie skonczyla dawno temu u brokerow mm ....

oddike
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: oddike »

no to chyba oczywiste że MM nie pozwalają grać na danych makro “news trading” jest to jedyny "styl" gry gdy przed trade wiesz wszystko!

Dodano po 1 godzinach 53 minutach:

przykład Polski MM(bank) .... malutki size (może nas radar nie wyłapie)

Obrazek

no i po tym trade skończyło się przetwarzanie w 1sec (nowa norma 5+ sec i kolosalne requote'y) ... jeśli takiego MM zabolał taki trade ... w sumie to aż dziwne ze nie włączyli virtual'a od samego początku
Ostatnio zmieniony 22 lis 2011, 13:25 przez oddike, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ