Let's Rock!

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Godfather
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Godfather »

Mr.T pisze:Nikt cię tego nie nauczy-musisz sam do tego dojść, ,,dorosnąć" są osoby ,które moga pomóc,wytłumaczyć ale nie nauczyć-dlatego większość traci
Masz rację. Ja powiem inaczej - albo to w sobie masz albo nie ...
Szkolenia w niczym nie pomogą ...

Problem polega na tym, że ja to w sobie mam, ale czytając forum, oglądając te przepiękne trejdy na screenach w stylu GWH ciągle mi się wydawało, że jestem cienki - robię marne 200 pipsów na miesiąc, kiedy inni robią 100 pipsów dziennie ...

Straciłem rok czasu na szukanie czegoś lepszego zamiast się po prostu doskonalić ...

P.S.
Uwaga do userów.
Nie wysyłajcie mi PW na nicka Mike_Scofield, bo nie mogę się już zalogować do tamtego konta ... Powiadomienia o PW mi na maila przychodzą ...

Awatar użytkownika
T-REX
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: T-REX »

Nie wiem dlaczego, ale zawsze bardziej lubiłem Majka niż Ciebie Godfather, nie wiem jak to robiłeś ale skończ z tym bo zaczyna się od multikont a potem człowiek mówi sam do siebie. W końcu sam sobie nałożysz po gębie bo zupa była za słona... Jednym słowem dupy dałeś Kolego. Jednakowoż w jednym masz rację - GWH nie jest moim zdaniem rzetelny jako autor journala:
-Chodźcie chłopaki, pokażę wam zajebiaszczą sztuczkę, wyciągnę mianowicie królika z kapelusza. ALE... jest jeden haczyk... NIE MOŻECIE ZOBACZYĆ ANI KAPELUSZA, ANI KRÓLIKA! - tak mnie-więcej wyglądają twoje journale, z całym szacunkiem dla Twojej osoby ta cała afera jest znacznie ciekawsza od "merytorycznej" części w obu journalach. Jeśli nie możesz opisać systemu, sygnałów powodujących wejście, to może lepiej nie pisz na siłę. Na pewno sporo się nauczyłeś, ale teraz miotasz się między lojalnością do swojego nauczyciela, a chęcią pokazania ja Ci idzie z FX. Zaręczam Ci - nie będzie z tej mąki chleba, to moim zdaniem nie jest zdrowa sytuacja i może się odbić na wynikach handlowych.Nie oskarżam Cię o żadne oszustwa: moim zdaniem journal jest po to aby nauczyć się czegoś, czego nie znajdziesz w książkach, aby ludzie czytając po latach doznawali olśnień, abyś Ty sam wreszcie mógł zobaczyć jakie zrobiłeś postępy. To powinna być motywacja dla Ciebie, natchnienie dla nas, a na razie to z całym szacunkiem chwalenie się że masz dłuższego wacka.

Czego z resztą i tak Ci życzę, podobnie jak sukcesów w tradingu.
Prawdziwa głupota zawsze pokona sztuczną inteligencję

Awatar użytkownika
Mustafa
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Mustafa »

Pycha w rozumie to po prostu głupota. To czy GWH i jego świta zarabiają czy nie, to ich sprawa ale chcieć coś udowodnić nie udowadniają nic.
NIE MOŻECIE ZOBACZYĆ ANI KAPELUSZA, ANI KRÓLIKA!
A może taka chytra reklama i może tez multi konto i jeszcze grubsza afera ;)
Pozostają spiskowe teorie i ciągle powstają nowe, bo nikt nie ujrzał królika.
Kiedyś Mike napisał: Jedno jest pewne, nie wierz w to, co usłyszałeś i wierz tylko w połowę tego, co zobaczyłeś.
i tego bym się trzymał.
Nie chodzi o to czy masz rację czy nie, tylko o to, co robisz kiedy masz rację lub jak się zachowujesz jeżeli racji nie masz.

Awatar użytkownika
ya_dunno
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ya_dunno »

Mustafa pisze:Kiedyś Mike napisał: Jedno jest pewne, nie wierz w to, co usłyszałeś i wierz tylko w połowę tego, co zobaczyłeś.
i tego bym się trzymał.

text miażdży,mocne....
Obrazek

Awatar użytkownika
Good Will Hunting
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Good Will Hunting »

Pora kończyć koledzy. Przejrzałem kilka tematów w których się ostatnio wypowiadałem i miałem okazję sporo dowiedzieć się na swój temat. To dość zaskakujące w skutkach doświadczenie uświadomiło mi że większość wypowiadających się użytkowników ma mnie za oszusta, a w najlepszym wypadku za multikonciarza. W tematach z moim udziałem pada ostatnio sporo poważnych oskarżeń, oskarżeń które nigdy dotąd nie znalazły ani sensownego punktu odniesienia, ani tym bardziej pokrycia. Wszystko to jest o tyle zabawne, że jeden z największych osłów na forum podważa mój intelekt, a multikonciarz podważa moją uczciwość i odwagę cywilną. To zaskakujące jak wiele może zrobić jeden idiota, który non stop nazywa Cię oszustem i wrzuca Ci kamyki do ogródka tylko dlatego, że nie chcesz spełnić jego żądań.

Bo powiedzmy sobie szczerze w ilu dziennikach pojawiają się podobne żądania? Obawiam się, że w żadnym. Ilu prowadzących journale ma podpiętego myfxbooka? Z pierwszej strony w dziale "Forex Journal" jak dobrze liczę to około pięciu, pięciu na prawie trzydzieści tematów. Tak, wszyscy jesteśmy świadkami wydarzenia precedensowego, oto forumowicze mówią autorowi dziennika w jaki sposób ma prowadzić journal, bo jeśli tego nie zrobi to zostanie oszustem. Paranoja.

Na początku istnienia tego wątku zaznaczyłem też, że nie tradeuje systemem MAX i co? I od razu pojawił się zarzut, że ten dziennik to reklama Systemu MAX. Nie wiem, który inteligent na to wpadł i szczerze nie chcę mi się go szukać, mam tylko jedno pytanie. JAK? Jak idioto mogę reklamować system, którym nie gram, a wyniki nie są efektem stosowania go, równie bardzo co system MAX reklamuje tu Woodies CCI, certyfikaty Price Action Sebastiana Urbańskiego i Harmonic Trading, no bez jaj..

W ogóle co zauważyłem jeszcze, tym razem a propo Zbyszka i Systemu MAX, to to że mamy na forum sporo speców od marketingu. Zobaczcie, autor systemu sprzedaje swój system, promuje go w wybrany przez siebie sposób, a jakaś bliżej nieokreślona banda kretynów wpada i mówi mu co ma robić żeby oni łaskawie wzięli udział w szkoleniu. Przecież to jest niedorzeczne. Jeśli autor systemu ma ochotę sprzedawać swój produkt w formie "KUP PAN SE SYSTEM TO BĘDZIESZ PAN BOGATY" nie podając przy tym żadnych statystyk itp. to ma do tego prawo. To czy ktoś kupi taki system to już jego sprawa i na litość boską nie nazywajcie ludzi oszustami tylko dlatego, że nie spełniają waszych zachcianek.

Ja na dzień dzisiejszy jestem na tyle butnym gnojkiem i na tyle niezłym traderem, że mogę darować sobie pisanie tego dziennika. Nie rozwija mnie on w żaden sposób, a na forum nie wnosi nic poza kłótniami. Moje przepychanie się tutaj z kolejnym kretynem, któremu akurat zachciało się wyzwać mnie od oszustów nie prowadzi do niczego dobrego, a jedynie marnuje mój czas. Także przyszła pora kończyć, obiecuję nie zakładać już więcej dzienników, robić pieniądze wejściami, które niektórym każą twierdzić że jestem oszustem i cieszyć się z czasu, który właśnie zaoszczędziłem. Pozdrowienia dla wszystkich, którzy czytali i kibicowali, obiecuje że uda mi się zrobić te 20 000% konta do których zresztą dziś znów się zbliżyłem.

Let's Rock!
Wolałbym umrzeć niż przegrać.

Nie pisz do mnie PW ponieważ mam bana. Pisz na skypie.

Godfather
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Godfather »

Good Will Hunting

żałosne jest to, co piszesz, wyzywając przy okazji innych od osłów, idiotów i kretynów ....
Jak widać przy okazji szkoleń u zicmar-a zaczęrpnąłeś też sporo z jego wyjątkowej kultury osobistej ...

Napisałeś, że
Good Will Hunting pisze:Dziennik założyłem tylko po to żeby udowodnić sobie i może paru innym osobom, że się da lub się nie da.
Jak chce się coś udowadniać, to trzeba mieć przekonywujący dowód, a Ty zacząłeś wklejać budzące wątpliwości screeny.
Chciałbym tutaj zaznaczyć, że zarzut, że przy screenach było coś "kombinowane" wysunęło kilka osób ... nie jeden "osioł", "kretyn" czy "idiota" ...
Jednocześnie osoby zgłaszające zarzut zgodnie stwierdziły, że jeśli zobaczą transakcje w myfxbook, zwrócą honor.
Sprawa postawiona prosto i uczciwie ...

No i co Ty zrobiłeś w tej sytuacji?
Zacząłeś się bardzo niejasno tłumaczyć, że rzeczywiście przy screenach coś kombinowałeś, ale tylko przy średnich, a kreski z SL się same przesunęły itp itd.
Przecież wystarczyło podpiąć myfxbooka i z taką samą pasją jaką ogłaszałeś światu, że Mike_Scofield = Godfather - pokazać swojego myfxbook-a ...
Good Will Hunting pisze:Godfather lub Mike_Scofield, wiedz że wklejam to tutaj, demaskuję Cię i dyskredytuje w oczach forumowiczów z największą przyjemnością
Zobacz Good Will Hunting jaką mógłbyś mieć wielką przyjemność (może nawet orgazm) gdybyś podpiął myfxbook-a i pokazał, że się myliłem w ocenie Twoich trejdów ... i że jestem zmuszony przyznać, że nie oszukiwałeś ....
Dlaczego tego nie chcesz zrobić?

Jedyny sensowny powód to ten, że jednak oszukiwałeś ...
Cieszę sie więc, że zrozumiałeś, że czas zamilknąć ...
Ostatnio zmieniony 10 cze 2011, 09:17 przez Godfather, łącznie zmieniany 1 raz.
Proste rzeczy bywają bardzo trudne, ponieważ są bardzo łatwe.

Awatar użytkownika
Mustafa
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Mustafa »

NIE TRADEUJE ZA POMOCĄ SYSTEMU MAX.
Ok, a czy jesteś wstanie sensownie uzasadnić dlaczego już nie stosujesz tego dobrodziejstwa?
Masz rewelacyjny system, uniwersalny na każdy TF, o którym tyle było krzyku, więc dlaczego teraz grasz innym?

Życzę Ci abyś osiągnął te 20 000% ale jak ktoś już pisał brak konsekwencji w tym co się robi prowadzi do upadku.
pozdrawiam
Nie chodzi o to czy masz rację czy nie, tylko o to, co robisz kiedy masz rację lub jak się zachowujesz jeżeli racji nie masz.

Mr.T

Nieprzeczytany post autor: Mr.T »

Godfather pisze:Zobacz Good Will Hunting jaką mógłbyś mieć wielką przyjemność (może nawet orgazm) gdybyś podpiął myfxbook-a
:lol: cudowne skojarzenia :mrgreen:

Awatar użytkownika
Ciekawy
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Ciekawy »

Good Will Hunting pisze:Jeśli autor systemu ma ochotę sprzedawać swój produkt w formie "KUP PAN SE SYSTEM TO BĘDZIESZ PAN BOGATY" nie podając przy tym żadnych statystyk itp. to ma do tego prawo
Oczywiście, że tak. Tak samo jak kupujący mają prawo zapytać o KONKRETY ;)
Good Will Hunting pisze:To czy ktoś kupi taki system to już jego sprawa
również się z tym zgadzam z jednym małym "ale" otóż: forum jest po to aby wymieniać się doświadczeniami i miejscem gdzie ludzie doświadczeni mogą pomóc nowicjuszom w taki sposób aby "nowy" jak najszybciej i w miarę bezboleśnie przeszedł przez etap niewiedzy. Dzięki temu niektórzy zaoszczędzili nie raz ciężko zarobione pieniądze. Podejrzewam, że niejeden świerzy użytkownik forum w poszukiwaniu "gralla" przewalał ostatnią kasę na wpłaty dla super inwestorów gwarantujących 100% zwrot itp. Czy takie zachowanie jest mądre? napewno nie ale z mojego doświadczenia życiowego (a jestem ciut starszy od Ciebie ;) ) wynika, że ludzie robią różne nieracjonalne rzeczy gdy są pod presją bo np muszą utrzymać rodzinę. Jeśli można im wskazać potencjalne problemy i dzięki temu uchronić ich przed upadkiem - Ja jestem za. Zrozumiesz jak pożyjesz własnym(nie rodziców) życiem i dojrzejesz.

Pozdrawiam ;)

Awatar użytkownika
Good Will Hunting
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Good Will Hunting »

Zobacz Good Will Hunting jaką mógłbyś mieć wielką przyjemność (może nawet orgazm) gdybyś podpiął myfxbook-a i pokazał, że się myliłem w ocenie Twoich trejdów ... i że jestem zmuszony przyznać, że nie oszukiwałeś ....
Dlaczego tego nie chcesz zrobić?
Może dlatego że nie robi mi żadnej różnicy to co przyznasz? Nie podpiąłem myfxbooka, bo nie chciałem być traktowany "specjalnie". To nie ja muszę Ci coś udowadniać, to ty musisz udowodnić mi, że moje wyniki nie są prawdziwe. Patrz, założyłeś swój dziennik tylko po to żeby mnie sprowokować, a ja nawet nie zwróciłem uwagi na to co tam sobie piszesz. Wiesz czemu? Bo nie interesują mnie Twoje wyniki. To czy robisz dziennie 100 czy 1000 pipsów nie jest w stanie mnie nawet trochę ruszyć, to Twoja sprawa i Ci szczerze gratuluję takich wyników :wink:. Nie musisz mi niczego udowadniać, bo Twoje pieniądze i Twoje wyniki to Twoja sprawa. Czemu więc ty postanowiłeś rozliczać mnie z moich pieniędzy i wyników? Czyżbyś chciał sobie udowodnić, że jednak nie może mi iść aż tak dobrze? Dzięki, to nawet miłe :wink:

Wiesz, nie wiem czy oglądasz czasem filmiki na youtubie autorstwa niejakiego testovirona, może to nienajlepszy przykład ale testo kiedyś powiedział, po tym jak ktoś zarzucił mu, że bogactwo które pokazuje nie jest jego, że się bardzo cieszy, bo kiedy ktoś mówi, że to nie jest Twoje to znaczy że to jest dużo, bardzo bardzo dużo. Ja też się ciesze, że wg Ciebie to nie jest prawdziwe.
Ok, a czy jesteś wstanie sensownie uzasadnić dlaczego już nie stosujesz tego dobrodziejstwa?
Masz rewelacyjny system, uniwersalny na każdy TF, o którym tyle było krzyku, więc dlaczego teraz grasz innym?
Jasne, nie stosuje tego systemu dlatego, że nie odpowiada on moim predyspozycjom czasowym. System MAX pozwala czerpać naprawdę dobre zyski, nawet lepsze niż moje tutaj, jeśli poświęcimy na trading kilka godzin dziennie. Dla mnie to niestety za dużo, nie jestem codziennie na tyle dyspozycyjny żeby w ten sposób tradeować co w konsekwencji nie raz prowadziło mnie do podejmowania złych decyzji gdy chciałem gonić pipsy i rynek. System, który sobie dostosowałem pod siebie jest związany z systemem MAX ponieważ wykorzystuje tu średnie z parametrami określonymi przez Zbyszka. I nic poza tym. Obecnie udało mi się ograniczyć czas przed wykresami do minimum, wstaje sobie rano, obserwuje wykres, wyznaczam ewentualne punkty zwrotne / punkty wybić i cały dzień mogę robić co tylko chce, bez trzymania ręki na pulsie, czekam aż cena się tam pojawi żeby zacząć analizować.

System MAX to świetny system, który warto znać. Sprawdza się świetnie kiedy masz sporo czasu i trading jest Twoją pracą i kiedy chcesz uzupełnić swój system o średnie, które rzeczywiście trzymają rynek.
Oczywiście, że tak. Tak samo jak kupujący mają prawo zapytać o KONKRETY
Jasne, że kupujący mają prawo zapytać o konkrety. Pytanie tylko czy sprzedający jest oszustem gdy nie zdradzi tych konkretów czy po prostu ma kiepski marketing? :wink:

Co do Twojej drugiej wypowiedzi, to tak, masz racje że forum służy do wymiany doświadczeń, jest tu tylko jeden mały szkopuł - nie każdy chce się tymi doświadczeniami i przemyśleniami dzielić. Nie wnikam czemu, jedni nie chcą robić tego za darmo, inni nie chcą tego robić bo im się nie chce, nie ważne, bo mają do tego prawo. Widzisz, forum oczekuje informacji, na forum dobrze by było gdyby autor systemu, który chce go sprzedać, opisał jego działanie i wszystkie parametry, słowem podał wszystko na tacy. Głupi przykład, ale czy gdy kupujesz telewizor w sklepie to bierzesz go do domu żeby sprawdzić jak pasuje do Twojej meblościanki? Wydaje mi się, że nie. Przy każdym zakupie, nawet przy zakupie głupich ogórków (temat na czasie) podejmujemy pewne ryzyko, zostawiamy pieniądze, a nie wiemy do końca jakie te ogórki są w smaku. Jeden sprzedawca zrobi degustacje, a drugi nie, to już ich sprawa.

Panowie moderatorzy, to jest śmieszne, że za oszustów i młotków nie ma ostrzeżeń nawet kiedy są raportowani, a za mój post w którym pada kilku "idiotów" (niepersonalnych dodajmy) od razu pojawia się ostrzeżenie. Przecież to jest śmieszne, multikonciarz Godfather dostaje bana na pierwsze konto, a na drugie tylko ostrzeżenie? Ależ kara.. Bez jaj..
Wolałbym umrzeć niż przegrać.

Nie pisz do mnie PW ponieważ mam bana. Pisz na skypie.

Zablokowany