Dokładnie, przy okazji spójrz na EUR CHFFesiek pisze:Dzięki za przypomnienie. Czekałem aż, cena tu dojdzie i byłem ciekawy co zrobi. Poczekam jednak na zamknięcie D1
Price Action - Asmodeus8 Journal
Forex to nieograniczone źródło pieniędzy, które wystarczy umieć podnieść !
“Jeśli nie ustalasz celów dla siebie, jesteś skazany na pracowanie przy osiąganiu celów kogoś innego.”
“Jeśli nie ustalasz celów dla siebie, jesteś skazany na pracowanie przy osiąganiu celów kogoś innego.”
witam dzielnych i wytrwałych
tak sobie przegladam wykresy i cos takiego mi sie w oczy rzuciło
mało omawiana para walutowa aud/usd sytuacja na tygodniowym wykresie całkeim ciekawa obecnie 0.9845 z potencjałem na spadek 0.9400 jak do sytuacji technicznej dołozymy problemy jakie na horyzoncie zaczynaja miec chiny a australia powiazana z nim dosyc mocno przez surowce dzisiaj rano usłyszałem o wręcz skoku inflacji z 3.5 do 4.6!!! do tego bańka na rynku nieruchomości utrudnienia dla inwestorów zagranicznych w inwestowaniu na tymże rynku to mamy naprawde nieciekawy obraz juz nie tylko dla australii 
tak sobie przegladam wykresy i cos takiego mi sie w oczy rzuciło
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Może do tego jeszcze oRGR-a zrobiąriddle pisze:Dokładnie, przy okazji spójrz na EUR CHFFesiek pisze:Dzięki za przypomnienie. Czekałem aż, cena tu dojdzie i byłem ciekawy co zrobi. Poczekam jednak na zamknięcie D1
"Są ludzie, którzy nie zauważają małego szczęścia, ponieważ daremnie czekają na duże" Pearl Buck.
- nocnyjastrzab
- Stały bywalec

@Pablo78 muszę dość sceptycznie odnieść się do Twojego posta. Po pierwsze nie przywiązywałbym tak dużej wagi do tego o czym trąbią w mediach to po pierwsze - bo za zwyczaj przejaskrawiają sytuację, tylko zastanowiłbym się jak ludzie ustosunkują się do tych danych.Pablo78 pisze:witam dzielnych i wytrwałych![]()
tak sobie przegladam wykresy i cos takiego mi sie w oczy rzuciłomało omawiana para walutowa aud/usd sytuacja na tygodniowym wykresie całkeim ciekawa obecnie 0.9845 z potencjałem na spadek 0.9400 jak do sytuacji technicznej dołozymy problemy jakie na horyzoncie zaczynaja miec chiny a australia powiazana z nim dosyc mocno przez surowce dzisiaj rano usłyszałem o wręcz skoku inflacji z 3.5 do 4.6!!! do tego bańka na rynku nieruchomości utrudnienia dla inwestorów zagranicznych w inwestowaniu na tymże rynku to mamy naprawde nieciekawy obraz juz nie tylko dla australii
Po drugie faktycznie na Weekly widzimy objęcie bessy, jednak na D nie widzę sygnału do wejścia.
O wejściu w tą parę pomyślałbym dopiero po przebiciu wsparcia na 0.9723, ale to moje subiektywne zdanie.
[quote="nocnyjastrzab"]@Pablo78 muszę dość sceptycznie odnieść się do Twojego posta. Po pierwsze nie przywiązywałbym tak dużej wagi do tego o czym trąbią w mediach to po pierwsze - bo za zwyczaj przejaskrawiają sytuację, tylko zastanowiłbym się jak ludzie ustosunkują się do tych danych.
Po drugie faktycznie na Weekly widzimy objęcie bessy, jednak na D nie widzę sygnału do wejścia.
O wejściu w tą parę pomyślałbym dopiero po przebiciu wsparcia na 0.9723, ale to moje subiektywne zdanie.
witam nocny jastrzebiu
tak na marginesie skad pomysł na takiego nicka do jakiegos plemienia nalezysz? nie mozna wychodzic z załozenia ze media tylko walą nas w rogi
bo musimy czerpac informacje a kto inny ma nam je dostarczyc ale równiez na podstawie tych informacji mozemy wyciagac rózne wnioski moje przedstawiłem
tygodniowy wykres ktroy zmierza ku koncowi i optymalnie by było aby zakończył sie w poblizu minimów aby wymowa była bardziej wiarygodna do tego dolozymy dywergencje i wszystko staje sie jasne ze fala 5 dobiegla konca i przed nami korekta ABC pozdrawiam 
witam nocny jastrzebiu
No następny tydzień faktycznie może się ciekawie zapowiadać. Jeżeli chodzi o A\U to naprawdę warto się przyjrzeć. Polecam również AUD/CAD, no i jak już wcześniej było sugerowane srebro.
Udanego weekendu wszystkim.
Na A/U również ciekawie wyglądać zaczyna miesięczny ale do końca miesiąca to jeszcze daleko
Udanego weekendu wszystkim.
Na A/U również ciekawie wyglądać zaczyna miesięczny ale do końca miesiąca to jeszcze daleko
riddle pisze:Fesiek napisał:
Dzięki za przypomnienie. Czekałem aż, cena tu dojdzie i byłem ciekawy co zrobi. Poczekam jednak na zamknięcie D1
Na dziennym mamy golfinga na Longa ale ja wszedłem w poniedziałek w shorta po golfingu na weekly.riddle pisze:Dokładnie, przy okazji spójrz na EUR CH
Trochę straszy ta obcięta głowa ale na razie nie zamykam. Jak to Asmo mówi "siedzę na rękach".thefear pisze:Może do tego jeszcze oRGR-a zrobią
ech...
Przeglądając wykresy zauważyłem również ciekawe sytuacje na następujących parach: A/U, A/C o tych parach już było trochę wcześniej. Dodatkowo zauważyłem możliwe stetupy na parach E/A i G/A. Co o nich myślicie? Jakby nie patrzeć wszystkie pary związane są z AUD, być może faktycznie przyjdzie osłabienie tej waluty.