Price Action - Asmodeus8 Journal

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
riddle
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: riddle »

Fesiek pisze:Dzięki za przypomnienie. Czekałem aż, cena tu dojdzie i byłem ciekawy co zrobi. Poczekam jednak na zamknięcie D1
Dokładnie, przy okazji spójrz na EUR CHF :wink:
Forex to nieograniczone źródło pieniędzy, które wystarczy umieć podnieść !
“Jeśli nie ustalasz celów dla siebie, jesteś skazany na pracowanie przy osiąganiu celów kogoś innego.”

Awatar użytkownika
asmodeus8
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: asmodeus8 »

Przezylim zwariowany piatek

Udanego weekendu Panowie 8)
"Remember the definition of a winning attitude: a positive expectation of your efforts with an acceptance that whatever results you get are a perfect reflection of your level of development and what you need to learn to do better." Mark Douglas

Awatar użytkownika
mateo
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: mateo »

Witam

zdaje się że na tygodniowym tworzy nam się pinbar ze świec łączonych 8)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Pablo78
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Pablo78 »

witam dzielnych i wytrwałych :D

tak sobie przegladam wykresy i cos takiego mi sie w oczy rzuciło :D mało omawiana para walutowa aud/usd sytuacja na tygodniowym wykresie całkeim ciekawa obecnie 0.9845 z potencjałem na spadek 0.9400 jak do sytuacji technicznej dołozymy problemy jakie na horyzoncie zaczynaja miec chiny a australia powiazana z nim dosyc mocno przez surowce dzisiaj rano usłyszałem o wręcz skoku inflacji z 3.5 do 4.6!!! do tego bańka na rynku nieruchomości utrudnienia dla inwestorów zagranicznych w inwestowaniu na tymże rynku to mamy naprawde nieciekawy obraz juz nie tylko dla australii :D

Awatar użytkownika
thefear
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: thefear »

riddle pisze:
Fesiek pisze:Dzięki za przypomnienie. Czekałem aż, cena tu dojdzie i byłem ciekawy co zrobi. Poczekam jednak na zamknięcie D1
Dokładnie, przy okazji spójrz na EUR CHF :wink:
Może do tego jeszcze oRGR-a zrobią :D
"Są ludzie, którzy nie zauważają małego szczęścia, ponieważ daremnie czekają na duże" Pearl Buck.

Awatar użytkownika
nocnyjastrzab
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: nocnyjastrzab »

Pablo78 pisze:witam dzielnych i wytrwałych :D

tak sobie przegladam wykresy i cos takiego mi sie w oczy rzuciło :D mało omawiana para walutowa aud/usd sytuacja na tygodniowym wykresie całkeim ciekawa obecnie 0.9845 z potencjałem na spadek 0.9400 jak do sytuacji technicznej dołozymy problemy jakie na horyzoncie zaczynaja miec chiny a australia powiazana z nim dosyc mocno przez surowce dzisiaj rano usłyszałem o wręcz skoku inflacji z 3.5 do 4.6!!! do tego bańka na rynku nieruchomości utrudnienia dla inwestorów zagranicznych w inwestowaniu na tymże rynku to mamy naprawde nieciekawy obraz juz nie tylko dla australii :D
@Pablo78 muszę dość sceptycznie odnieść się do Twojego posta. Po pierwsze nie przywiązywałbym tak dużej wagi do tego o czym trąbią w mediach to po pierwsze - bo za zwyczaj przejaskrawiają sytuację, tylko zastanowiłbym się jak ludzie ustosunkują się do tych danych.

Po drugie faktycznie na Weekly widzimy objęcie bessy, jednak na D nie widzę sygnału do wejścia.

O wejściu w tą parę pomyślałbym dopiero po przebiciu wsparcia na 0.9723, ale to moje subiektywne zdanie.

Awatar użytkownika
Pablo78
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Pablo78 »

[quote="nocnyjastrzab"]@Pablo78 muszę dość sceptycznie odnieść się do Twojego posta. Po pierwsze nie przywiązywałbym tak dużej wagi do tego o czym trąbią w mediach to po pierwsze - bo za zwyczaj przejaskrawiają sytuację, tylko zastanowiłbym się jak ludzie ustosunkują się do tych danych.

Po drugie faktycznie na Weekly widzimy objęcie bessy, jednak na D nie widzę sygnału do wejścia.

O wejściu w tą parę pomyślałbym dopiero po przebiciu wsparcia na 0.9723, ale to moje subiektywne zdanie.

witam nocny jastrzebiu :D tak na marginesie skad pomysł na takiego nicka do jakiegos plemienia nalezysz? nie mozna wychodzic z załozenia ze media tylko walą nas w rogi :D bo musimy czerpac informacje a kto inny ma nam je dostarczyc ale równiez na podstawie tych informacji mozemy wyciagac rózne wnioski moje przedstawiłem :D tygodniowy wykres ktroy zmierza ku koncowi i optymalnie by było aby zakończył sie w poblizu minimów aby wymowa była bardziej wiarygodna do tego dolozymy dywergencje i wszystko staje sie jasne ze fala 5 dobiegla konca i przed nami korekta ABC pozdrawiam :D

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: czerwinek »

No następny tydzień faktycznie może się ciekawie zapowiadać. Jeżeli chodzi o A\U to naprawdę warto się przyjrzeć. Polecam również AUD/CAD, no i jak już wcześniej było sugerowane srebro.
Udanego weekendu wszystkim.

Na A/U również ciekawie wyglądać zaczyna miesięczny ale do końca miesiąca to jeszcze daleko :)

Awatar użytkownika
Fesiek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Fesiek »

riddle pisze:Fesiek napisał:
Dzięki za przypomnienie. Czekałem aż, cena tu dojdzie i byłem ciekawy co zrobi. Poczekam jednak na zamknięcie D1
riddle pisze:Dokładnie, przy okazji spójrz na EUR CH
Na dziennym mamy golfinga na Longa ale ja wszedłem w poniedziałek w shorta po golfingu na weekly.
thefear pisze:Może do tego jeszcze oRGR-a zrobią
Trochę straszy ta obcięta głowa ale na razie nie zamykam. Jak to Asmo mówi "siedzę na rękach".
ech...

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: czerwinek »

Przeglądając wykresy zauważyłem również ciekawe sytuacje na następujących parach: A/U, A/C o tych parach już było trochę wcześniej. Dodatkowo zauważyłem możliwe stetupy na parach E/A i G/A. Co o nich myślicie? Jakby nie patrzeć wszystkie pary związane są z AUD, być może faktycznie przyjdzie osłabienie tej waluty.

ODPOWIEDZ