Never Lose Again by DRAGON33

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: klonmarcin »

Coś zbytnio zaczynacie kombinować przy tej strategii. :wink: :wink:
Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?

https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs

Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...

le0n71
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: le0n71 »

Moje wczorajsze wejścia:
AUDUSD: +9, +22
EURJPY: +30, +38
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: daromanchester »

answer pisze:daromanchester fajny pomocnik wlasnie kombinuje jak dodac poziomy 12 i 88 :) tak aby fibs wstawiał się odrazu z tymi poziomami.
Boby_Fischer pisze:Dlaczego akurat te magiczne poziomy? Ani to FIBO ani nic...
Boby jeśli mu pomagają te poziomy to czemu nie. Dla przypomnienia poziom 50% nie jest poziomem Fibo a wszyscy go używają.

Cytując za Wikipedią
Ze względów praktycznych i tradycyjnych wynika zaliczenie do poziomów Fibonacciego współczynnika 0,5 czyli 50%.
Ale gdyby edek to wiedział to pewnie nie odbiłby się na dziennym od tego poziomu ;)
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein

Awatar użytkownika
answer
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: answer »

Boby_Fischer pisze:Dlaczego akurat te magiczne poziomy? Ani to FIBO ani nic...
Może dla ciebie te poziomy to nic, ale dla mnie to są one bardzo ważne.
rynek jest jak dziwka, ale to Ty dajesz d...

Awatar użytkownika
Boby_Fischer
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Boby_Fischer »

Tak a w czym? Jaką dają Ci informację?
Boby Fischer is great!

ocb

Nieprzeczytany post autor: ocb »

System jest świetny i daje profit tylko i wyłacznie wtedy jeśli sie kurczowo trzyma jego zasad, testowałem chwile system i oto efekty :
Obrazek

Dodano po 22 minutach:
TeXs pisze:Pograłem trochę NLA i uważam, że jest to bardzo dobra strategia dla wszystkich którzy zaczynają przygodę z forexem.
Uczy podstawowej zasady gry z trendem i daje bardzo czytelne sygnały na wejście, co dla początkujących jest najważniejszym elementem.b][/b]
Mi się wydaje że system nieuczy grać z trendem a przeciw niemu, bo w systemie chodzi by grać na odbiciach od poziomów które nam tworzy wskaźnik. Skoro TRO radzi grac raz na jednej 15 i wchodzić przy pierwszym kontakcie ceny z poziomem tzn ze cena na chhwile się cofnie a potem może dalej iść z trendem, co do czytelnego sygnału wejścia to się zgadzam, jednak jest to wejście na scalpa i tego nie można zapominać, trzymanie pozycji dłużej może się odwrócić przeciw nam, do tego trzeba już szukać potwierdzeń na innych systemach.

edytuje
to co napisałem dotyczy oryginalnego systemu TRO z jego forum, do tego co umiesciłeś w pdf możesz mieć racje :) zapowiada się ciekawy tydzień na testowaniu tego z Twoimi modifikacjami :)

Dark_kNight
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Dark_kNight »

A co się podziało z późniejszymi wynikami?

ocb

Nieprzeczytany post autor: ocb »

a czy coś musiało się stać ? system jest skuteczny tyle moge powiedzieć, sprawdz sam.

Awatar użytkownika
Pablo90
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Pablo90 »

Przydał by się lepszy opis systemu i wskaźniki w pierwszym poście, naprawdę nie wiele z tego da się zrozumieć... Strasznie chaotyczny opis...

Awatar użytkownika
HunterPL
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: HunterPL »

jestem za i juz nie wsyzstkie podst. linki sa aktualne... tzn te z pierwszych postow. Uprzejmie Prosze o skrocenie ewentualnie otworzenie osobnego tematu pdod tyt: "Jak zacząć z NEVERLOSE AGAIN?"
to bylby temat dla zupelnei poczatkujacych w tym temacie... a chwalenie sie osiagnieciami za jego pomoca albo pytania dlaczego nei zadzialal powinny byc zadawane dalej tutaj a nie powinny sie mieszac z pytaniami od zupelnei poczatkujacych... prosze :)
Pieniądze są krwią tego świata...

ODPOWIEDZ