System jest świetny i daje profit tylko i wyłacznie wtedy jeśli sie kurczowo trzyma jego zasad, testowałem chwile system i oto efekty :
Dodano po 22 minutach:
TeXs pisze:Pograłem trochę NLA i uważam, że jest to bardzo dobra strategia dla wszystkich którzy zaczynają przygodę z forexem.
Uczy podstawowej zasady gry z trendem i daje bardzo czytelne sygnały na wejście, co dla początkujących jest najważniejszym elementem.b][/b]
Mi się wydaje że system nieuczy grać z trendem a przeciw niemu, bo w systemie chodzi by grać na odbiciach od poziomów które nam tworzy wskaźnik. Skoro TRO radzi grac raz na jednej 15 i wchodzić przy pierwszym kontakcie ceny z poziomem tzn ze cena na chhwile się cofnie a potem może dalej iść z trendem, co do czytelnego sygnału wejścia to się zgadzam, jednak jest to wejście na scalpa i tego nie można zapominać, trzymanie pozycji dłużej może się odwrócić przeciw nam, do tego trzeba już szukać potwierdzeń na innych systemach.
edytuje
to co napisałem dotyczy oryginalnego systemu TRO z jego forum, do tego co umiesciłeś w pdf możesz mieć racje

zapowiada się ciekawy tydzień na testowaniu tego z Twoimi modifikacjami