Never Lose Again by DRAGON33

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
Pablo90
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Pablo90 »

Mogę zedytować pierwszy post, ale ktoś mi musi podesłać co by tam miało się znajdować, bo nie jestem zaznajomiony z tematem niestety.

Awatar użytkownika
HunterPL
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: HunterPL »

cholera robei wszystko wg tg pdf i pokazuje mi się takie coś;/ to chyba nie jest normalne? pomozcie dopiero zaczynam z NEVERLOSEAGAIN:(

Dodano po 2 minutach:

juz nie aktualne restart aplikacji pomogl:D ale jak chcecie popatrzcie se na te rozowo - zielona szachownice :D:D
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Pieniądze są krwią tego świata...

Awatar użytkownika
TeXs
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: TeXs »

HunterPL pisze:cholera robei wszystko wg tg pdf i pokazuje mi się takie coś;/ to chyba nie jest normalne? pomozcie dopiero zaczynam z NEVERLOSEAGAIN:(
wystarczy przełączyć się między TF np. M15 ->M5->M15 i powinno być ok
albo tak jak napisałeś reinstalacja platformy.

pozdrawiam,
TeXs

Dodano po 2 minutach:
Pablo90 pisze:Przydał by się lepszy opis systemu i wskaźniki w pierwszym poście, naprawdę nie wiele z tego da się zrozumieć... Strasznie chaotyczny opis...
może coś takiego :)
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... 547#216547

Dark_kNight
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Dark_kNight »

Mi się zawsze tak robi przy odpalaniu. Ctrl+i, zaznaczasz custom candles / edytuj / OK, i działa prawidłowo :)

Awatar użytkownika
HunterPL
Pasjonat
Pasjonat

ogolnie to dzieki czytalem wiele ksiazek o skalpowaniu wiekszosc byla z czasów w których inwestor indywidualny nie miał dostępu elektronicznego do rynku. I wiecie co jestem swiadomy swojej niekompetencji ale zeby tracic 40-100 dolarów dzinnie :D to musze byc niezle niekompetentny;p moze ten system to zmieni napewno nie odrazu ale uwazam ze warto sprobowac...

Dodano po 7 minutach:

no oprocz systemu dalsza nauka oczywiscie ... ale chyba zmienie źródło nauki i tym razem opre je bardziej o to forum ;p bo te wszystkei ksiazki o analizie technicznej, wykresach swiecowych, makroekonomii, spekulacji jednodniowej, samomotywacji i innych pierdolach narazie słabo działają

Wiekszosc tego i tak bym sie dowiedzial z tego forum i w krotkim czasie... co prawda mam troche szerszy kont widzenia ale przez to bardzo ciezko mi jest byc konsekwentnym w jakimkolwiek systemie... za duzo mam ich w głowie;/...

Dodano po 6 godzinach 37 minutach:

mam pytanko bo chyba wszystko rozumiem oprocz 1... w pdf pisze ze wchodzicie na shorta pod tym kanalem trendu gdy sa kropki a w longa gdy nad tym kanalem sa kropki.... ale zauwazylem ze ta zasada cczęsto jest łamana przez was ale z dobrym skutkiem.... (chyba ze cos zle zrozumialem w pdf)

prosze o wasze zdanie na ten temat chce zaczac testy od poniedzialku jestem poczatkujacym traderem (dopiero 1 miesiac praktyki , 3 miesiace nauki teorii)

Dodano po 12 minutach:

ostatnie pytanie: w pdf pisze dodatkowe potwierdzenie H1 czyli ta swieczka nei ma duzego znaczenia?jesli wszytkie sygnaly sa ok oprocz swieczki h1 ? czekac te 15 min czy 30 min co bedzie czy wchodzic??

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: klonmarcin »

Żeby Ci nie wyskakiwały takie kolorki na wykresie zamień sobie wskaźnik custom candle na m-candles - jest to jego ulepszona, szybsza i nie zamulająca wersja.

A tak poza tym to HunterPL oj oj. :wink:

Zdaję sobie sprawę, że jesteś początkującym - ale zbyt komplikujesz - cała moja procedura na wejście tą strategią składa się z siedmiu punktów - łącznie z sl, tp, sprawdzeniem czy są dane itp.

Ogólnie to jest tak:

- kierunek kanału i kolor d1 musi się bezwzględnie zgadzać - przykład - kanału up + d1 zielone - choć od tej zasady znalazłem pewne odstępstwo.

- kolor h1 musi się bezwzględnie zgadzać z pierwszym punktem - tutaj wszystko up i zielone. Wchodzimy najlepiej na początku nowej h1.

- kropki dla longa - czyli nowy HL musi najlepiej być max w połowie kanału wzrostowego - choć ja dopuszczałem całą szerokość kanału lub nieznacznie ponad kanałem - ten przypadek kwalifikowałem jako szczególnie ryzykowny.

I jeśli te warunki mamy spełnione to możemy wchodzić w long. Reszta procedur na wejście dotyczy tak jak pisałem na początku.

Naprawdę w zrozumieniu zasad nie ma nic trudnego - ale wiem, że na początku nie jest łatwo.

Jeśli chcesz to przejrzyj mój dziennik http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... 884#165884

Tam znajdziesz kilkadziesiąt screenów z zaznaczonymi sytuacjami na wejście wg NLA.

Pozdrawiam Marcin.

ps. dla short analogicznie jak dla long tylko kanał down + d1 czerwone +h1 czerwone - bierzemy pod uwagę oczywiście czerwone kropki.

8)
Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?

https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs

Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...

dzikus
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: dzikus »

klonmarcin pisze:
Ogólnie to jest tak:

- kierunek kanału i kolor d1 musi się bezwzględnie zgadzać - przykład - kanału up + d1 zielone - choć od tej zasady znalazłem pewne odstępstwo.

- kolor h1 musi się bezwzględnie zgadzać z pierwszym punktem - tutaj wszystko up i zielone. Wchodzimy najlepiej na początku nowej h1.

- kropki dla longa - czyli nowy HL musi najlepiej być max w połowie kanału wzrostowego - choć ja dopuszczałem całą szerokość kanału lub nieznacznie ponad kanałem - ten przypadek kwalifikowałem jako szczególnie ryzykowny.

I jeśli te warunki mamy spełnione to możemy wchodzić w long. Reszta procedur na wejście dotyczy tak jak pisałem na początku.

Naprawdę w zrozumieniu zasad nie ma nic trudnego - ale wiem, że na początku nie jest łatwo.

Jeśli chcesz to przejrzyj mój dziennik http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... 884#165884

Tam znajdziesz kilkadziesiąt screenów z zaznaczonymi sytuacjami na wejście wg NLA.

Pozdrawiam Marcin.

ps. dla short analogicznie jak dla long tylko kanał down + d1 czerwone +h1 czerwone - bierzemy pod uwagę oczywiście czerwone kropki.

8)
Uczysz go NLA czy swojej strategii i pomysłów ? Hunter , wpisz w wyszukiwarce forum "symulator LFH" , przeczytaj 50 razy pdf i do 40-50 strony wątku . Włącz symulator i nie próbuj komentować niczego co się dzieje tylko gap się aż załapiesz . Pozdr
Price Action

Awatar użytkownika
HunterPL
Pasjonat
Pasjonat

przeczytalem jeden pdf co tu byl na forum;p o ten ci chodzi:P ?

Dodano po 29 minutach:

dzieki za ten M-candles i ta strategie do testowania przy da sie :)

Dodano po 2 minutach:

tu na forum czyli ten o NEVERLOSEAGAIN....

Awatar użytkownika
HunterPL
Pasjonat
Pasjonat

1 dzien testów - 924.42 ;/ no ale nie spodziewalem sie odrazu dobrych wynikow :P moze w ciagu 2 tyg cos sie poprawi i chociaz dziennie od czasu do czasu wyjde na 0:P

Awatar użytkownika
morderca
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: morderca »

Przeglądam sobie NLA i nie wiem czy dobrze zrozumiałem. Jakby ktoś był tak miły mógł by mi powiedzieć czy dobrze zrozumiałem rozpoznawanie sygnałów oraz odpowiedział mi na dwa pytania. Wszystko na screenie.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

ODPOWIEDZ