Never Lose Again by DRAGON33
cholera robei wszystko wg tg pdf i pokazuje mi się takie coś;/ to chyba nie jest normalne? pomozcie dopiero zaczynam z NEVERLOSEAGAIN:(
Dodano po 2 minutach:
juz nie aktualne restart aplikacji pomogl:D ale jak chcecie popatrzcie se na te rozowo - zielona szachownice
:D
Dodano po 2 minutach:
juz nie aktualne restart aplikacji pomogl:D ale jak chcecie popatrzcie se na te rozowo - zielona szachownice

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Pieniądze są krwią tego świata...
wystarczy przełączyć się między TF np. M15 ->M5->M15 i powinno być okHunterPL pisze:cholera robei wszystko wg tg pdf i pokazuje mi się takie coś;/ to chyba nie jest normalne? pomozcie dopiero zaczynam z NEVERLOSEAGAIN:(
albo tak jak napisałeś reinstalacja platformy.
pozdrawiam,
TeXs
Dodano po 2 minutach:
może coś takiegoPablo90 pisze:Przydał by się lepszy opis systemu i wskaźniki w pierwszym poście, naprawdę nie wiele z tego da się zrozumieć... Strasznie chaotyczny opis...

http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... 547#216547
-
- Gaduła
ogolnie to dzieki czytalem wiele ksiazek o skalpowaniu wiekszosc byla z czasów w których inwestor indywidualny nie miał dostępu elektronicznego do rynku. I wiecie co jestem swiadomy swojej niekompetencji ale zeby tracic 40-100 dolarów dzinnie
to musze byc niezle niekompetentny;p moze ten system to zmieni napewno nie odrazu ale uwazam ze warto sprobowac...
Dodano po 7 minutach:
no oprocz systemu dalsza nauka oczywiscie ... ale chyba zmienie źródło nauki i tym razem opre je bardziej o to forum ;p bo te wszystkei ksiazki o analizie technicznej, wykresach swiecowych, makroekonomii, spekulacji jednodniowej, samomotywacji i innych pierdolach narazie słabo działają
Wiekszosc tego i tak bym sie dowiedzial z tego forum i w krotkim czasie... co prawda mam troche szerszy kont widzenia ale przez to bardzo ciezko mi jest byc konsekwentnym w jakimkolwiek systemie... za duzo mam ich w głowie;/...
Dodano po 6 godzinach 37 minutach:
mam pytanko bo chyba wszystko rozumiem oprocz 1... w pdf pisze ze wchodzicie na shorta pod tym kanalem trendu gdy sa kropki a w longa gdy nad tym kanalem sa kropki.... ale zauwazylem ze ta zasada cczęsto jest łamana przez was ale z dobrym skutkiem.... (chyba ze cos zle zrozumialem w pdf)
prosze o wasze zdanie na ten temat chce zaczac testy od poniedzialku jestem poczatkujacym traderem (dopiero 1 miesiac praktyki , 3 miesiace nauki teorii)
Dodano po 12 minutach:
ostatnie pytanie: w pdf pisze dodatkowe potwierdzenie H1 czyli ta swieczka nei ma duzego znaczenia?jesli wszytkie sygnaly sa ok oprocz swieczki h1 ? czekac te 15 min czy 30 min co bedzie czy wchodzic??

Dodano po 7 minutach:
no oprocz systemu dalsza nauka oczywiscie ... ale chyba zmienie źródło nauki i tym razem opre je bardziej o to forum ;p bo te wszystkei ksiazki o analizie technicznej, wykresach swiecowych, makroekonomii, spekulacji jednodniowej, samomotywacji i innych pierdolach narazie słabo działają
Wiekszosc tego i tak bym sie dowiedzial z tego forum i w krotkim czasie... co prawda mam troche szerszy kont widzenia ale przez to bardzo ciezko mi jest byc konsekwentnym w jakimkolwiek systemie... za duzo mam ich w głowie;/...
Dodano po 6 godzinach 37 minutach:
mam pytanko bo chyba wszystko rozumiem oprocz 1... w pdf pisze ze wchodzicie na shorta pod tym kanalem trendu gdy sa kropki a w longa gdy nad tym kanalem sa kropki.... ale zauwazylem ze ta zasada cczęsto jest łamana przez was ale z dobrym skutkiem.... (chyba ze cos zle zrozumialem w pdf)
prosze o wasze zdanie na ten temat chce zaczac testy od poniedzialku jestem poczatkujacym traderem (dopiero 1 miesiac praktyki , 3 miesiace nauki teorii)
Dodano po 12 minutach:
ostatnie pytanie: w pdf pisze dodatkowe potwierdzenie H1 czyli ta swieczka nei ma duzego znaczenia?jesli wszytkie sygnaly sa ok oprocz swieczki h1 ? czekac te 15 min czy 30 min co bedzie czy wchodzic??
Pieniądze są krwią tego świata...
- klonmarcin
- Maniak
Żeby Ci nie wyskakiwały takie kolorki na wykresie zamień sobie wskaźnik custom candle na m-candles - jest to jego ulepszona, szybsza i nie zamulająca wersja.
A tak poza tym to HunterPL oj oj.
Zdaję sobie sprawę, że jesteś początkującym - ale zbyt komplikujesz - cała moja procedura na wejście tą strategią składa się z siedmiu punktów - łącznie z sl, tp, sprawdzeniem czy są dane itp.
Ogólnie to jest tak:
- kierunek kanału i kolor d1 musi się bezwzględnie zgadzać - przykład - kanału up + d1 zielone - choć od tej zasady znalazłem pewne odstępstwo.
- kolor h1 musi się bezwzględnie zgadzać z pierwszym punktem - tutaj wszystko up i zielone. Wchodzimy najlepiej na początku nowej h1.
- kropki dla longa - czyli nowy HL musi najlepiej być max w połowie kanału wzrostowego - choć ja dopuszczałem całą szerokość kanału lub nieznacznie ponad kanałem - ten przypadek kwalifikowałem jako szczególnie ryzykowny.
I jeśli te warunki mamy spełnione to możemy wchodzić w long. Reszta procedur na wejście dotyczy tak jak pisałem na początku.
Naprawdę w zrozumieniu zasad nie ma nic trudnego - ale wiem, że na początku nie jest łatwo.
Jeśli chcesz to przejrzyj mój dziennik http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... 884#165884
Tam znajdziesz kilkadziesiąt screenów z zaznaczonymi sytuacjami na wejście wg NLA.
Pozdrawiam Marcin.
ps. dla short analogicznie jak dla long tylko kanał down + d1 czerwone +h1 czerwone - bierzemy pod uwagę oczywiście czerwone kropki.

A tak poza tym to HunterPL oj oj.

Zdaję sobie sprawę, że jesteś początkującym - ale zbyt komplikujesz - cała moja procedura na wejście tą strategią składa się z siedmiu punktów - łącznie z sl, tp, sprawdzeniem czy są dane itp.
Ogólnie to jest tak:
- kierunek kanału i kolor d1 musi się bezwzględnie zgadzać - przykład - kanału up + d1 zielone - choć od tej zasady znalazłem pewne odstępstwo.
- kolor h1 musi się bezwzględnie zgadzać z pierwszym punktem - tutaj wszystko up i zielone. Wchodzimy najlepiej na początku nowej h1.
- kropki dla longa - czyli nowy HL musi najlepiej być max w połowie kanału wzrostowego - choć ja dopuszczałem całą szerokość kanału lub nieznacznie ponad kanałem - ten przypadek kwalifikowałem jako szczególnie ryzykowny.
I jeśli te warunki mamy spełnione to możemy wchodzić w long. Reszta procedur na wejście dotyczy tak jak pisałem na początku.
Naprawdę w zrozumieniu zasad nie ma nic trudnego - ale wiem, że na początku nie jest łatwo.
Jeśli chcesz to przejrzyj mój dziennik http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... 884#165884
Tam znajdziesz kilkadziesiąt screenów z zaznaczonymi sytuacjami na wejście wg NLA.
Pozdrawiam Marcin.
ps. dla short analogicznie jak dla long tylko kanał down + d1 czerwone +h1 czerwone - bierzemy pod uwagę oczywiście czerwone kropki.

Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?
https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs
Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?
https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs
Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...
Uczysz go NLA czy swojej strategii i pomysłów ? Hunter , wpisz w wyszukiwarce forum "symulator LFH" , przeczytaj 50 razy pdf i do 40-50 strony wątku . Włącz symulator i nie próbuj komentować niczego co się dzieje tylko gap się aż załapiesz . Pozdrklonmarcin pisze:
Ogólnie to jest tak:
Pozdrawiam Marcin.
Price Action