Never Lose Again by DRAGON33

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
dzikus
Gaduła
Gaduła

Post autor: dzikus »

Nie tak do końca nie ma wejścia , widać że po kilka pipsów można było wejść , ja bym nie wszedł , ale pierwotne założenia dotyczyły skalpu więc jest ok .
Price Action

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Post autor: czerwinek »

Dobra robota TeXs z tym pdf.

Zauważyłem chyba tylko jeden błąd na drugiej stronie piszesz tam do czego służy wskaźnik CustomCandle i na przykładzie opisujesz, że mniejsze świeczki to M15 a większe to H1 jednak na rysunku poglądowym, który jest zamieszczony pod tym tekstem coś jest nie tak w bo H1 znajduje się 12 mniejszych świeczek, czyli są to raczej świeczki na M5, a nie M15.

Pozdrawiam
„Istnieje różnica między znajomością drogi, a podążaniem nią” – Morfeusz

Awatar użytkownika
TeXs
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: TeXs »

czerwinek pisze: ...... pod tekstem coś jest nie tak w bo H1 znajduje się 12 mniejszych świeczek, czyli są to raczej świeczki na M5, a nie M15.
Jestem pod wrażeniem czerwinek, że wychwyciłeś taki błąd - bardzo dziękuję. Opis został już zmodyfikowałem (w tej chwili nie modyfikuję pliku umieszczonego na forum, gdyż nie mam takiej możliwości ale za jakiś czas poproszę moda o dokonanie podmiany pliku)
klonmarcin pisze:Tak jak obiecałem - wrzucam ten fałszywy sygnał z pdf Texa.
Nie wiem czy bym wszedł w ten trade (oczywiście fajnie się mówi z perspektywy czasu)

Mam kilka zasad, które stosuję podczas zabawy z NLA (numeracja na poniższym rysunku zgodna z punktacją poniżej)

1. Sprawdzam co się dzieje na szczycie, czyli z jaka siłą cena schodzi ponownie w okolicę kanału, Tutaj mamy formację świecową (objęcie bessy), która ewidentnie wskazuje, że szykuje się mocniejszy zjazd w dół. Często te zejścia w okolicę kanału są łagodniejsze (cena schodzi trudniej i jak by z większym wysiłkiem) dlatego uważam, że warto na to zwracać uwagę.
2. Jeżeli bym wszedł w tą transakcję to wypatrywałbym pojawienia się drugiej czerwonej kropki, która sygnalizuje utworzenie się szczytu i generalnie możliwość kolejnego ruchu w dół. W takim wypadku przestawiłbym momentalnie moja pozycję na BE+1 (czyli zabezpieczył ją)
3. Jeżeli cena wchodzi mi do kanału bądź poniżej (dla M15) to taki trade jest dla mnie z reguły obarczony większym ryzykiem i zwracam na niego szczególna uwagę.
4. SL staram się ustawiać pod niebieskimi kropkami (zazwyczaj 2 pipsy niżej)

Cały ten korekcyjny ruch na poniższym przykładzie to zaledwie 14 pipsów więc nawet jeżeli bym wszedł i nie zabezpieczył pozycji na BE to strata nie powinna być zbyt dotkliwa (zatrzymała by się na moim SL i pewnie wyniosłaby kilka pipsów)

pozdrawiam,
TeXs
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 15 sie 2010, 22:41 przez TeXs, łącznie zmieniany 5 razy.

Awatar użytkownika
TeXs
Pasjonat
Pasjonat

Dzisiejsze wejście:
Para: EUDUSD
TF: M15
Czas: 14:20

Co o tym sądzicie ?
(hmm... lubię te bajkowe kolorki na moim szablonie ....)

Update:
można było wyciągnąć +40 pipsów

Awatar użytkownika
Boby_Fischer
Gaduła
Gaduła

Post autor: Boby_Fischer »

Wejście szablonowe :)
Boby Fischer is great!

Awatar użytkownika
TeXs
Pasjonat
Pasjonat

No dobra, to może coś innego (trochę naciągane ale dlaczego nie)

USDCAD jest bardzo mocno naciągnięta, teoretycznie nie powinno się wchodzić w taki trade.
Cena wyszła poza kanał ale ta para tak ma.

USDCHF jest również trochę naciągnięty ale głównym elementem, który spowodował, że sprzedałem franka to układające się coraz niżej szczyty i kanał spadkowy.

Po wyjściu z tych pozycji dam znać jak się zakończyły,

Update
USDCAD - można było wyciągnąć maksymalnie 50pipsów
USDCHF - można było wyciągnąć maksymalnie 14 pipsów
Ostatnio zmieniony 18 sie 2010, 22:27 przez TeXs, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Post autor: czerwinek »

Z tego co patrzę do USD/CAD dało Ci dobry profit a jeżeli chodzi o USD/CHF to ciekawy jestem jak zagrałeś po ja z wykresu widzę 10pip max, udało Ci się je zgarnąć?
„Istnieje różnica między znajomością drogi, a podążaniem nią” – Morfeusz

Awatar użytkownika
TeXs
Pasjonat
Pasjonat

czerwinek pisze:Z tego co patrzę do USD/CAD dało Ci dobry profit a jeżeli chodzi o USD/CHF to ciekawy jestem jak zagrałeś po ja z wykresu widzę 10pip max, udało Ci się je zgarnąć?
USD/CAD dał bardzo ładnie zarobić, wyciągnąłem prawie maksa
USD/CHF niestety bujał się cały czas w okolicach mojego otwarcia więc zamknąłem z niewielkim minusem.

Awatar użytkownika
Boby_Fischer
Gaduła
Gaduła

Post autor: Boby_Fischer »

Na jakiej zasadzie określasz TP?
Boby Fischer is great!

Awatar użytkownika
TeXs
Pasjonat
Pasjonat

Andrews Pitchfork - to jest moje narzędzie które pomaga mi określić zakres, gdzie cena ewentualnie może dojść, niestety nie znalazłem nic ciekawszego.
Podaję link do szkolenia z wideł Andrzeja - polecam

pozdrawiam,
TeXs

ODPOWIEDZ