Bardzo możliwe, że nastąpi wybicie w górę jednak lepiej na to nie grać. To moje zdanie. Najlepiej jest poczekać, aż ono nastąpi i wejść po korekcie w stronę wybicia to znacznie zmiejsza ryzyko poprzez unikanie fałszywych wybić.MohSETH pisze:Witajcie.
Jak myślicie EUR/GBP Jak wróci do 0.86250 to warto grać L? Coś mi się zdaje, że zbyt wiele razy testuje te okolice. Jakby miał wybić w górę to już by to zrobił, a tak może pójdzie na południe?
Pozdro
Dodano po 12 minutach:
Wszystko jest względna niestety ;/ Zależy jak trendy są skorelowane mocą. Na przykład jeśli widzisz półroczny trend spadkowy bardzo mocny i kilkudniowy trend wzrostowy słaby nieśmiały, to znacznie bezpieczniej jest znaleźć miejsca do sprzedaży i zabrać się z trendem większego interwału, który jednorazowo wypłaci kilaset pips. Jeśli natomiast są oznaki zwolnienia głównego trendu spadkowego dodatkowo widać znacznie szybsze wzrosty niż spadki w trendzie głównym to można się spodziewać kontynuacji, jeszcze bez widocznych swingów oznaczjący odwrócenie trendu. Jest to dwa HH i 2 HL dla nowego wzrostowego. Najlepiej jeśli w tych swingach widać agresywne wzrosty i wolne spadki (korekty). Oczywiście występują kombinacje tego i nie zawsze jest to takie czytelne.grubounce pisze:Tak, lecz trwałe i silne poziomy widzisz tylko na większych interwalach (H1, H4), Może inaczej sformułuję pytanie. Przykład: Mam na parze x półroczny trend spadkowy, ale ostatnio 5 dniowy wzrostowy. Poziomy określam na H4, H1. Znajduję je i chce zagrać z trendem. Siłą rzeczy poziomy wsparć i oporów znajduje na trendzie spadkowym, ale od kilku dni obowiązuje wzrostowy, który z nich powinienem brać pod uwagę celując w pozycję chcąc grać z trendem ruch zakresu około 40 i więcej pipsów...?
Odpowiadając na Twoje pytanie 40 pips TP jaki interwał to myślę że w grę wchodzi h1-h4. Oczywiście z obserwację D1 i w1(przynajmniej świeczek i swingów aby określić trend)