Euro na kilku parach pokazuje tą formację, eg, euafromarian pisze:EURAUD. Formacja nad i pod.
Naked Trading (bez wskaznikow) - czyli Price Action w akcji
Ahmed pisze:P.S Używam wskaźnika __Auto pivot,czy ktos wie jak go ustawić żeby pokazywał tylko dzienny pivot?
Prawy przycisk na wykresie: Lista wskaźników/Auto Pivot/wpisz parametry po czym zaznaczasz tak jak na rysunku weekly i monthly na false i OK. Pozdrawiam.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Są ludzie, którzy nie zauważają małego szczęścia, ponieważ daremnie czekają na duże" Pearl Buck.
Need backup w tym systemie:)
Wczoraj udało mi się otworzyć 2 pozycję, był już w pewnym momencie zysk po około 35-40 pips na pozycję, ale ostatecznie skończyłem na +2 pips (przusunąłem sl). Moje pytanie: jeśli głównie określam s/r na H4, H1 i chciałbym zagrać z trendem, to jaką ramą czasową określam trend. Na EUR/USD mamy ogólny trend spadkowy, ale od 27 marca mamy już 3 dniowy trend wzrostowy. Który z trendów mnie bardziej interesuje przy NT?
Wczoraj udało mi się otworzyć 2 pozycję, był już w pewnym momencie zysk po około 35-40 pips na pozycję, ale ostatecznie skończyłem na +2 pips (przusunąłem sl). Moje pytanie: jeśli głównie określam s/r na H4, H1 i chciałbym zagrać z trendem, to jaką ramą czasową określam trend. Na EUR/USD mamy ogólny trend spadkowy, ale od 27 marca mamy już 3 dniowy trend wzrostowy. Który z trendów mnie bardziej interesuje przy NT?
Tak, lecz trwałe i silne poziomy widzisz tylko na większych interwalach (H1, H4), Może inaczej sformułuję pytanie. Przykład: Mam na parze x półroczny trend spadkowy, ale ostatnio 5 dniowy wzrostowy. Poziomy określam na H4, H1. Znajduję je i chce zagrać z trendem. Siłą rzeczy poziomy wsparć i oporów znajduje na trendzie spadkowym, ale od kilku dni obowiązuje wzrostowy, który z nich powinienem brać pod uwagę celując w pozycję chcąc grać z trendem ruch zakresu około 40 i więcej pipsów...?
Jeżeli para na której grasz robi dzienny ruch 100 pipsów to żeby osiągnąć 40 wystarczy patrzeć na trend H1 z ostatnich paru dni, pamietając że grasz jednak przeciwko długoterminowemu trendowi ustaw wąskiego stop lossa.grubounce pisze:Tak, lecz trwałe i silne poziomy widzisz tylko na większych interwalach (H1, H4), Może inaczej sformułuję pytanie. Przykład: Mam na parze x półroczny trend spadkowy, ale ostatnio 5 dniowy wzrostowy. Poziomy określam na H4, H1. Znajduję je i chce zagrać z trendem. Siłą rzeczy poziomy wsparć i oporów znajduje na trendzie spadkowym, ale od kilku dni obowiązuje wzrostowy, który z nich powinienem brać pod uwagę celując w pozycję chcąc grać z trendem ruch zakresu około 40 i więcej pipsów...?
Dla TP 100 pipsów grałbym na trendzie ze świeczek D1
ze spokojem..