Naked Trading (bez wskaznikow) - czyli Price Action w akcji

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
Wa$$kII
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Wa$$kII »

afromarian pisze:EURAUD. Formacja nad i pod.
Euro na kilku parach pokazuje tą formację, eg, eu
Yaaa man

Ahmed
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Ahmed »

Coś się cicho zrobiło

Sell audusd
1.poziom 93.00
2.fibbo 61.8
3.2 linie trendu
4.opór
5.pivot na sell

Obrazek

P.S Używam wskaźnika __Auto pivot,czy ktos wie jak go ustawić żeby pokazywał tylko dzienny pivot?

Awatar użytkownika
thefear
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: thefear »

Ahmed pisze:P.S Używam wskaźnika __Auto pivot,czy ktos wie jak go ustawić żeby pokazywał tylko dzienny pivot?

Prawy przycisk na wykresie: Lista wskaźników/Auto Pivot/wpisz parametry po czym zaznaczasz tak jak na rysunku weekly i monthly na false i OK. Pozdrawiam.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Są ludzie, którzy nie zauważają małego szczęścia, ponieważ daremnie czekają na duże" Pearl Buck.

Ahmed
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Ahmed »

Prawie 100pips trafione

Obrazek

Wszedłem bo wcześniej poziom był 3 razy testowany.

Grał ktoś na 1.0892 dlaczego tam wchodziliście?

Pytam się bo to że poziom był 3 razy testowany to trochę mało jak dla mnie

grubounce
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: grubounce »

Need backup w tym systemie:)

Wczoraj udało mi się otworzyć 2 pozycję, był już w pewnym momencie zysk po około 35-40 pips na pozycję, ale ostatecznie skończyłem na +2 pips (przusunąłem sl). Moje pytanie: jeśli głównie określam s/r na H4, H1 i chciałbym zagrać z trendem, to jaką ramą czasową określam trend. Na EUR/USD mamy ogólny trend spadkowy, ale od 27 marca mamy już 3 dniowy trend wzrostowy. Który z trendów mnie bardziej interesuje przy NT?

mbor112
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: mbor112 »

hm to zależy na jaki zysk się nastawiasz :) Jeżeli TP określasz z M5 to grasz zgodnie z trendem na M5 :) Nie wiem czy to prawidłowe ale jak tak robie.
:)

grubounce
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: grubounce »

Tak, lecz trwałe i silne poziomy widzisz tylko na większych interwalach (H1, H4), Może inaczej sformułuję pytanie. Przykład: Mam na parze x półroczny trend spadkowy, ale ostatnio 5 dniowy wzrostowy. Poziomy określam na H4, H1. Znajduję je i chce zagrać z trendem. Siłą rzeczy poziomy wsparć i oporów znajduje na trendzie spadkowym, ale od kilku dni obowiązuje wzrostowy, który z nich powinienem brać pod uwagę celując w pozycję chcąc grać z trendem ruch zakresu około 40 i więcej pipsów...?

mbor112
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: mbor112 »

hm w sumie przeczytaj dokładnie pierwszą stronę wątku i załączniki. Tam coś było o tym kiedy możemy powiedzieć już o nowym trendzie. Liczyło się swingi :) Ja Ci nie powiem bo ja gram troche inaczej :)
:)

makofski
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: makofski »

grubounce pisze:Tak, lecz trwałe i silne poziomy widzisz tylko na większych interwalach (H1, H4), Może inaczej sformułuję pytanie. Przykład: Mam na parze x półroczny trend spadkowy, ale ostatnio 5 dniowy wzrostowy. Poziomy określam na H4, H1. Znajduję je i chce zagrać z trendem. Siłą rzeczy poziomy wsparć i oporów znajduje na trendzie spadkowym, ale od kilku dni obowiązuje wzrostowy, który z nich powinienem brać pod uwagę celując w pozycję chcąc grać z trendem ruch zakresu około 40 i więcej pipsów...?
Jeżeli para na której grasz robi dzienny ruch 100 pipsów to żeby osiągnąć 40 wystarczy patrzeć na trend H1 z ostatnich paru dni, pamietając że grasz jednak przeciwko długoterminowemu trendowi ustaw wąskiego stop lossa.

Dla TP 100 pipsów grałbym na trendzie ze świeczek D1
ze spokojem..

MohSETH
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: MohSETH »

Witajcie.

Jak myślicie EUR/GBP Jak wróci do 0.86250 to warto grać L? Coś mi się zdaje, że zbyt wiele razy testuje te okolice. Jakby miał wybić w górę to już by to zrobił, a tak może pójdzie na południe?

Pozdro
Lepiej nie zarobić niż stracić. Graj zawsze z trendem.

ODPOWIEDZ