Chodzi o to że jak trafisz ten raz na 10 to mozesz miec znacznie ponad 100 % kapitalu Very Happy przy ryzyku 2% kapitalu. Nalezy tez dokladnie napisac co znaczy trafic ten 1-2/10 to sa te duze wygrane jeszcze bede male wtopy i male wygrane ktore sie beda w miare bilansowac. Natomiast ta duza wygrana zapewni szyko przyrost konta, wazne zeby tylko nie zamykac tego Smilez przyczyn psychiki .....
I to jest, moim zdaniem, sedno trejdu z sukcesami. Nawet grając na zwykłych średnich, grając konsekwentnie, są momenty gdy ruch jest na tyle mocny, że jeśli siedzisz w nim konsekwentnie do samego końca zabiera cie w podróż za 500-1000p. I to że wcześniej, wchodząc z sygnałów jednej średniej zaliczyłeś parę razy stratę, parę razy break even lub jakieś minimalne zyski w ostatecznym rozrachunku należy liczyć tylko jako koszt uzyskania przychodu.
Cała sztuka polega na tej konsekwencji wejść, atakowaniu kiedy tylko jest sygnał i nieoglądaniu się na niepowodzenia. Ja miałem taki cały poprzedni tydzień - poniedziałek, wtorek, środa same lipy. Ale za to w czwartek trafienie, które od razu wyprowadziło kapitał do stanu z niedzieli. W piątek już zarabiałem.
Sorry za off top