Naked Trading (bez wskaznikow) - czyli Price Action w akcji

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
inwestor86
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: inwestor86 »

123 breakout usdcad:

Obrazek

// tak jak ustalone było wcześniej - zakaz reklam
reklama wycięta
Mod Tig3r

afromarian pisze:EURAUD. Srednioterminowa pozycja dluga po dojsciu kursu do dolnego organiczenia kanalu. Swiece miesieczne.
nie lubie takich kanalow.. lepiej poczekac na okazje do zajecia pozycji krotkiej, ta para pieknie obija sie od linii downtrendu

Dodano po 50 minutach:

z racji, ze nie moge dac na forum linka do strony na ktorej sa moje analizy, jesli jestes zainteresowany euraud, wejdz na moja strone i w dziale Analizy masz moje wykresy dot. euraud

Dodano po 22 minutach:

Obrazek

RGR gold

Awatar użytkownika
inwestor86
Pasjonat
Pasjonat

inwestor86 pisze: Obrazek

RGR gold
RGR in progress, nastapilo przebicie linii szyi
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

abx
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: abx »

Chodzi o to że jak trafisz ten raz na 10 to mozesz miec znacznie ponad 100 % kapitalu Very Happy przy ryzyku 2% kapitalu. Nalezy tez dokladnie napisac co znaczy trafic ten 1-2/10 to sa te duze wygrane jeszcze bede male wtopy i male wygrane ktore sie beda w miare bilansowac. Natomiast ta duza wygrana zapewni szyko przyrost konta, wazne zeby tylko nie zamykac tego Smilez przyczyn psychiki .....
I to jest, moim zdaniem, sedno trejdu z sukcesami. Nawet grając na zwykłych średnich, grając konsekwentnie, są momenty gdy ruch jest na tyle mocny, że jeśli siedzisz w nim konsekwentnie do samego końca zabiera cie w podróż za 500-1000p. I to że wcześniej, wchodząc z sygnałów jednej średniej zaliczyłeś parę razy stratę, parę razy break even lub jakieś minimalne zyski w ostatecznym rozrachunku należy liczyć tylko jako koszt uzyskania przychodu.

Cała sztuka polega na tej konsekwencji wejść, atakowaniu kiedy tylko jest sygnał i nieoglądaniu się na niepowodzenia. Ja miałem taki cały poprzedni tydzień - poniedziałek, wtorek, środa same lipy. Ale za to w czwartek trafienie, które od razu wyprowadziło kapitał do stanu z niedzieli. W piątek już zarabiałem.

Sorry za off top :P

Awatar użytkownika
Wa$$kII
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Wa$$kII »

Ciekawa sytuacja na parze eurodolara. Tydzień zamknięte praktycznie na minimum. Mieliśmy już kilka razy podobną sytuację w tym trendzie, za każdym razem poniedziałek był dniem przeciwko trendowi ruch ponad 100 pips był też ponad 200. Ważne też aby nie zostało złamane low poprzedniego tygodnia.
Yaaa man

Awatar użytkownika
inwestor86
Pasjonat
Pasjonat

Obrazek

cadjpy luka wypelniona, przelamana linia down trendu.. powinnismy zrobic min. 100 pipsow z tego miejsca

Dodano po 29 minutach:

usdcad to potwierdza:

Obrazek

Awatar użytkownika
siersciuch
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: siersciuch »

Jak sądzicie? Odbije się od oporu?
jeżeli będziesz uparty, prawdopodobnie częściej odniesiesz sukces, niż doznasz porażki.

Awatar użytkownika
inwestor86
Pasjonat
Pasjonat

123 breakout config eurjpy:

Obrazek

Awatar użytkownika
rayzeel
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: rayzeel »

siersciuch ja też obserwują tą sytuację. Za 10 min zamknie się świeca i następna godzina powinna wyjaśnić sytuację. Ja czekam.

Awatar użytkownika
Wa$$kII
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Wa$$kII »

ja widzę formację nad i pod na wykresie funt kontra jen
Yaaa man

Awatar użytkownika
siersciuch
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: siersciuch »

rayzeel jak sądzisz? sprawdza opór?

Wa$$kII no i nic, nieprzebija oporu, tak jak na gbp/usd.

Ni w tą ni w tą:D
jeżeli będziesz uparty, prawdopodobnie częściej odniesiesz sukces, niż doznasz porażki.

ODPOWIEDZ