VORM v.1.0.b - czyli RiskManager i wizualna edycja zleceń

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
pax
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: pax »

Niestety wszystko wskazuje na to, że VORM powoduje znikanie... Nie wiem, może te indykatory jakoś ze sobą się kłócą...

są to:
- luktom pipsometer
- luktom infobar
- GG-TrendBar

no cóż, szkoda :/

Awatar użytkownika
Ykee
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Ykee »

w zasadzie jeśli chodzi o dzieła Luktom'a, to z VORMem chyba nieco się pokrywają funkcjami, tzn. podają te same informacje. Ale wątpię, żeby się miały gryźć ze sobą, chyba że któryś ze wskaźników luktom tworzy pętlę, albo ... prawdopodobnie chodzi o to, że VORM i lutom (prawdopodobnie pipsometer) tworzą obiekty typu LABEL, a VORM po każdym ticku sprawdza, czy nie ma obiektów LABEL więcej niż wierszy (to takie zabezpieczenie, żeby nie namnożył linii tekstowych) i jak jest ich więcej to usuwa nadmiar...
Spróbuj np tylko pipsometer usunąć, albo tylko infobar - sprawdź które informacje są dla Ciebie ważniejsze, no i ostatecznie zawsze możesz skorzystać z LuktomVisualOrderEditor (http://luktom.biz/blog/e574/luktom-visu ... ing-stopem)
More practice, more luck!

WuKwas
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: WuKwas »

Ykee pisze:WuKwas Ustaw tak: TP: 600p, SL: 220, BE: 350, TrailingStopType: 1, TS_Distance: 450, TS_JumpingLevel: 250, TS_ActivatedLevel: 100 - i sprawdź jak się będzie zachowywać.

Po drugie, skoro Ci VORM_EA nie działa, bo masz X, to nie rozumiem jak przestawia, czy ustawia Ci TP, SL itp - prawdopodobnie w ogóle tego nie robi, tylko kreski rysuje na wykresie...

Sprawdź czy właściwi skopiowałeś pliki. Opisz mi to wraz z rozszerzeniami tych plików. Sprawdź w okienku "Terminal" w zakładkach "Strategie" oraz "Dziennik", czy nie wyświetla jakichś komunikatów z błędami.
Jeżeli precision jest na "2" to te ustawienia są zabójcze!
W tej chwili jest tak, że po zajęciu pozycji od razu ustawia mi T/P na 120 powyżej ceny- mam ustawiony na 120. S/L "łapie" mi gdy przechodzi przez punkt "cena (np. sprzedaży) - cena (rynkowa aktualna)" = 0 i ustawia się o 50 mniej niż cena rynkowa aktualna, bo tak mam to ustawione.

Gdyby nie działał to w jak sposób kończyłbym transakcje np na plusie 19, 12 czy 5 pip (grając na mikrolotach a więc podziel przez 10)?
Musi działać!

Jak będę grał to zrobię parę screenów. Na razie ide po kawę...

Dodano po 5 godzinach 54 minutach:

Kilka screenów.
Pokazują okno po logowaniu, "ustalenie" T/P i S/L - gdzie S/L najpierw przeszedl przez zero.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
I co ja mam zrobić, biedny mały miś?

Awatar użytkownika
Ykee
Gaduła
Gaduła

Nie wiem czy czytasz co piszę, ale widzę ża masz kwotowanie do 5-tego miejsca po przecinku, a ustawienia masz zbyt ciasne, gdybys miał kwotowanie do 4-tego miejsca po przecinku, to Twoje ustawienia wyglądały by następująco: SL 5p, TP 12p

Po prostu pomnóż przez 10! Precision zrób na 1, a resztę ustawień *10 tak jak podałem dwa posty wyżej.

WuKwas
Bywalec
Bywalec

Ok, czytam... Ale nie próbowałem nigdy takich odważnych ustawień dlatego się uparłem...

Awatar użytkownika
Ykee
Gaduła
Gaduła

Założyłem sobie konto demo w FXpro, żeby sprawdzić jak się sprawuje VORM, i stąd właśnie moje propozycje co do ustawień.

WuKwas
Bywalec
Bywalec

Ja gram w tej chwili
T/P 300
S/L 150
BE 350
Distance 150
Jump 100
Activated Level 100
to dla mnie bezpieczniejsze, bo czasem źle zinterpretuję sytuację i wtedy od razu tracę 220 :P
Wciąż nie rozumiem kiedy zamienia się S/L- co ile i jak :(

Awatar użytkownika
Ykee
Gaduła
Gaduła

Jak masz TP300 a BE 350, to możesz BE_Activete zrobić na false, bo i tak nie skorzystasz
WuKwas pisze:Wciąż nie rozumiem kiedy zamienia się S/L- co ile i jak
Nie rozumiem pytania tak do końca, ale jeśli Ci chodzi o działanie TS to w pełni wyjaśnione masz to tutaj: http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... php?t=8409
szukaj TrailingStop skaczący.

Awatar użytkownika
juwental
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: juwental »

Witam
mam pytanie odnosnie zamkniecia czesciowo pozycji ... czy ta funkcja jest juz poprawiona ?

Awatar użytkownika
Ykee
Gaduła
Gaduła

o ile wiem,to jeszcze nie... ;D

ODPOWIEDZ