VORM v.1.0.b - czyli RiskManager i wizualna edycja zleceń

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
Martinus
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: Martinus »

WItam wszystkich
Pytanie dla twórcy lub do tych co wiedzą jak to rozwiązać.
Jestem w trakcie oswajania się z Vorm infoBox i napotkałem na mały problem. Po zawarciu transakcji nie widzę podświetlonej ceny SL i w ogóle jej nie widać.

poniżej załączam Prt Sc z zakładki strategie widnieje tam błąd invalid stops

Pozdrawiam

Witam ponownie
prześledziłem jeszcze raz temat i niestety niedowidzenie moje, moja wina
Musze otworzyć konto demo na FxPro i sprawdzę, czy wszystko gra.
---
Z tego co widzę, to na FxPro nie ma mikrolotów, tylko kwotowanie jest (np na EURUSD) do 5-tego miejsca po przecinku. W związku z tym musiałbyś ustawić SL np nie na 35, a na 350p
, a TS_Distance nie na 45, a na 450p

Widać SL nie wywala błędów

Przepraszam za zaśmiecanie ;)

Pozdrawiam
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Muchine_Gun_Man
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Muchine_Gun_Man »

tak przeglądam wątek i ten wskaźnik to jest prawie to czego szukam (mam nadzieje że nie przegapiłem); mianowicie bardzo pomocny byłby wskaźnik albo funkcja w tym Twoim, ukazujący ile pipsów ma aktualna świeca,która się tworzy albo lepiej; żeby ten wskaźnik przeliczał długość świecy (tej która się tworzy oczywiście) na loty. A tak konkretniej chciałbym ryzykować maksymalnie 100zł i załóżmy że akurat świeczka ma 30 pipsów + 2 spredu czyli 32. I fajnie jakby mi wskaźnik pokazał w tej sytuacji 0.12 lota. Oczywiście w żadnym wypadku nie chciałbym żeby zajmował za mnie pozycje wole to robić samodzielnie. Zdaje sobie sprawę, że można sobie to samemu po prostu policzyć ale jak jesteśmy na rynku i trzeba podejmować decyzje to lepiej już nie zajmować się jakimś dodawaniem mnożeniem i dzieleniem.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Ykee
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Ykee »

Muchine_Gun_Man pisze:tak przeglądam wątek i ten wskaźnik to jest prawie to czego szukam (mam nadzieje że nie przegapiłem);
- nie to jednak nie jest to... Tak czytam to co piszesz, i nie bardzo wiem jak by to można rozwiązać, bo co np jeśli świeczka będzie miała 90 pipsów, to wtedy ma Ci pokazywać 0.36 lota? wg czego to obliczasz? Moim zdaniem to tak, jakbym miał podaną współrzędną X, gdzie Y= 1 i mam z tego wyliczyć współrzędną Z... Albo mi to wyjaśnij bardziej. :)

Chcesz zaryzykować 100zł - OK - na tej podstawie wyliczam wielkość lotu. A ta wysokość świecy do czego ma służyć? Do ustalenia SL? Jeśli tak, to byłoby łatwiej...
More practice, more luck!

Awatar użytkownika
Muchine_Gun_Man
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Muchine_Gun_Man »

jeśli świeczka miałaby 90 pipsów wskaźnik powinien pokazać 0.04 lota tak żeby wyszło 100zł. Taki wskaźnik miałbym właśnie służyć do szybkiego określenia wartości sl. Oczywiście 100zł to tylko przykład w zależności od portfela można byłby tą kwotę podwyższać:D

Wskaźnik miałby jakiś przelicznik wartości jednego mikrolota jednego pipsa np 0,30gr to jeden pips. Załóżmy że świeca ma 8 pipsów plus 2 na spred czyli 10* 0,30 = 3zł czyli wiadomo że dopiero gdy wartość jednego pipsa wyniesie 10zł otrzymam tą ostateczną wartość 10 pipsów * 10zł = 100zł.

No i bardzo ważne żeby zawsze do długości świeczki dodawał wartość spredu i na tej podstawie dopiero liczył.

robs
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: robs »

Nie mogę rozpakować
Instrukcja obłsugi VORM.zip
pojawia się błąd - damaged archive

Awatar użytkownika
Ykee
Gaduła
Gaduła

spróbuj ponownie ściągnąć, jak to nic nie da załączę nową

robs
Gaduła
Gaduła

Próbowałem już 5 razy. Inne twoje zipy rozpakowują się bez problemu więc problem jest nie po mojej stronie.
radical material simplification

Awatar użytkownika
Ykee
Gaduła
Gaduła

Zip z instrukcją musiał zostać uszkodzony niedawno i na serwerze forumowym, bo wcześniej nikt nie zgłaszał z tym problemów, a pobrań trochę było.
instrukcja raz jeszcze
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

robs
Gaduła
Gaduła

Wreszcie mi się udało. Problem był taki że WinRAR tego nie chce odpakować. Zainstalowałem sobie Zip. Zip niby odpakował ale Acrobat 6 (mój default) tego nie otwiera. Spróbowałem Acrobat 9 i udało się.

Dzięki
radical material simplification

wojdur
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: wojdur »

Witam serdecznie.

Czy mógłby Pan podać informacje jak dostosować półautomat dla wartości podawanych w formie 5 miejsc po przecinku ? w AM dopiero od 15 lutego będą dane podawane w standardzie 4 miejsca.

ODPOWIEDZ