No jakbyś się przyłożył, to zauważyłbyś, że na EURCHF przesuniętej nieco czasowo w stosunku do defaulta wersja 47 robi swoje i ma dosłownie symboliczny drawdown. A tak co ? Negatywizm, dekadentyzm, złe wibracjeBUF pisze:Myślę, że warto odświeżyć wątek… dlaczego?
FAP Turbo
BUF pisze:Myślę, że warto odświeżyć wątek… dlaczego?
Czytałem ten wątek jakies pół roku temu zmarnowałem na niego jakiś tydzień życia:)Testy ,konfiguracja,fora poświęcone temu programowi ;/czytanie czytanie czytanie i nakoniec eureka "o kant du.. to rozbić"
Zastanawialiście się Dlaczego powtarzam DLACZEGO ktoś napisał robota który zarabia pieniądze "OGROMNE" i chce go sprzedać (nie wiem dokładnie za ile)za 100$??NIE ma dobrych robotów.na tym robocie zarabia tylko i wyłącznie sprzedawca.
Nie mam nic więcej do dodania sami pomyślcie LOGICZNIE:)
Some times the only response is "shit happens" and "you can't win them all."
chojnak pisze:Tak.
W wersji 44 możesz ręcznie ustawić maksymalny spread, ustawiłem te nieszczęsne 5 pips. EUR/CHF.
Zabawne, Fap zarabiał. Manualnie w życiu nie dawałbym takich zleceń jak on, bo patrzyłem sobie jak stawiał i zamykał zlecenia![]()
Ale zarabiał. Cienko, 2-5 pips (dałem TP 5 pips). Po czym przyszedł dzień (a właściwie noc) kiedy cały zarobek poszedł się gonić na jednym złym trejdzie.
Dziękuję. pobawiłem się Fapem. Tak jak napisałem X postów powyżej, Fap to zabawka. Nie nadaje się do długoterminowego skubania po 2-5 pipsów z uwagi na paniczne obsuwy na kapitale które robi przy którymś z kolei trejdzie.
Jako że przeszłem to samo, (dobrze że na mikrolotach) podpowiem: FAPowi brak systemu ratowania spapranych wejść (ma jedynie SL bodajże100 kilka pipsów) . Dodasz do FAP odpowiednią obronę i masz "rakietę" (choćby po 2-5 pipsów).
BUF pisze:Myślę, że warto odświeżyć wątek… dlaczego?
Wczoraj z ciekawości przyjrzałem się ponownie parze eur/gbp mając na myśli powrót do dawnego zyskownego skalpowania. Niestety już ruchy samej pary niwelują wszelką chęć powrotu to gry nie mówiąc już o pozostałych wymaganiach jak np. wysokość spreadu itp. Ale jednak pojawiło się światełko w tunelu. Mam na myśli parę eur/chf. Zwróćcie uwagę, że zachowuje się podobnie jak kiedyś eur/gbp. Zrobię wstępne testy na swoim automacie i podam wynik na forum czy warto się tą parą zainteresować.
BUF winien Ci jestem przeprosiny. Teraz dopiero widze, że chyba coś źle przeczytałem. Z perspektywy mój post wygląda jak bym odpowiadał na coś zupełnie innego.. a może tak było..matka pisze:No jakbyś się przyłożył, to zauważyłbyś, że na EURCHF przesuniętej nieco czasowo w stosunku do defaulta wersja 47 robi swoje i ma dosłownie symboliczny drawdown. A tak co ? Negatywizm, dekadentyzm, złe wibracje
Z mojej strony zarzucam forward teścik za ostatni miesiąc matka.mt4stats.com.
Ale z tego co pamiętam fap coś takiego posiada...flippper pisze:Jako że przeszłem to samo, (dobrze że na mikrolotach) podpowiem: FAPowi brak systemu ratowania spapranych wejść (ma jedynie SL bodajże100 kilka pipsów) . Dodasz do FAP odpowiednią obronę i masz "rakietę" (choćby po 2-5 pipsów).
Pozdrawiam
-
przem81621
- Stały bywalec

http://www.forex-tsd.com/expert-advisor ... assin.html
znalazłem cos podobnego do fapturbo, a moze lepsze jest to ea . dziala na ec i eg podczas sesji azjatyckiej. wyniki są zachęcające .
problem
niestety w tym zeby zajrzec do środka kodu i sprawdzic jakie tam są zabezpieczenia. moze kto bedzie w stanie wrzucic czytelną wersją
pozdro
plil ex4 jest dostępny w podanym wyzej linku
znalazłem cos podobnego do fapturbo, a moze lepsze jest to ea . dziala na ec i eg podczas sesji azjatyckiej. wyniki są zachęcające .
problem
pozdro
plil ex4 jest dostępny w podanym wyzej linku
-
przem81621
- Stały bywalec