FAP Turbo

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
matka
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: matka »

BUF pisze:Myślę, że warto odświeżyć wątek… dlaczego?
No jakbyś się przyłożył, to zauważyłbyś, że na EURCHF przesuniętej nieco czasowo w stosunku do defaulta wersja 47 robi swoje i ma dosłownie symboliczny drawdown. A tak co ? Negatywizm, dekadentyzm, złe wibracje :wink:

Awatar użytkownika
flwm
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: flwm »

Może spróbujcie FAP Turbo na FxCompany. Ma małe spready i nie zabrania skalpować i pozwala na wszystkie eksperty.
Obrazek

HEX
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: HEX »

Czytałem ten wątek jakies pół roku temu zmarnowałem na niego jakiś tydzień życia:)Testy ,konfiguracja,fora poświęcone temu programowi ;/czytanie czytanie czytanie i nakoniec eureka "o kant du.. to rozbić"

Zastanawialiście się Dlaczego powtarzam DLACZEGO ktoś napisał robota który zarabia pieniądze "OGROMNE" i chce go sprzedać (nie wiem dokładnie za ile)za 100$??NIE ma dobrych robotów.na tym robocie zarabia tylko i wyłącznie sprzedawca.
Nie mam nic więcej do dodania sami pomyślcie LOGICZNIE:)
Some times the only response is "shit happens" and "you can't win them all."

flippper
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: flippper »

chojnak pisze:Tak.
W wersji 44 możesz ręcznie ustawić maksymalny spread, ustawiłem te nieszczęsne 5 pips. EUR/CHF.

Zabawne, Fap zarabiał. Manualnie w życiu nie dawałbym takich zleceń jak on, bo patrzyłem sobie jak stawiał i zamykał zlecenia :D

Ale zarabiał. Cienko, 2-5 pips (dałem TP 5 pips). Po czym przyszedł dzień (a właściwie noc) kiedy cały zarobek poszedł się gonić na jednym złym trejdzie.

Dziękuję. pobawiłem się Fapem. Tak jak napisałem X postów powyżej, Fap to zabawka. Nie nadaje się do długoterminowego skubania po 2-5 pipsów z uwagi na paniczne obsuwy na kapitale które robi przy którymś z kolei trejdzie.

Jako że przeszłem to samo, (dobrze że na mikrolotach) podpowiem: FAPowi brak systemu ratowania spapranych wejść (ma jedynie SL bodajże100 kilka pipsów) . Dodasz do FAP odpowiednią obronę i masz "rakietę" (choćby po 2-5 pipsów).

Awatar użytkownika
matka
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: matka »

Wczoraj z ciekawości przyjrzałem się ponownie parze eur/gbp mając na myśli powrót do dawnego zyskownego skalpowania. Niestety już ruchy samej pary niwelują wszelką chęć powrotu to gry nie mówiąc już o pozostałych wymaganiach jak np. wysokość spreadu itp. Ale jednak pojawiło się światełko w tunelu. Mam na myśli parę eur/chf. Zwróćcie uwagę, że zachowuje się podobnie jak kiedyś eur/gbp. Zrobię wstępne testy na swoim automacie i podam wynik na forum czy warto się tą parą zainteresować.
matka pisze:No jakbyś się przyłożył, to zauważyłbyś, że na EURCHF przesuniętej nieco czasowo w stosunku do defaulta wersja 47 robi swoje i ma dosłownie symboliczny drawdown. A tak co ? Negatywizm, dekadentyzm, złe wibracje
BUF winien Ci jestem przeprosiny. Teraz dopiero widze, że chyba coś źle przeczytałem. Z perspektywy mój post wygląda jak bym odpowiadał na coś zupełnie innego.. a może tak było.. :? Tak to bywa jak się za dużo czasu spędza przed komputerem. Niemniej, inicjatywa jak najbarziej słuszna, niemająca nic wspólnego z dekadentyzmem czy złą wibracją.

Z mojej strony zarzucam forward teścik za ostatni miesiąc matka.mt4stats.com.
flippper pisze:Jako że przeszłem to samo, (dobrze że na mikrolotach) podpowiem: FAPowi brak systemu ratowania spapranych wejść (ma jedynie SL bodajże100 kilka pipsów) . Dodasz do FAP odpowiednią obronę i masz "rakietę" (choćby po 2-5 pipsów).
Ale z tego co pamiętam fap coś takiego posiada...

Pozdrawiam

przem81621
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: przem81621 »

http://www.forex-tsd.com/expert-advisor ... assin.html

znalazłem cos podobnego do fapturbo, a moze lepsze jest to ea . dziala na ec i eg podczas sesji azjatyckiej. wyniki są zachęcające .
problem ;) niestety w tym zeby zajrzec do środka kodu i sprawdzic jakie tam są zabezpieczenia. moze kto bedzie w stanie wrzucic czytelną wersją
pozdro

plil ex4 jest dostępny w podanym wyzej linku

ducall
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: ducall »

Proszę bardzo
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ile razy znajdę klucz do sukcesu, to zawsze znajdzie się jakiś dupek co zmieni zamek!

przem81621
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: przem81621 »

dzięki bardzo ;)
niezły kawał kodu

ducall
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: ducall »

Może znajdzie się jakiś magic aby potestować na demo ;)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ile razy znajdę klucz do sukcesu, to zawsze znajdzie się jakiś dupek co zmieni zamek!

vipovsky
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: vipovsky »

to ostatnie dzieło??

ODPOWIEDZ