FAP Turbo

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Robertloser
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Robertloser »

Spread wyższy o 2 pipsy oznacza że dostajesz o 1 pkt niższą cenę bid i o 1 pkt wyższą ask. SL przy pozycji długiej wchodzi o 1 pkt szybciej ale strata jest jednakowa oczywiście, tylko są sytuacje gdy ten jeden pkt zaważa. Nie wiem czy spotkałeś się z sytuacją gdy po realizacji SL rynek zawrócił dokładnie w tym punkcie. Na pewno przy składaniu zleceń z SL i TP należy uwzględnić ewentualny rozszerzony spread. Mi często XTB realizowało SL zaraz po danych ( na eur/usd spread sięga bodajże 40 pkt), a później na wykresie widać że takiej ceny wcale nie było. Ale cóż, trzeba pamiętać że SL dla długiej pozycji oznacza cenę bid więc jak raptem opuszczą ją o 20 pipsów to systemy wariują.

Dodano po 1 minutach:

W dniu dzisiejszym po zakończeniu handlu na instrumentach OIL, CATTLE nastąpi zmiana daty dostawy kontraktów futures, na których oparte są te instrumenty. W chwili obecnej baza (różnica pomiędzy cenami kontraktów z kolejnymi datami dostawy) wynosi:

- dla instrumentu OIL ok. 0,78 USD

- dla instrumentu CATTLE ok. 5,4 USD

Oznacza to, że jeśli pomiędzy dzisiejszym zamknięciem a jutrzejszym otwarciem nie będą miały miejsca żadne czynniki zmieniające cenę rynkową tych instrumentów, wówczas kurs otwarcia powinien być dla instrumentów OIL i CATTLE wyższy o podane wartości. Zmiana wartości pozycji wynikająca z bazy zostanie skorygowana poprzez zastosowanie punktów swapowych równych bazie.

Dokładna wielkość bazy znana będzie w momencie zamknięcia handlu na wymienionych instrumentach i zostanie podana na naszej stronie internetowej. Klientów posiadających ordery limit i stop blisko bieżącego kursu uprasza się o ich dostosowanie o wielkość bazy, w przeciwnym wypadku będą one realizowane według standardowej procedury

Dodano po 3 minutach:

Podobna sytuacja.To mail z 12.54 dzisiaj. Miałem wtedy L na oil z ustawionym tp i sl. po handlu nowa cena oil byłaby o 0,78 usd wyższa i mogłoby wejść tp a swap zeżarłby zysk ;)

Awatar użytkownika
senemedar
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: senemedar »

Dzięki za wyjaśnienie. Pytanie, czy można by jakoś zoptymializować parametry tych robotów dla zwiększonego spreadu? Co zależy od udanego wejścia a w czym przeszkadza spread...

Robertloser
Bywalec
Bywalec

Zawsze możesz zmienić parametry by wchodził na rynek także przy większym spreadzie, tylko efekt jest zabójczy, te 2 pipsy zabijają system. Przy dużym spreadzie skalper nie działa z definicji i już. Cyba że inne EA.

Awatar użytkownika
senemedar
Stały bywalec
Stały bywalec

Dlaczego? Sorry że tak dopytuję ale nurtuje mnie to ;) a gdyby kanał trendu bocznego na którym opiera się robot był odpowiednio większy o te 2 pipsy, to czy wpłynęło by to wtedy na jego wydajność? Tj. wróciło by do normy? Pytanie czysto teoretyczne.
[R]

Robertloser
Bywalec
Bywalec

Na pewno można spróbować, ale mam wrażenie że skuteczność tego systemu (w testach) wynika z tego że działa w wąskim kanale. Ja nie mam pojęcia jak go rozszerzyć.

flippper
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: flippper »

Żeby działał na wyższych spreedach, lub żeby na nich nie tracił; jest możliwe gdy sie doda do systemu jakieś MM 8)

Awatar użytkownika
senemedar
Stały bywalec
Stały bywalec

MM.. masz jakiś konkretny pomysł na myśli?
[R]

flippper
Bywalec
Bywalec

np MM z tego EA, ale jest jeszcze wiele innych lepszych MM, wystarczy je "wrzucić" doFAPa.
Próbowałem kiedyś zrobić z FAPa indyka, ale nie udało się; więc skoro nie może "FAPa do góry, to góra musi do FAPa". :wink:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
senemedar
Stały bywalec
Stały bywalec

Rozumiem że ten Level Scalper też nie działa jak powinien? ;( ale ma dobry MM? ;)

flippper
Bywalec
Bywalec

Nie testowałem, podałem go tylko jako przykład.

ODPOWIEDZ