Never Lose Again by DRAGON33

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
sgorn
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: sgorn »

mialem podobne doswiadczenia :) hehe wiesz , tym razem zalozysz 10 kont na rodzinke, 2 napewno beda rosly i stosujac sysa dojdziesz do dobrego wyniku :)
Wicks reject areas and bodies explore them-MightyOne
Nie ważne czy miałeś rację czy nie,ważne jak dużo zarobiłeś posiadając rację i jak mało straciłeś, myląc się.

Awatar użytkownika
freud
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: freud »

Sgorn dzięki za podpowiedź dot. ema 50 h/l. Trafiłeś z tym idealnie, właśnie analizowałem swoją grę w tym tygodniu i faktycznie, zbyt małą wagę przywiązywałem do ema i trochę mylnie interpretowałem. Chyba właśnie to okaże się moim "brakującym ogniwem" do czerpania profitów z tej strategii. Jeszcze raz dzięki . . .

Hex jescze jedno pytanie do Ciebie. Możesz powiedzieć czy prowadzisz statystykę ilości łapania stop losów pod rząd? Pytam, bo to dla mnie ważne ze względu na przygotowanie strategii mm.

Awatar użytkownika
sgorn
Pasjonat
Pasjonat

freud pisze:Sgorn dzięki za podpowiedź dot. ema 50 h/l. Trafiłeś z tym idealnie, właśnie analizowałem swoją grę w tym tygodniu i faktycznie, zbyt małą wagę przywiązywałem do ema i trochę mylnie interpretowałem. Chyba właśnie to okaże się moim "brakującym ogniwem" do czerpania profitów z tej strategii. Jeszcze raz dzięki . . .
nie ma sprawy :) polecam sie, pozdro ;)

Dodano po 4 minutach:
freud pisze:Hex jescze jedno pytanie do Ciebie. Możesz powiedzieć czy prowadzisz statystykę ilości łapania stop losów pod rząd? Pytam, bo to dla mnie ważne ze względu na przygotowanie strategii mm.
moim zdaniem jesli chodzi o czarna serie to rozważ serie 12 porazek pod rzad ;) mysle ze to bedzie istotny max, ktory raczej ciezko bedzie przekroczyc przy skutecznosci systemu powyzej 40 % .
Nie ważne czy miałeś rację czy nie,ważne jak dużo zarobiłeś posiadając rację i jak mało straciłeś, myląc się.

HEX
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: HEX »

Raczej nie.Długo pamiętam swoje stratne pozycje:).Korzystam z MM dragona, taki wskaźnik i jest on przydatny na bierząco wszystko oblicza itd.
Some times the only response is "shit happens" and "you can't win them all."

Awatar użytkownika
freud
Stały bywalec
Stały bywalec

sgorn pisze:moim zdaniem jesli chodzi o czarna serie to rozważ serie 12 porazek pod rzad Wink mysle ze to bedzie istotny max, ktory raczej ciezko bedzie przekroczyc przy skutecznosci systemu powyzej 40 % .
Czy owe liczby: 12 porażek i 40 % mają jakieś potwierdzenie w statystce ?

Dodano po 1 minutach:

Hex czy w tym wątku jest link do tego wskaźnika Dragona?

HEX
Gaduła
Gaduła

sgorn pisze:moim zdaniem jesli chodzi o czarna serie to rozważ serie 12 porazek pod rzad mysle ze to bedzie istotny max, ktory raczej ciezko bedzie przekroczyc przy skutecznosci systemu powyzej 40 % .
Jeżeli jakiś system daje mniej niż 60 % skuteczności nie polecałbym grać.Bo te 60 % to i tak statystyka a biorąc dłuższą perspektywe czasu i tak bys wszytko przegrał.

Dodano po 3 minutach:
Ostatnio zmieniony 31 paź 2009, 23:38 przez HEX, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
sgorn
Pasjonat
Pasjonat

freud pisze:Czy owe liczby: 12 porażek i 40 % mają jakieś potwierdzenie w statystce ?
podalem takie wielkosci tylko i wylacznie na bazie zupelnie innych wyliczen i wnioskow. ale co ciekawe sprawdza sie to mi . wiesz , niezaleznie od skutecznosci systemu, taka seria a nawet wieksza ma zawsze racje bytu( z matematycznego ) punktu widzenia. jak sie przygotujesz na taka serie to bedzie juz cos;) tylko pamietaj, straty maja wynikac z ZALOZEN sysa( tzn wszedles zgodnie a tu lipa ) a nie z przeczuc czy innych bledow. bo wtedy to wszystko mozna sobie w ... wsadzic. :) tak mysle

Dodano po 4 minutach:
HEX pisze:Jeżeli jakiś system daje mniej niż 60 % skuteczności nie polecałbym grać.Bo te 60 % to i tak statystyka a biorąc dłuższą perspektywe czasu i tak bys wszytko przegrał.
majac sys ze skutecznoscia 40 % i RR=3 juz sie zarabia w dluzszym czasie ;) ale pod warunkiem ze : konskewentenie dzialam, nie ulegam emocjom, umiejetnie przesuwam SL. pzdr

Awatar użytkownika
freud
Stały bywalec
Stały bywalec

sgorn pisze:straty maja wynikac z ZALOZEN sysa( tzn wszedles zgodnie a tu lipa ) a nie z przeczuc czy innych bledow. bo wtedy to wszystko mozna sobie w ... wsadzic. Smile tak mysle
No! Ale dobrze powiedziane! Zgadzam się w z tym w pełni.

Awatar użytkownika
Wa$$kII
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Wa$$kII »

HEX pisze:
sgorn pisze:moim zdaniem jesli chodzi o czarna serie to rozważ serie 12 porazek pod rzad mysle ze to bedzie istotny max, ktory raczej ciezko bedzie przekroczyc przy skutecznosci systemu powyzej 40 % .
Jeżeli jakiś system daje mniej niż 60 % skuteczności nie polecałbym grać.Bo te 60 % to i tak statystyka a biorąc dłuższą perspektywe czasu i tak bys wszytko przegrał.

Dodano po 3 minutach:

Ja myślę, że nie chodzi o skuteczność ;) Nawet przy skuteczności 10% można dobrze zarabiać :) Skuteczność to coś na co nie masz wpływu, bo robisz swoje a rynek swoje. Natomiast możesz regulować RR. Moim zdaniem to jest klucz do sukcesu. Ja nie jestem zainteresowny tym żeby mieć racje tylko żeby zarabiać kase:) Dlatego jeszcze raz napisze kluczem jest RR. Oczywiscie taką grą nie wgrasz porshaka, taką grą sobie go kupisz :D

RR Risk/reward Ja jeśli widzę zlecenie z RR poniżej 2.0 odpada
Yaaa man

HEX
Gaduła
Gaduła

Wa$$kII pisze: Nawet przy skuteczności 10% można dobrze zarabiać
taką sama skuteczność ma ślepy na strzelnicy !!
Wa$$kII pisze:Skuteczność to coś na co nie masz wpływu, bo robisz swoje a rynek swoje.
nie zgadzam sie z tym! Gdybym ci cos pokazał zmienił bys nastawienie do forexu.Ten rynek jest zajebiście powtarzalny,

Dla mnie najmniejsze ryzyko jest w przypadku gdy wchodze według mojego systemu a u ciebie kiedy?na jakiej podstawie wyliczasz że twój Risk/reward że jest 2 albo większy,Przecież w każdej chwili może cos się stac i kurs pójdzie w góre 100 pipsów.
Uwierz nie chodzi o RR tylko o wejścia.Możesz mieć superr RR ale jak nie umiesz grac to i tak przepuścisz wszystko tylko w dłuższym czasie.

ODPOWIEDZ