Never Lose Again by DRAGON33

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
freud
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: freud »

Pas.

HEX
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: HEX »

dzisiaj tylko 3 tranzakcje..Mówią żeby nie grac w piątkia hahaha

Dodano po 2 godzinach 54 minutach:
Pas
?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Some times the only response is "shit happens" and "you can't win them all."

Awatar użytkownika
Boby_Fischer
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Boby_Fischer »

Wyglądasz mi na prowokatora trochę...
Boby Fischer is great!

Awatar użytkownika
freud
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: freud »

HEX, cóż mogę powiedzieć, gratulacje! ! ! Po załączonym przez Ciebie wykresie można wywnioskować, że stałeś się maszynką do robienia pipsów. Stosuję różne strategie, z różnym skutkiem, natomiast ta strategia, jeszcze przeze mnie niedopracowana, daje powtarzalność i systematyczność. Tak jak w Twoim przypadku Hex, za co jeszcze raz gratuluję, bo wyniki masz zawodowe. I wcale nie trzeba kosić 100 - 200 pipsów dziennie. Jeżeli masz dopracowany system, który regularnie i systematycznie przynosi zyski, to wystarczy ugrać 50 pipsów dziennie, a będąc pewnym swoich umiejętności po prostu zwiększyć lot na 0,2- 0,5 i jazda. U mnie niestety granie tą strategią jeszcze nie przynosi zadowalających rezultatów. Chodzi mi o brak pewności wejścia, z wyjściem nie mam problemów, bo umiem panować nad zachłannością, chociaż zdarzało mi się za długo trzymać transakcje, aż w końcu musiałem je zamknąć na 0.
Sl ustawiam na 10, zależnie od sytuacji na 15. W zasadzie najtrudniejszy jest moment interpretacji wejścia (Mike o tym pisał). Nigdy nie wchodzę jeżeli mam wątpliwości co do sytuacji. Jednak niestety zdarzają się także sygnały zdawać by się mogło idealne: Jesteśmy na dole, czyli przy zielonej linii, 1 h zielone, 1 d też zielone, cena przecina linię więc idziemy w longa, a tu nagle świeca godzinna robi się czerwona i jazda w dół do SL. W taki sposób najczęściej tracę grając tym systemem. Choć zdarzają się i inne wpadki.

Awatar użytkownika
Mike_Scofield
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Mike_Scofield »

freud pisze:Jednak niestety zdarzają się także sygnały zdawać by się mogło idealne: Jesteśmy na dole, czyli przy zielonej linii, 1 h zielone, 1 d też zielone, cena przecina linię więc idziemy w longa, a tu nagle świeca godzinna robi się czerwona i jazda w dół do SL.
Załącz jakiegoś screena, albo podaj przynajmniej dokładną godzinę wejścia (polski czas) i cenę, to ktoś będzie mógł coś poradzić. Bez tego się nie da ...
"Wieloma strategiami można zarabiać i wszystkimi można tracić." Mike Scofield
"Wszystko rozgrywa się w głowie, a nie na wykresie" Mike Scofield

HEX
Gaduła
Gaduła

Boby_Fischer pisze:Wyglądasz mi na prowokatora trochę...
dobre:)a co miałbym prowokować ??może w ten sposób namawiam ludzi do korzystania z darmowej strategii:)

Awatar użytkownika
sgorn
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: sgorn »

freud pisze:Jednak niestety zdarzają się także sygnały zdawać by się mogło idealne: Jesteśmy na dole, czyli przy zielonej linii, 1 h zielone, 1 d też zielone, cena przecina linię więc idziemy w longa, a tu nagle świeca godzinna robi się czerwona i jazda w dół do SL. W taki sposób najczęściej tracę grając tym systemem
a sprobuj zamiast custom candle, wrzucic EM14 i wchodz jak swieczka zamknie sie powyzej/ponizej EMA, oczywiscie zgodnie z D1 ;) moze Ci przypasuje ta metoda. ja zmodyfikowalem pod siebie ten sys, jak kazdy podejrzewam czytajacy ten watek :)
Wicks reject areas and bodies explore them-MightyOne
Nie ważne czy miałeś rację czy nie,ważne jak dużo zarobiłeś posiadając rację i jak mało straciłeś, myląc się.

HEX
Gaduła
Gaduła

sgorn pisze:i wchodz jak swieczka zamknie sie powyzej/ponizej EMA
Ładnie:)jedna z moich prawidlowości w tym systemie:)

Dodano po 16 godzinach 55 minutach:

LOL :) wpiszcie w google "HEX forex" na polskich stronach jestesmy pierwsi :D
A na całym google 4 hehe

Awatar użytkownika
sgorn
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: sgorn »

HEX pisze:LOL wpiszcie w google "HEX forex" na polskich stronach jestesmy pierwsi
A na całym google 4 hehe
kurcze HEX robisz sie slawny ;) dasz sobie rade? heehe
Wicks reject areas and bodies explore them-MightyOne
Nie ważne czy miałeś rację czy nie,ważne jak dużo zarobiłeś posiadając rację i jak mało straciłeś, myląc się.

HEX
Gaduła
Gaduła

Może w świecie wirtualnym,W realu nikt nie wie że HEX to ja:) jestem skromny:) Ale czuje że niedługo się to zmieni:))))Właśnie analizuje cały tydzień na GU.Ile ja okazji przepuściłem;/ i tak głupio traciłem.

Dodano po 5 minutach:

Juz nie moge sie doczekac kolejnego konkursu na XTB :)Mniej więcej dla tego zainteresowałem sie Forexem.HAHAHA żebyście widzieli mnie jak odkryłem stochastic oscylator <hahaha>myslałem że porshe jest juz moje <głupek> dołączyłem MA i ogień.W pierwszym tygodniu byłem 8 :D a póxniej sie zesrało;/ ALE TERAZ będzie całkowicie inna gra:D może dam rade.Fajnie by było śmigac takim cackiem i to za free hehe. Ktoś jeszcze będzie startował??

Tylko eby KERIMB nie startował, bo będzie po konkursie hehe:)

ODPOWIEDZ