Never Lose Again by DRAGON33
- Boby_Fischer
- Gaduła
HEX, cóż mogę powiedzieć, gratulacje! ! ! Po załączonym przez Ciebie wykresie można wywnioskować, że stałeś się maszynką do robienia pipsów. Stosuję różne strategie, z różnym skutkiem, natomiast ta strategia, jeszcze przeze mnie niedopracowana, daje powtarzalność i systematyczność. Tak jak w Twoim przypadku Hex, za co jeszcze raz gratuluję, bo wyniki masz zawodowe. I wcale nie trzeba kosić 100 - 200 pipsów dziennie. Jeżeli masz dopracowany system, który regularnie i systematycznie przynosi zyski, to wystarczy ugrać 50 pipsów dziennie, a będąc pewnym swoich umiejętności po prostu zwiększyć lot na 0,2- 0,5 i jazda. U mnie niestety granie tą strategią jeszcze nie przynosi zadowalających rezultatów. Chodzi mi o brak pewności wejścia, z wyjściem nie mam problemów, bo umiem panować nad zachłannością, chociaż zdarzało mi się za długo trzymać transakcje, aż w końcu musiałem je zamknąć na 0.
Sl ustawiam na 10, zależnie od sytuacji na 15. W zasadzie najtrudniejszy jest moment interpretacji wejścia (Mike o tym pisał). Nigdy nie wchodzę jeżeli mam wątpliwości co do sytuacji. Jednak niestety zdarzają się także sygnały zdawać by się mogło idealne: Jesteśmy na dole, czyli przy zielonej linii, 1 h zielone, 1 d też zielone, cena przecina linię więc idziemy w longa, a tu nagle świeca godzinna robi się czerwona i jazda w dół do SL. W taki sposób najczęściej tracę grając tym systemem. Choć zdarzają się i inne wpadki.
Sl ustawiam na 10, zależnie od sytuacji na 15. W zasadzie najtrudniejszy jest moment interpretacji wejścia (Mike o tym pisał). Nigdy nie wchodzę jeżeli mam wątpliwości co do sytuacji. Jednak niestety zdarzają się także sygnały zdawać by się mogło idealne: Jesteśmy na dole, czyli przy zielonej linii, 1 h zielone, 1 d też zielone, cena przecina linię więc idziemy w longa, a tu nagle świeca godzinna robi się czerwona i jazda w dół do SL. W taki sposób najczęściej tracę grając tym systemem. Choć zdarzają się i inne wpadki.
- Mike_Scofield
- Pasjonat
Załącz jakiegoś screena, albo podaj przynajmniej dokładną godzinę wejścia (polski czas) i cenę, to ktoś będzie mógł coś poradzić. Bez tego się nie da ...freud pisze:Jednak niestety zdarzają się także sygnały zdawać by się mogło idealne: Jesteśmy na dole, czyli przy zielonej linii, 1 h zielone, 1 d też zielone, cena przecina linię więc idziemy w longa, a tu nagle świeca godzinna robi się czerwona i jazda w dół do SL.
"Wieloma strategiami można zarabiać i wszystkimi można tracić." Mike Scofield
"Wszystko rozgrywa się w głowie, a nie na wykresie" Mike Scofield
"Wszystko rozgrywa się w głowie, a nie na wykresie" Mike Scofield
a sprobuj zamiast custom candle, wrzucic EM14 i wchodz jak swieczka zamknie sie powyzej/ponizej EMA, oczywiscie zgodnie z D1freud pisze:Jednak niestety zdarzają się także sygnały zdawać by się mogło idealne: Jesteśmy na dole, czyli przy zielonej linii, 1 h zielone, 1 d też zielone, cena przecina linię więc idziemy w longa, a tu nagle świeca godzinna robi się czerwona i jazda w dół do SL. W taki sposób najczęściej tracę grając tym systemem

Wicks reject areas and bodies explore them-MightyOne
Nie ważne czy miałeś rację czy nie,ważne jak dużo zarobiłeś posiadając rację i jak mało straciłeś, myląc się.
Nie ważne czy miałeś rację czy nie,ważne jak dużo zarobiłeś posiadając rację i jak mało straciłeś, myląc się.
Ładnie:)jedna z moich prawidlowości w tym systemie:)sgorn pisze:i wchodz jak swieczka zamknie sie powyzej/ponizej EMA
Dodano po 16 godzinach 55 minutach:
LOL

A na całym google 4 hehe
Some times the only response is "shit happens" and "you can't win them all."
kurcze HEX robisz sie slawnyHEX pisze:LOL wpiszcie w google "HEX forex" na polskich stronach jestesmy pierwsi
A na całym google 4 hehe

Wicks reject areas and bodies explore them-MightyOne
Może w świecie wirtualnym,W realu nikt nie wie że HEX to ja:) jestem skromny:) Ale czuje że niedługo się to zmieni:))))Właśnie analizuje cały tydzień na GU.Ile ja okazji przepuściłem;/ i tak głupio traciłem.
Dodano po 5 minutach:
Juz nie moge sie doczekac kolejnego konkursu na XTB :)Mniej więcej dla tego zainteresowałem sie Forexem.HAHAHA żebyście widzieli mnie jak odkryłem stochastic oscylator <hahaha>myslałem że porshe jest juz moje <głupek> dołączyłem MA i ogień.W pierwszym tygodniu byłem 8
a póxniej sie zesrało;/ ALE TERAZ będzie całkowicie inna gra:D może dam rade.Fajnie by było śmigac takim cackiem i to za free hehe. Ktoś jeszcze będzie startował??
Tylko eby KERIMB nie startował, bo będzie po konkursie hehe:)
Dodano po 5 minutach:
Juz nie moge sie doczekac kolejnego konkursu na XTB :)Mniej więcej dla tego zainteresowałem sie Forexem.HAHAHA żebyście widzieli mnie jak odkryłem stochastic oscylator <hahaha>myslałem że porshe jest juz moje <głupek> dołączyłem MA i ogień.W pierwszym tygodniu byłem 8

Tylko eby KERIMB nie startował, bo będzie po konkursie hehe:)
Some times the only response is "shit happens" and "you can't win them all."