Wiem, że fx jest powtarzalny, bo gdyby nie był to po co miałbym nad nim siedzieć. A to że nie masz wpływu na to co się stanie to prawda. Czy jak wchodzisz w zlecenie to wiesz że będzie na plus? Opowiedźjest jedna NIE. Dlatego używasz, a jeśli nie to zacznij używać jakiegoś MM.HEX pisze:taką sama skuteczność ma ślepy na strzelnicy !!Wa$$kII pisze: Nawet przy skuteczności 10% można dobrze zarabiać
nie zgadzam sie z tym! Gdybym ci cos pokazał zmienił bys nastawienie do forexu.Ten rynek jest zajebiście powtarzalny,Wa$$kII pisze:Skuteczność to coś na co nie masz wpływu, bo robisz swoje a rynek swoje.
Dla mnie najmniejsze ryzyko jest w przypadku gdy wchodze według mojego systemu a u ciebie kiedy?na jakiej podstawie wyliczasz że twój Risk/reward że jest 2 albo większy,Przecież w każdej chwili może cos się stac i kurs pójdzie w góre 100 pipsów.
Uwierz nie chodzi o RR tylko o wejścia.Możesz mieć superr RR ale jak nie umiesz grac to i tak przepuścisz wszystko tylko w dłuższym czasie.
RR ustalam w bardzo prosty sposób jak widzę mocny setup przed nacisnieciem wiem jakie bedzie moje SL ( jest różne). Szukem teraz potencjalnych wsparć przy sellowaniu jesli mieszcze sie przed nimi z TP/SL=2 to jest ok a jesli nie to puszczam. Praktyka czyni, że można osiągać bardzo wysokie RR przy wysokim ratio ok 60% Lubię mieć ładneRR bo wtedy nie muszę mieć często racji, a jak pograsz dłużej kilka lat to zabczysz jak rynek się zmienia. To wysokie RR zabezpiecza mnie przed stratą wszytkiego co zarobiłem wcześniej. Rynek się zmienia, jeśli się nie zmienisz z nim to pójdziesz do pracy ;/
pozdrawiam
p.s. Kazdy ma swoj styl trejdowania, moj jest troche konserwatywny z roznych wzgledow.
p.p.s System/Analiza które zarobiają powinny Cie przygotować na złe czasy. Jeśli myślisz, że zawsze bedzię tak samo to się mylisz. Każdy atom na tym świecie dąży do zniany swojego stanu, później cząsteczki>> rozbudowane związki>proste organizmy>ludzie >trajderzy. Dlatego giełdy muszą się zmieniać.
Jak będę miał chwilę czasu to pobawię się z tym Twoim systemem. Może poskalpuje na demie