Never Lose Again by DRAGON33

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
Wa$$kII
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Wa$$kII »

HEX pisze:
Wa$$kII pisze: Nawet przy skuteczności 10% można dobrze zarabiać
taką sama skuteczność ma ślepy na strzelnicy !!
Wa$$kII pisze:Skuteczność to coś na co nie masz wpływu, bo robisz swoje a rynek swoje.
nie zgadzam sie z tym! Gdybym ci cos pokazał zmienił bys nastawienie do forexu.Ten rynek jest zajebiście powtarzalny,

Dla mnie najmniejsze ryzyko jest w przypadku gdy wchodze według mojego systemu a u ciebie kiedy?na jakiej podstawie wyliczasz że twój Risk/reward że jest 2 albo większy,Przecież w każdej chwili może cos się stac i kurs pójdzie w góre 100 pipsów.
Uwierz nie chodzi o RR tylko o wejścia.Możesz mieć superr RR ale jak nie umiesz grac to i tak przepuścisz wszystko tylko w dłuższym czasie.
Wiem, że fx jest powtarzalny, bo gdyby nie był to po co miałbym nad nim siedzieć. A to że nie masz wpływu na to co się stanie to prawda. Czy jak wchodzisz w zlecenie to wiesz że będzie na plus? Opowiedźjest jedna NIE. Dlatego używasz, a jeśli nie to zacznij używać jakiegoś MM.

RR ustalam w bardzo prosty sposób jak widzę mocny setup przed nacisnieciem wiem jakie bedzie moje SL ( jest różne). Szukem teraz potencjalnych wsparć przy sellowaniu jesli mieszcze sie przed nimi z TP/SL=2 to jest ok a jesli nie to puszczam. Praktyka czyni, że można osiągać bardzo wysokie RR przy wysokim ratio ok 60% Lubię mieć ładneRR bo wtedy nie muszę mieć często racji, a jak pograsz dłużej kilka lat to zabczysz jak rynek się zmienia. To wysokie RR zabezpiecza mnie przed stratą wszytkiego co zarobiłem wcześniej. Rynek się zmienia, jeśli się nie zmienisz z nim to pójdziesz do pracy ;/

pozdrawiam

p.s. Kazdy ma swoj styl trejdowania, moj jest troche konserwatywny z roznych wzgledow.

p.p.s System/Analiza które zarobiają powinny Cie przygotować na złe czasy. Jeśli myślisz, że zawsze bedzię tak samo to się mylisz. Każdy atom na tym świecie dąży do zniany swojego stanu, później cząsteczki>> rozbudowane związki>proste organizmy>ludzie >trajderzy. Dlatego giełdy muszą się zmieniać.

Jak będę miał chwilę czasu to pobawię się z tym Twoim systemem. Może poskalpuje na demie ;) Mogę tylko powiedzieć że jest ciekawy :D
Yaaa man

Awatar użytkownika
freeman
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: freeman »

HEX pisze:Gdybym ci cos pokazał zmienił bys nastawienie do forexu.
HEX nie bądź taki tajemniczy. Pokaż nam to... Być może mówisz o tym, co ja już widzę, a być może o czymś nowym. Podziel się, bo jak ktoś mądrze napisał na kreslik.com "Exchange of information is good for the soul"
Z góry dzięki...

Awatar użytkownika
Mike_Scofield
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Mike_Scofield »

freeman pisze:Pokaż nam to... Być może mówisz o tym, co ja już widzę,
He he, :lol: jak dzieci w przedszkolu ...

Teraz HEX napisze:

"To pokaż pierwszy co widzisz, jak będzie to to, co ja widzę, to Ci powiem, a jak to będzie coś innego, to Ci nie powiem ..." :lol:
"Wieloma strategiami można zarabiać i wszystkimi można tracić." Mike Scofield
"Wszystko rozgrywa się w głowie, a nie na wykresie" Mike Scofield

Awatar użytkownika
freeman
Gaduła
Gaduła

Mike nie wiem PO CO napisałeś tego poprzedniego posta...

Ja poczekam na odpowiedź HEXa, bo do niego było pytanie.
Jeśli chodzi o to, co ja widzę, to napiszę, na ile uda mi się to dokładnie opisać.
Chodzi o to, że na wykresie, który widzimy (tro dynamic fibs sr i ema) na m15 jeśli trend jest wyraźnie np wzrostowy (widać po ema), to wskaźnik raczej rzadko repaintuje drugą niebieską kropkę. To znaczy jak się zamknie świeczka z drugą kropką i uda się wejść najbliżej linii kropek z longiem, ze SL poniżej linii kropek, to najczęściej taka transakcja jest trafiona. Zaznaczam, że nie zawsze, ale taką prawidłowość zauważyłem i o niej piszę według sugestii Mike'a

Awatar użytkownika
Mike_Scofield
Pasjonat
Pasjonat

freeman pisze:Mike nie wiem PO CO napisałeś tego poprzedniego posta...
Tak mi się po prostu skojarzyło z przedszkolem ...
Pamiętam taką śmieszną sytuację z przedszkola, jak się umówiłem z koleżanką, że sobie pokażemy nawzajem nasze ... :lol:

A teraz bardziej poważnie.
Nie bardzo rozumiem co masz na myśli pisząc, że
freeman pisze:wskaźnik raczej rzadko repaintuje drugą niebieską kropkę
Jeśli mamy trend wzrostowy, to wejście w longa jak najbliżej linii wsparcia (niebieskich kropek) jest jak najbardziej słuszne. SL się stawia pod wsparciem.
Nie ma w tym nic odkrywczego moim zdaniem ...

Awatar użytkownika
freeman
Gaduła
Gaduła

Mike_Scofield pisze: Jeśli mamy trend wzrostowy, to wejście w longa jak najbliżej linii wsparcia (niebieskich kropek) jest jak najbardziej słuszne. SL się stawia pod wsparciem.
Nie ma w tym nic odkrywczego moim zdaniem ...
W tym, co napisałeś nie ma. Jest w tym, jak określamy rzeczywiście działające linie wsparcia/oporu. Zauważyłem, że działają dobrze przy takich warunkach:
- wykres M15
- wyraźny trend wskazany przez EMA (nie patrzę już tak bardzo na kolor świecy H1, chociaż dobrze, żeby D1 było "właściwego" koloru
- wejście przynajmniej pod koniec drugiej świeczki (świeczki z drugą kropką) albo później. Zależność jest też taka, że im wyżej ustawiony iperiod we wskaźniku tro, tym rzadsze, ale i pewniejsze takie sytuacje. Jednak domyślna piątka wystarczy.
- nie działa w nieskończoność (zależy od siły trendu).

Uważam, że jeśli inni też napiszą o tego typu zaobserwowanych prawidłowościach, to będziemy mogli wiele się od siebie nauczyć...

edit: Jeszcze jedna bardzo ważna rzecz to PA, która jest może nawet ważniejsza dla określenia kierunku trendu od EMA (widać wcześniej zmianę trendu). Chodzi mi dokładnie o ustanawianie przez cenę HH i HL przy wzrostowym i LH i LL przy spadkowym (coraz wyżej lub coraz niżej poziomy kropek niebieskich i czerwonych)
Ostatnio zmieniony 01 lis 2009, 23:17 przez freeman, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Mike_Scofield
Pasjonat
Pasjonat

freeman pisze:nie patrzę już tak bardzo na kolor świecy H1
To powodzenia życzę ...

Awatar użytkownika
freeman
Gaduła
Gaduła

Mike_Scofield pisze:
freeman pisze:nie patrzę już tak bardzo na kolor świecy H1
To powodzenia życzę ...
Dziękuję i wzajemnie...

HEX
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: HEX »

2 pierwsze tranzakcje dzisiaj. Obawiałem sie GU ale wyszło na moje :P
EU łatwe pipsy ! tylko spaliłem bo mogłem zamknać jak miałem 30 a zamknełem na chyba 22 ehh ta chciwość.
można iść spać.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Some times the only response is "shit happens" and "you can't win them all."

Awatar użytkownika
bigben
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: bigben »

Hex czy przestałeś się trzymać zasad które wyłożyłeś nam na stronie 46 ? Bo jak mamy inaczej rozumieć otwarcie transakcji BUY na spadkowej H1, pod tunelem (zarówno na M5 jak i na M15) w dodatku na pierwszej kropce na M5 ? Pozatym nie rozpoznaje w tej transakcji Twojego stylu gry - w pewnym momencie z +10 pipsow zrobiło się - 8. Jakie są aktualnie zasady Twojego systemu ?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

ODPOWIEDZ