Dzięki freud. Kiedyś to czytałem i może wrócę do tego, bo sposób użycia fibo jest ciekawy. Na razie testuję ten system. Pozdrawiamfreud pisze:freeman, cóż, chyba Cię rozczaruję jeżeli chodzi o "moją" strategię korzystania z fibo. Stosuję bardzo prostą i skuteczną metodę. Wszystko ładnie opisane ze szczegółami znajdziesz tutaj: http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... php?t=5919
Stosuję dokładnie taką taktykę. Polecam . . . .
Dodano po 19 godzinach 11 minutach:
Witam
Stosuję tę strategię (ze swoimi modyfikacjami) od kilku dni (chodzi o NLA - dla jasności) i takie są moje spostrzeżenia.
Używam wykresów m15. Obserwuję w sumie 12 par (tak dwanaście) i wchodzę wtedy, kiedy mam sygnał i kiedy kilka skorelowanych par poustawia się w tę samą stronę (to nie znaczy wszystkie up albo wszystkie down, bo jak wiadomo np EU i UJ ustawiają się zazwyczaj przeciwnie - widać, że wykresy są mniej więcej lustrzanym odbiciem). Wchodzę w te pary, które wyglądają najlepiej i mają przyzwoity range. raz wszedłem w 6, ale to był max. Gram niewielką wartością pipsa i na razie na demo.
Nie zawsze wchodzę zgodnie z kolorem H1, chociaż patrzę na wielkość świecy, wielkość knotów, kolor D1. Jednak najważniejsze są dla mnie kropki dynamic support i ressist, czyli czerwone i niebieskie. Mam włączone dwa indykatory TRO DYNAMICS FIBS SR, w jednym iperiod ustawiony jest na 5 (czyli domyślnie), w drugim na 15 i te są ważniejsze dla mnie. Zazwyczaj mój SL i TP wynosi stałe 20p, z tym że po 10p zysku SL wędruje na BE (automat luktoma).
Wchodzę najwcześniej na drugiej świecy z kropką i kiedy widzę, że cena jest w tunelu EMA, albo blisko niego. Na to też zwracam dużą uwagę - nigdy nie wchodzę przeciw wyraźnemu EMA. Jeśli cena jest zbyt daleko od EMA czekam.
Jeśli chodzi o wyniki, to w ciągu dwóch ostatnich dni mam jakieś 250 pipsów. Gram też trochę z doskoku, bo mam jeszcze inne zajęcia, więc pewnie wiele sygnałów przegapiam. Wiem, że to za krótki okres, żeby to ocenić, ale wrzucam tu tego posta, bo jestem zdania, że jak ludzie będą wrzucać swoje spostrzeżenia, to inni będą mogli zaczerpnąć ciekawe pomysły...
Liczę na (konstruktywną) krytykę. I jeszcze raz dzięki za system HEX. Tak na marginesie - jak Ci idzie?