Never Lose Again by DRAGON33

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
freeman
Gaduła
Gaduła

Post autor: freeman »

freud pisze:freeman, cóż, chyba Cię rozczaruję jeżeli chodzi o "moją" strategię korzystania z fibo. Stosuję bardzo prostą i skuteczną metodę. Wszystko ładnie opisane ze szczegółami znajdziesz tutaj: http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... php?t=5919
Stosuję dokładnie taką taktykę. Polecam . . . .
Dzięki freud. Kiedyś to czytałem i może wrócę do tego, bo sposób użycia fibo jest ciekawy. Na razie testuję ten system. Pozdrawiam

Dodano po 19 godzinach 11 minutach:

Witam
Stosuję tę strategię (ze swoimi modyfikacjami) od kilku dni (chodzi o NLA - dla jasności) i takie są moje spostrzeżenia.
Używam wykresów m15. Obserwuję w sumie 12 par (tak dwanaście) i wchodzę wtedy, kiedy mam sygnał i kiedy kilka skorelowanych par poustawia się w tę samą stronę (to nie znaczy wszystkie up albo wszystkie down, bo jak wiadomo np EU i UJ ustawiają się zazwyczaj przeciwnie - widać, że wykresy są mniej więcej lustrzanym odbiciem). Wchodzę w te pary, które wyglądają najlepiej i mają przyzwoity range. raz wszedłem w 6, ale to był max. Gram niewielką wartością pipsa i na razie na demo.
Nie zawsze wchodzę zgodnie z kolorem H1, chociaż patrzę na wielkość świecy, wielkość knotów, kolor D1. Jednak najważniejsze są dla mnie kropki dynamic support i ressist, czyli czerwone i niebieskie. Mam włączone dwa indykatory TRO DYNAMICS FIBS SR, w jednym iperiod ustawiony jest na 5 (czyli domyślnie), w drugim na 15 i te są ważniejsze dla mnie. Zazwyczaj mój SL i TP wynosi stałe 20p, z tym że po 10p zysku SL wędruje na BE (automat luktoma).
Wchodzę najwcześniej na drugiej świecy z kropką i kiedy widzę, że cena jest w tunelu EMA, albo blisko niego. Na to też zwracam dużą uwagę - nigdy nie wchodzę przeciw wyraźnemu EMA. Jeśli cena jest zbyt daleko od EMA czekam.

Jeśli chodzi o wyniki, to w ciągu dwóch ostatnich dni mam jakieś 250 pipsów. Gram też trochę z doskoku, bo mam jeszcze inne zajęcia, więc pewnie wiele sygnałów przegapiam. Wiem, że to za krótki okres, żeby to ocenić, ale wrzucam tu tego posta, bo jestem zdania, że jak ludzie będą wrzucać swoje spostrzeżenia, to inni będą mogli zaczerpnąć ciekawe pomysły...

Liczę na (konstruktywną) krytykę. I jeszcze raz dzięki za system HEX. Tak na marginesie - jak Ci idzie?

Awatar użytkownika
Mike_Scofield
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: Mike_Scofield »

freeman pisze:Zazwyczaj mój SL i TP wynosi stałe 20p
freeman pisze:Jeśli chodzi o wyniki, to w ciągu dwóch ostatnich dni mam jakieś 250 pipsów

Nie wiem, czy dobrze liczę, ale jakbyś zaczął od 1000 zeta to przy risk 2% w tym tempie w ciągu roku zarobiłbyś coś ok. 24.522.456.607.052 zł.

Jest tylko jeden problem - z konta demo nie chcą wypłacać kasy ...
"Wieloma strategiami można zarabiać i wszystkimi można tracić." Mike Scofield
"Wszystko rozgrywa się w głowie, a nie na wykresie" Mike Scofield

Awatar użytkownika
freeman
Gaduła
Gaduła

Post autor: freeman »

Mike_Scofield pisze: Nie wiem, czy dobrze liczę, ale jakbyś zaczął od 1000 zeta to przy risk 2% w tym tempie w ciągu roku zarobiłbyś coś ok. 24.522.456.607.052 zł.
No - to pomogłoby mi spłacić część moich kredytów... :)
Mike_Scofield pisze: Jest tylko jeden problem - z konta demo nie chcą wypłacać kasy ...
Cóż - nic nie jest doskonałe...

Niepotrzebnie pisałem o tych pipsach, bo to jest w ogóle nie miarodajne (napisałem, bo zawsze ktoś o to potem pyta) Po pierwsze, że krótki okres, po drugie, że demo. Założenie mam takie, że jak odrobię straty z innych testów na demo (cel - ogranie z systemem), to startuję na real z 0,01 lota.
A co myślisz o moich zasadach? Chodzi o zasady z poprzedniego posta.

Awatar użytkownika
freud
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: freud »

Pytanie kieruję do ludzi grających tą strategią tylko na realu. Czy możecie opisać w kilku słowach Wasz profit, który przyniosła wam ta strategia? Nie mówię tu o kilkudniowej zabawie tylko o miesięcznym/kilkumiesięcznym codziennym stosowaniu tej strategii. Jeszcze chyba nikt w wątku nie podzielił się bilansem z jakiegoś większego okresu czasowego.

Awatar użytkownika
Mike_Scofield
Pasjonat
Pasjonat

freeman pisze:A co myślisz o moich zasadach? Chodzi o zasady z poprzedniego posta.
1. Moim zdaniem 12 par to gruba przesada, 3-4 to wg mnie max.
2. Pary się raz korelują, a innym razem nie i moim zdaniem, patrzenie na inne pary przy graniu inną, to nie do końca dobra metoda.
3. SL=TP to raczej też nie najlepszy pomysł, lepiej jak TP>SL.

Wynik 250 pipsów jest świetny. Pytanie czy będziesz go potrafił utrzymać w dłuższym okresie, no i później w realu ...

Dodano po 12 minutach:
freud pisze:Czy możecie opisać w kilku słowach Wasz profit, który przyniosła wam ta strategia?
Co Ci da odpowiedź na takie pytanie?
Ktoś może zrobić 50-100 pipsów dziennie tą strategią, a inny tylko 5-10, a kolejny nigdy nie będzie na plusie ...

Istotne pytanie, to ile Ty potrafisz zarobić, nie?

Awatar użytkownika
freud
Stały bywalec
Stały bywalec

Mike niby no niby tak jest jak piszesz, ale zauważ, że system stosowany w 100% tak, jak opisał go Hex, nie daje Ci (no może po za wyjściem) możliwości interpretacji. Masz być jak robot. Zadając pytanie chciałem uśrednić czy więcej ludzi jest pod wodą czy nad wodą. Nie chodziło mi o podani konkretnej ilości ugranych pipsów.

Awatar użytkownika
Mike_Scofield
Pasjonat
Pasjonat

freud pisze:Mike niby no niby tak jest jak piszesz, ale zauważ, że system stosowany w 100% tak, jak opisał go Hex, nie daje Ci (no może po za wyjściem) możliwości interpretacji. Masz być jak robot. Zadając pytanie chciałem uśrednić czy więcej ludzi jest pod wodą czy nad wodą. Nie chodziło mi o podani konkretnej ilości ugranych pipsów.
Tutaj się nie zgodzę.
Ten system to właśnie wyłącznie Twoja interpretacja.
Jedyna zasada, to trade zgodnie ze świecą H1.
Nie masz przecież nakazu, że musisz grać na M5. Niektórzy grają na M15.
Nie masz powiedziane jaki SL, jaki TP. To wszystko należy sobie samemu "dopasować".

Znając życie 95% jest pod wodą, a 5% na wodą :lol:
Tylko, że to nie zależy od systemu ...

Wieloma systemami można zarabiać i WSZYSTKIMI można tracić ...

P.S.
To chyba będzie moje motto od dzisiaj :lol:

Awatar użytkownika
freud
Stały bywalec
Stały bywalec

He he, dobre motto. Wiesz Mike, Hex cały czas powtarzał żeby tradować tylko i wyłącznie z zasadami tego systemu. Fundamentalnymi zasadami. Być może nieprecyzyjnie się wyraziłem. Ale zgadzam się z Tobą, że i tak na koniec o porażce lub sukcesie decyduje tylko człowiek. To on naciska spust.

Awatar użytkownika
Mike_Scofield
Pasjonat
Pasjonat

freud pisze:Wiesz Mike, Hex cały czas powtarzał żeby tradować tylko i wyłącznie z zasadami tego systemu.
Tak tylko zauważ, że ten system wymyślił TRO i nie było w nim żadnego kanału EMA. Kanał dodał Dragon33.
Na dodatek Dragon33 grał już potem wbrew zasadom, a ostatecznie zaczął grać jakimś innym systemem.
Więc okazuje się, że nie w systemie leży klucz do sukcesu. Jak potrafisz tradować, to nawet wbrew zasadom wygrasz ...

HEX
Gaduła
Gaduła

Post autor: HEX »

Powiem tylko tyle ....czwartek
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Some times the only response is "shit happens" and "you can't win them all."

ODPOWIEDZ