nie ma sprawyfreud pisze:Sgorn dzięki za podpowiedź dot. ema 50 h/l. Trafiłeś z tym idealnie, właśnie analizowałem swoją grę w tym tygodniu i faktycznie, zbyt małą wagę przywiązywałem do ema i trochę mylnie interpretowałem. Chyba właśnie to okaże się moim "brakującym ogniwem" do czerpania profitów z tej strategii. Jeszcze raz dzięki . . .
moim zdaniem jesli chodzi o czarna serie to rozważ serie 12 porazek pod rzadfreud pisze:Hex jescze jedno pytanie do Ciebie. Możesz powiedzieć czy prowadzisz statystykę ilości łapania stop losów pod rząd? Pytam, bo to dla mnie ważne ze względu na przygotowanie strategii mm.
Czy owe liczby: 12 porażek i 40 % mają jakieś potwierdzenie w statystce ?sgorn pisze:moim zdaniem jesli chodzi o czarna serie to rozważ serie 12 porazek pod rzad Wink mysle ze to bedzie istotny max, ktory raczej ciezko bedzie przekroczyc przy skutecznosci systemu powyzej 40 % .
Jeżeli jakiś system daje mniej niż 60 % skuteczności nie polecałbym grać.Bo te 60 % to i tak statystyka a biorąc dłuższą perspektywe czasu i tak bys wszytko przegrał.sgorn pisze:moim zdaniem jesli chodzi o czarna serie to rozważ serie 12 porazek pod rzad mysle ze to bedzie istotny max, ktory raczej ciezko bedzie przekroczyc przy skutecznosci systemu powyzej 40 % .
podalem takie wielkosci tylko i wylacznie na bazie zupelnie innych wyliczen i wnioskow. ale co ciekawe sprawdza sie to mi . wiesz , niezaleznie od skutecznosci systemu, taka seria a nawet wieksza ma zawsze racje bytu( z matematycznego ) punktu widzenia. jak sie przygotujesz na taka serie to bedzie juz cos;) tylko pamietaj, straty maja wynikac z ZALOZEN sysa( tzn wszedles zgodnie a tu lipa ) a nie z przeczuc czy innych bledow. bo wtedy to wszystko mozna sobie w ... wsadzic.freud pisze:Czy owe liczby: 12 porażek i 40 % mają jakieś potwierdzenie w statystce ?
majac sys ze skutecznoscia 40 % i RR=3 juz sie zarabia w dluzszym czasieHEX pisze:Jeżeli jakiś system daje mniej niż 60 % skuteczności nie polecałbym grać.Bo te 60 % to i tak statystyka a biorąc dłuższą perspektywe czasu i tak bys wszytko przegrał.
HEX pisze:Jeżeli jakiś system daje mniej niż 60 % skuteczności nie polecałbym grać.Bo te 60 % to i tak statystyka a biorąc dłuższą perspektywe czasu i tak bys wszytko przegrał.sgorn pisze:moim zdaniem jesli chodzi o czarna serie to rozważ serie 12 porazek pod rzad mysle ze to bedzie istotny max, ktory raczej ciezko bedzie przekroczyc przy skutecznosci systemu powyzej 40 % .
Dodano po 3 minutach:
taką sama skuteczność ma ślepy na strzelnicy !!Wa$$kII pisze: Nawet przy skuteczności 10% można dobrze zarabiać
nie zgadzam sie z tym! Gdybym ci cos pokazał zmienił bys nastawienie do forexu.Ten rynek jest zajebiście powtarzalny,Wa$$kII pisze:Skuteczność to coś na co nie masz wpływu, bo robisz swoje a rynek swoje.