Astro trading - Niesprawdzone elementy strategii

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.

Czy w tradingu wspierasz się astrologią

tak
21
12%
nie
148
88%

Liczba głosów: 169

wróżka bernika
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: wróżka bernika »

dargoth pisze:Jedyną istotną różnica, to różnica w wynikach.
dwuznaczne dość...

dargoth
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: dargoth »

Miałem na mysli, ze bez względu na to, czy uzywamy wyższej matematyki czy szklanej kuli i fusow to prawdziwą wartość naszej metody pokażą wyniki.
Zero dwuznaczności.
Pozdrawiam!

Awatar użytkownika
pioun
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: pioun »

Ja już napisałem wcześniej, że nie wierzę w astrologię, jedynie wykorzystuję wiedzę na temat położenia planet do wyznaczania momentu wejścia i wyjścia z rynku. Dlatego nie spuszczam się jak Ty nad jakimiś aukcjami na allegro i wali mi to czy jest to magia czy zabobony.

Awatar użytkownika
oiro
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: oiro »

pioun pisze: Rynek to nie ekonomia ani matematyka czy fizyka.
pioun pisze:nie wierzę w astrologię, jedynie wykorzystuję wiedzę na temat położenia planet do wyznaczania momentu wejścia i wyjścia z rynku

:shock:

Awatar użytkownika
Ts_A
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Ts_A »

pioun pisze:Ja już napisałem wcześniej, że nie wierzę w astrologię, jedynie wykorzystuję wiedzę na temat położenia planet do wyznaczania momentu wejścia i wyjścia z rynku. Dlatego nie spuszczam się jak Ty nad jakimiś aukcjami na allegro i wali mi to czy jest to magia czy zabobony.
Ja tam sie znam na astrulogii ale na numerologii to i owszem, generalnie kazdy sposob jest dobry ktory jest zyskowny.
Do okreslenia cykli czasowych stosuje tylko geometrie w holdzie dla "wielkiego programisty".
Obrazek

krolewsky
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: krolewsky »

Ts_A pisze:geometrie w holdzie dla "wielkiego programisty"
Obrazek

wielki budowniczy wszechswiata czuwa :wink:
“ The thing that hath been, it is that which shall be; and that which
is done is that which shall be done, and there is no new things
under the sun.” Eccl. 1:9.

Awatar użytkownika
Ykee
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Ykee »

jak juz chcecie stosowac astrologie to wczytajcie sie troche w GANN'a... :)
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... php?t=1334
More practice, more luck!

?________?
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: ?________? »

zabobony zabobonami, a jakże bardzo uznane i wykorzystywane przez profesjonalnych traderów (weźcie to w szerki cudzysłów) metody jak gann, fibo czy elliot, które pojawiają się w co trzecim poście na tym forum są o wiele bliższe astrologii niż dzisiejszej matematyce, a z ekonomią mają tyle wspólnego co jola rutowicz z intelektualistami.

A zresztą, wystarczy chwilę pomyśleć, żeby dojść do wniosku, że taki księżyc ma na ceny na przykład soi większy wpływ niż wiele czynników czysto ziemskich =)

wróżka bernika
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: wróżka bernika »

pioun pisze:Jeżeli odnosisz się do teorii perspektywy to moim zdaniem jest to bardziej psychologia i sprzeczna jest z ekonomią mainstreamową. Oiro z tego co zauważyłem w innym wątku psychologizm odrzuca jako materiał dowodowy.
...i do ekonomii behawioralnej :wink:
nawet ekonomiści wykładający "klasyczną" mikroekonomię na Bardzo Poważanych Uczelniach, podkreślają, że ich przedmiot jest dość "teoretyczny" (czytaj: bezużyteczny), bo RZECZYWISTYCH procesów wcale nie opisuje (kwestia nierealności założeń początkowych - głównie "spłaszczających" konsumenta, do stworzenia zupełnie nieprawdziwego).

latinos
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: latinos »

?________? pisze:A zresztą, wystarczy chwilę pomyśleć, żeby dojść do wniosku, że taki księżyc ma na ceny na przykład soi większy wpływ niż wiele czynników czysto ziemskich =)
Zgadzam sie w 100%. Podobnie jest z wplywem planet i ich satelit na pare USD/CAD. Jest on tak duzy, ze jakies tam problemy z wydobyciem ropy i gazu nie maja zadnego znaczenia =)

ODPOWIEDZ