no normalnie tekst rokupioun pisze:Rynek to nie ekonomia ani matematyka czy fizyka. Wbij to sobie do głowy raz na zawsze
Astro trading - Niesprawdzone elementy strategii
-
wróżka bernika
- Stały bywalec

No chetnie bym zobaczyl Twoja wizje bo na razie nic nie zaprezentowalas oprocz pseudonaukowego belkotu..wróżka bernika pisze:black swan?pioun pisze:No widzisz a ja na ten przykład wyznaję metodę falsyfikacji Popperowskiej akurat.
jesteśmy po tych samych papierach
ale SAM jesteś bardziej khunowski niż popperowski
bawimy się dalej w pseudo filozofów/filozofki, czy dyskutujemy o NASZYCH wizjach rynku?
-
wróżka bernika
- Stały bywalec

dla Ts_A
cóż, kobieta próżną jest
chcesz to masz i tak nic z tego nie zrozumiesz:
narysuj układ współrzędnych (na razie dwuwymiarowy).
oś ox opisz "szansa na wtopę"
oś oy opisz "cena"
na osi ox zaznacz wartość "1" (słownie: "jeden")
teraz narysuj krzywą, tak aby coraz gwałtowniej się wspinając nigdy nie sięgnęła "jedynki" na ox.
a teraz masz resztę życia na myślenie

cóż, kobieta próżną jest
chcesz to masz i tak nic z tego nie zrozumiesz:
narysuj układ współrzędnych (na razie dwuwymiarowy).
oś ox opisz "szansa na wtopę"
oś oy opisz "cena"
na osi ox zaznacz wartość "1" (słownie: "jeden")
teraz narysuj krzywą, tak aby coraz gwałtowniej się wspinając nigdy nie sięgnęła "jedynki" na ox.
a teraz masz resztę życia na myślenie
Ostatnio zmieniony 11 sie 2009, 21:50 przez wróżka bernika, łącznie zmieniany 1 raz.
Astro trading - Rynek to nie ekonomia ani matematyka...
Wrzucam to zdanie w temat, bo wg mnie jest warte polaczenia ze zwrotem "Astro trading".pioun pisze:Rynek to nie ekonomia ani matematyka czy fizyka.
Do Bloomberga czy CNBC zaprasza sie ekonomistow, czesto osoby z wyksztalceniem matematycznym. Wielu zapraszanych ekspertow pisalo prace naukowe na temat rynkow i ekonomii. Nie przypominam sobie, zeby pojawil sie tam kiedys astrolog. Ci, ktorzy zarabiaja na rynku, maja konkretne oczekiwania od tych stacji telewizyjnych. To tez pokazuje, w ktora strone nalezy isc w tradingu.
-
wróżka bernika
- Stały bywalec

nie rozumiesz rp, a wśród traderów to zbrodnia...reptile pisze:* zawsze można powiedzieć, że nie wszystko zawsze ciągle działa
Dodano po 2 minutach:
to, akurat nie jest najszczęśliwszy przykład...latinos pisze:Ci, ktorzy zarabiaja na rynku, maja konkretne oczekiwania od tych stacji telewizyjnych. To tez pokazuje, w ktora strone nalezy isc w tradingu.
Ci, którzy zarabiają, bo decydują o ruchu na rynku nie oglądają tych programów. Oni za nie płacą...
Ależ się rozdyskutowali forumowicze.
ja tam wole kosmiczną matematykę od tej prostej
* Ja jestem ciekaw czy będą konkrety w tym temacie
Chociaż kawałek
Nie koniecznie o planetach meteorach ... choć to był temat przewodni.
PS wybacz że znów piszę pod Tobą
nie mam złych zamiarów prócz dyskusji
Może trzeba zadać pytanie:
Co to jest rynek FX?
Szukamy już Praw na rynku
naucz więcwróżka bernika pisze:nie rozumiesz rp, a wśród traderów to zbrodnia...
* Ja jestem ciekaw czy będą konkrety w tym temacie
Nie koniecznie o planetach meteorach ... choć to był temat przewodni.
PS wybacz że znów piszę pod Tobą
Może trzeba zadać pytanie:
Co to jest rynek FX?
Szukamy już Praw na rynku
Ja nie pisalem o tych "ktorzy zarabiaja, bo decyduja o ruchu na rynku". Sa to przypadki rzadkie, o ktorych powszechnie wiadomo. Ja pisalem o reszcie, czyli znakomitej wiekszosci zarabiajacych traderow. W kazdym dealing roomie sa monitory z wlaczony 24h/d Bloombergiem i CNBC. Gdyby automatyczny system pozwalal na zarabianie, to nikt w dealing roomach nie sledzilby newsow gospodarczych i nie ponosil ogromnych kosztow wywiadu gospodarczego i szczegolowej analizy fundamentalnej.wróżka bernika pisze:to, akurat nie jest najszczęśliwszy przykład...latinos pisze:Ci, ktorzy zarabiaja na rynku, maja konkretne oczekiwania od tych stacji telewizyjnych. To tez pokazuje, w ktora strone nalezy isc w tradingu.
Ci, którzy zarabiają, bo decydują o ruchu na rynku nie oglądają tych programów. Oni za nie płacą...
Ostatnio zmieniony 11 sie 2009, 22:10 przez latinos, łącznie zmieniany 2 razy.