no normalnie tekst rokupioun pisze:Rynek to nie ekonomia ani matematyka czy fizyka. Wbij to sobie do głowy raz na zawsze

No chetnie bym zobaczyl Twoja wizje bo na razie nic nie zaprezentowalas oprocz pseudonaukowego belkotu..wróżka bernika pisze:black swan?pioun pisze:No widzisz a ja na ten przykład wyznaję metodę falsyfikacji Popperowskiej akurat.
jesteśmy po tych samych papierach
ale SAM jesteś bardziej khunowski niż popperowski
bawimy się dalej w pseudo filozofów/filozofki, czy dyskutujemy o NASZYCH wizjach rynku?
Wrzucam to zdanie w temat, bo wg mnie jest warte polaczenia ze zwrotem "Astro trading".pioun pisze:Rynek to nie ekonomia ani matematyka czy fizyka.
nie rozumiesz rp, a wśród traderów to zbrodnia...reptile pisze:* zawsze można powiedzieć, że nie wszystko zawsze ciągle działa
to, akurat nie jest najszczęśliwszy przykład...latinos pisze:Ci, ktorzy zarabiaja na rynku, maja konkretne oczekiwania od tych stacji telewizyjnych. To tez pokazuje, w ktora strone nalezy isc w tradingu.
naucz więcwróżka bernika pisze:nie rozumiesz rp, a wśród traderów to zbrodnia...
Ja nie pisalem o tych "ktorzy zarabiaja, bo decyduja o ruchu na rynku". Sa to przypadki rzadkie, o ktorych powszechnie wiadomo. Ja pisalem o reszcie, czyli znakomitej wiekszosci zarabiajacych traderow. W kazdym dealing roomie sa monitory z wlaczony 24h/d Bloombergiem i CNBC. Gdyby automatyczny system pozwalal na zarabianie, to nikt w dealing roomach nie sledzilby newsow gospodarczych i nie ponosil ogromnych kosztow wywiadu gospodarczego i szczegolowej analizy fundamentalnej.wróżka bernika pisze:to, akurat nie jest najszczęśliwszy przykład...latinos pisze:Ci, ktorzy zarabiaja na rynku, maja konkretne oczekiwania od tych stacji telewizyjnych. To tez pokazuje, w ktora strone nalezy isc w tradingu.
Ci, którzy zarabiają, bo decydują o ruchu na rynku nie oglądają tych programów. Oni za nie płacą...