Astro trading - Niesprawdzone elementy strategii

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.

Czy w tradingu wspierasz się astrologią

tak
21
12%
nie
148
88%

Liczba głosów: 169

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Astro trading - Niesprawdzone elementy strategii

Nieprzeczytany post autor: reptile »

Witam

Czy w tradingu wspierasz się astrologią?
To chyba temat "tabu". :)
Tak jak nie wiele o Ichimoku, Gannie i innych tak też nie wiele się pisze o astrologii.Dlaczego? Co o tym myślicie?
Czy są obecnie jacyś Wielcy traderzy których znacie i stosują astroelementy?
W temacie wątku były Sprawdzone elementy strategii. Chce zaproponować temat Niesprawdzone elementy strategii.

http://technical-analysis-addins.com/fi ... rology.htm
Dla mnie sam horoskop jest obłudą, ale jak teraz widzę wykres S&P500 z naznaczonymi znakami zodiaku to przyznam, że nie wiem co mam o tym wszystkim myśleć.

:liar: I nie kłamcie w ankiecie :wink:

* Sam zrzut ekranu z astrologa, mówi mi że to chyba nie tędy droga. :lol: :lol:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

mxmx1
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: mxmx1 »

a ciekawe ciekawe

http://bossa.pl/analizy/techniczna/techniki/fibonacci/

troszke dlugi ten link aleee poradzita sobie hmm chyba cos sie przestawiło

//poprawiłem link - już wygląda normalnie
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Prawda zawsze leży gdzieś po środku.

Awatar użytkownika
pioun
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: pioun »

Ostatnimi czasy kieruję się tylko i wyłącznie astro. Szkoda, że się wcześniej za to nie wziąłem poważnie.

Awatar użytkownika
Yigrashill
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Yigrashill »

O Boże dwie osoby wierzą w takie głupoty
Ja też mogę sobie ustawić byle jaki wykres z silnym trendem wzrostowym podpisać buy że mi się chciało jeść, a sell na poziomie jak już poszedłem do WC....
I to chyba był by równie dobry jak i wiarygodny system gry

Awatar użytkownika
explorer
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: explorer »

Yigrashill pisze:O Boże dwie osoby wierzą w takie głupoty ...
Sprawdziłeś, że to nie działa, czy negujesz wszystko, co jest tajemnicze i niezrozumiałe? Statystyki potwierdzają, że w czasie pełni jest więcej rozbojów. Pewnie też ludzie bardziej panikują, a świry wychodzą na ulicę ...

A wracając do wątku, może ktoś podpowie, które programy z działu Financial Astrology dają radę. Trochę ich naściągałem i obawiam się, że zanim je wszystkie sprawdzę, to rozwalę system …
Na razie zagłosowałem na NIE, ale może w przyszłości zagłosuję na TAK
Większość ludzi nie ma czasu zarabiać pięniędzy, bo musi pracować, by przetrwać kolejny dzień.

Awatar użytkownika
Yigrashill
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Yigrashill »

Moim zdaniem jest to tylko nabijanie ludzi w butelkę.
Wróżbici czarodzieje i inne rzeczy to zwykła ściema.
Często podają dużo pozytywnych sygnałów wejścia w jakiś rynek a i już może się jeden sprawdzi wtedy krzyczą jeszcze głośniej
Zapytaj takiego gracza a opowie CI jakie to on przeżył zjawiska paranormalne w życiu , opowie Ci o telekinezie i innych bzdurach w które sam do końca nie wierzy.
Podają oni argument że fazy księżyca wpływają na ludzi. Równie dobrze można podać inne podobne argumenty dla potwierdzenia jakiekolwiek tezy.
Ludzie w średniowieczu wierzyli że ziemia jest płaska , to się wydawało dla nich na tyle logiczne, iż mogli w nieskończoność wymyślać tezy, dla potwierdzenia swoich przekonań.

Ludzie chodzą do wróżki przewidzieć swoją przyszłość, pytają o finanse o miłość i zawsze otrzymują podobne wróżby( często sami kreują oczekiwaną odpowiedz)

( czy moje finanse się poprawią?) Wróżka odpowiada w przyszłym roku kieruje się ciężka sytuacja ale widzę że w następnym roku ciężka płaca się opłaci
Pytający daje informację o słabej sytuacji finansowej , a ciężka praca zawsze się opłaca.

(czy odnajdę miłość ?)w przyszłym czasie widzę dawną znajomość być może ona otworzy przed tobą nową drogę

Istnieje ogromne prawdopodobieństwo spotkania na ulicy dawnej znajomej a jeżeli jeszcze naprawdę się wierzy w to że to ta jedyna to już gadka sama poleci
Działa tu także nasza podświadomość usilnie wierzymy w coś i do tego dążymy ( ciężka praca na ogół daje kasę ) ( a jak ktoś czeka na miłość i wie że musi spotkać dawną znajomą to na pewno nią spotka )Wiara robi skutek
Lecz wiara na rynku takim jak forex się nie sprawdzi bo jako jednostki nie mamy na to wpływu, No chyba że wszyscy przestają patrzeć w AT i AF tylko kupują sobie lunety.Jeżeli lubią patrzeć w gwiazdy .

(kiedyś po pijaku sobie oglądałem o 3 w nocy przez dwie godziny tele wróżby na Polsacie , takie naj częściej były zadawane pytania i takie odpowiedzi padały)( czasem ktoś pytał jeszcze o zdrowie )

Diś trochę też jestem na % więc się wczułem w temat :wink:
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 08 lut 2009, 11:22 przez Yigrashill, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Ada$
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Ada$ »

Myślę, że to jakieś zabobony :lol:

Awatar użytkownika
explorer
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: explorer »

W sumie bez wspomagania procentowego trudno zagłębić się w ten temat. Jest cienka granica między tym co jest prawdziwe, a tym co chcemy zobaczyć. Ja nie chcę wierzyć/niewierzyć, tylko to sprawdzić. Nawet najbardziej zakręcone tematy czasem da się rozwalić. A to, że wiara kreuje nasz byt, to coś w tym jest. Wystarczy zastanowić się, czemu stygmaty najpierw pojawiały się na dłoniach, a poźniej również na przegubach, gdy zaczęto badać całun. Przecież rany sprzed 2000 lat się nie przesunęły !?! Ale mniejsza o większość …
Ja spróbuję sprawdzić, jakie były układy planet (koniunkcje, opozycje itd.) w czasie jakichś tam większych zwrotów na giełdzie. Do tego potrzebny jest jakiś program, który odbębni za mnie większość mozolnej roboty. I mam nadzieję, że wyniki będą na tyle jednoznaczne, że nie będę musiał wspomagać się wiarą, że coś w tym jest ...
Również pozdrawiam
Większość ludzi nie ma czasu zarabiać pięniędzy, bo musi pracować, by przetrwać kolejny dzień.

incubus7
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: incubus7 »

Jakiś ciężki nonsens!
Czy ktoś widział by na Wall Street ktoś ciągał ze sobą wróżki i patrzył w gwiazdy? albo skoro w horoskopie mam napisane, że dziś wygram, to trzeba po prostu otworzyć byle jaką pozycję?!
mnie narazie się sprawdza oscylator stochastyczny (7,3,3) na m5. I tego się trzymam

Awatar użytkownika
pioun
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: pioun »

Astrologia, która ma znaczenie nie polega na badaniu wpływu planet na cokolwiek, w szczególności na ludzi. Astrologia, która działa to nie wróżbiarstwo i wróżki ze szklaną kulą. Astrologia, którą warto studiować to nauka o czasie i relacjach pomiędzy cyklami LICZBOWYMI. Nie ma w tym ani krzty magii a jedynie matematyka - w dodatku bardzo trudna matematyka, która stoi za całą astrofizyką. Trudno się dziwić powyższym komentarzom zatem, jeżeli większość ma takie pojęcie o tym, jakie wynieśli z prasy z horoskopami na ostatniej stronie :)

A tak na marginesie, jakim trzeba być inteligentem aby wierzyć iż poniższa formułka %K = ( Today's Close - LL ) / ( HH - LL ) * 100 ma jakikolwiek wpływ na cokolwiek i jest czymś czym warto się kierować podczas inwestowania hahaha
Śmieszne :)

ODPOWIEDZ