http://korwin-mikke.blog.onet.pl/Ziemia ... 47376427,nPablo90 pisze:Ten mit został obalony w starożytności...

(NWO wg UPR)

Link

http://korwin-mikke.blog.onet.pl/Ziemia ... 47376427,nPablo90 pisze:Ten mit został obalony w starożytności...
primo: użyłam ziemskiej stałej grawitacyjnej (9,81m/s^2, nie 9,81m/s) tylko po to abyśmy z rozważań o fizyce wrócili na ziemię, czyli do głównego wątku... Tym bardziej, że jak widać po niektórych wpisach, fizyka niekoniecznie jest mocną stroną niektórych Forumowiczów.g=9,81m/s to fakt
tyle, że (chociaż mogę być w błędzie)
to m/s nie nadają się to zmierzenia grawitacji niczego oprócz cząsteczek,
a żeby można było w jakikolwiek sposób mówić o wykorzystaniu tego typu danych i odkryć jakiś nowy sposób, to należałoby to prawo przedstawić dla atomów, kwarków albo mniejszych cząstek,
grawitacja to jedyne pole elektryczne i pole magnetyczne, które przedstawia się za pomocą m/s lub km/h
Równanie to ma banalną postać iloczynu nieoznaczoności położenia i nieoznaczoności pędu ( czyli masa x prędkość ), iloczynu równemu pewnej stałej i ot cała filozofia a tu link:daniel1988 pisze:Co myślcie o tym, aby wyznaczyć dla ceny podobną zasadę do zasady nieoznaczoności Heisenberga tylko zamiast pędu wstawić czas, a zamiast położenia cząstki elementarnej, cenę? Zamiast ostro wyznaczać położenie ceny na wykresie wyznaczalibyśmy gęstość prawdopodobieństwa napotkania ceny. Gęstość prawdopodobieństwa obliczalibyśmy z równania podobnego do równania Shrodingera. Od razu zaznaczam, że nie jestem matematykiem, a ten pomysł podrzucił mi kolega, który tez nie chce podjąć się tego zadania bo jego nauczycielka powiedziała mu że tylko Schrodinger potrafi rozwiązać swoje równanie.
Pozdrawiam
No cóż bardzo ciekawy post ale długaśny więc wklejam nieistotny fragment aby tylko zasygnalizować że o nim mowa.weronika pisze:Wydaje mi się, że zastosowanie.............. poprostu nie działają.
Pioun twój post miałem chęć zostawić na później i potraktować go bardziej szczegółowo ale po przeczytaniu kilkukrotnie całości podsumuje je jednym słowem BREDNIE, BREDNIE i jeszcze raz BREDNIE jedynie ubrane w potężne słowa wykraczające poza statystyczne podstawowe 2 tysiące ale nadal BREDNIE. Myślę też że o potędze intelektualnej tego wpisu świadczy to co sam napisałeś:pioun pisze:...............
pioun pisze: .......... otóż każdy obiekt posiada inne właściwości z tego też względu inaczej wchodzi w interakcję z prawem. Z inną prędkością spada za sprawą grawitacji obiekt ważący 10 kg a z inna obiekt o masie 500kg. To jasne i w wypadku notowań giełdowych nie może być inaczej.......
Wróżko to w zupełności wystarczy, pamiętaj że nie poszukujesz 100% trafnych transakcji ale stosując jakiekolwiek metody analizy czy już przeprowadzania transakcji, tych właśnie "magicznych" 30%, tego RR = 3 ( lub jakichkolwiek wartości rozsądnych ) które pozwolą kasować co jakiś czas te 27%wróżka bernika pisze:........dla ceny jedynymi ściśle określonymi parametrami są jej nieujemność i dyskretna natura rozkładu, a to trochę mało, żeby budować wiarygodne statystyki...
To mi się szczególnie podoba, święta racjawróżka bernika pisze: pamiętajcie, że jesteście "od płynności", a strategiczne decyzje zapadają nie w Waszych głowach
Metry na sekundę nadają się tylko do mierzenia prędkości a nie sił. Prędkość to po prostu odległość przez czas pokonania tej odległości czyli m/s. Grawitacja a właściwie pole grawitacyjne to nie pole elektryczne ani magnetyczne nie ma z nim nic wspólnego ( to lekkie uproszczenie ale co tam ) a samo pole elektryczne i magnetyczne zostało już w poprzednim tysiącleciu zunifikowane do pola elektromagnetycznego. Pozostałej części twojego postu nawet nie próbuje zrozumiećicepl pisze: .......
to m/s nie nadają się to zmierzenia grawitacji niczego oprócz cząsteczek,
a żeby można było w jakikolwiek sposób mówić o wykorzystaniu tego typu danych i odkryć jakiś nowy sposób, to należałoby to prawo przedstawić dla atomów, kwarków albo mniejszych cząstek,
grawitacja to jedyne pole elektryczne i pole magnetyczne, które przedstawia się za pomocą m/s lub km/h
Temat jest Astro trading i Niesprawdzone elementy strategii więc kto chce może zmniejszać g ... w granicach rozsądku oczywiściewróżka bernika pisze:primo: użyłam ziemskiej stałej grawitacyjnej (9,81m/s^2, nie 9,81m/s) tylko po to abyśmy z rozważań o fizyce wrócili na ziemię, czyli do głównego wątku...