EFIX POLSKA

Sprawy techniczne dotyczące poszczególnych platform handlowych.

Co myślisz na temat tego brokera ?

Zdecydowanie polecam
37
22%
Poza paroma minusami są ok
33
20%
Przeciętny
50
30%
Mają wiele wad
17
10%
Stanowczo odradzam
31
18%

Liczba głosów: 168

Awatar użytkownika
robertw7
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: robertw7 »

No to jestem pod wrażeniem, bo w porównaniu z osobówką XTB, czy nawet pośpiesznym Admiral, to Efix chodzi jak pociąg TGV :)

Awatar użytkownika
magictrader
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: magictrader »

GFT dokładniej, Efix to firma wprowadzająca :).
www.gftforex.com tu się zakłada konto.

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

robertw7 poczytaj rynek międzybankowy posty Lelek 36 świetnie napisane skąd biorą się rekwoty.Mnie to wiele wyjaśniło.Pozdro.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
robertw7
Gaduła
Gaduła

zz pisze:robertw7 poczytaj rynek międzybankowy posty Lelek 36 świetnie napisane skąd biorą się rekwoty.Mnie to wiele wyjaśniło.Pozdro.
ok. Dzięki. Pozdrawiam

Awatar użytkownika
alinoe
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: alinoe »

magictrader pisze:Tak, wchodzą po kliknięciu bez rekwotów.
Rekwoty zdarzają się tylko przy bardzo silnym ruchu ceny, wtedy wyskakuje zapytanie czy chce się zrealizować zlecenie po danych cenie, ale można to wyłączyć jak ktoś lubi :). Wtedy wchodzi po pierwszej lepszej. Ogólnie to dla dobra klienta.
Magictrader, a jak można wyłączyć lub włączyć te requoty. Gram prawie rok czasu i ani jednego requota, może mam te zapytania wyłączone i nic o tym nie wiem :?

Edit
Aha, rozumiem, to jak już pojawi się ten requot to mogę go wyłączyć?

Sorry, ale nigdy jeszcze nie miałem requota :( stąd pytanie poniżej poziomu.
Chyba trochę namieszałem :D

Awatar użytkownika
robertw7
Gaduła
Gaduła

jeśli jeszcze nie miałeś requota na realu, to potwierdza opinię, ze broker jest niezły.

Awatar użytkownika
alinoe
Pasjonat
Pasjonat

robertw7 pisze:jeśli jeszcze nie miałeś requota na realu, to potwierdza opinię, ze broker jest niezły.
Zwróć tylko uwagę na mój styl inwestycyjny. Wciągu roku zrobiłem tyle transakcji co inni robią w kilka tygodni lub i krócej. Zauważyłem, że na Forex Factory GFT też się dostaje, przynajmniej od co niektórych. Myślę, że dużo zależy od sposobu w jaki gramy, czy gramy na dane i czy skalpujemy.

Awatar użytkownika
robertw7
Gaduła
Gaduła

alinoe pisze:
robertw7 pisze:jeśli jeszcze nie miałeś requota na realu, to potwierdza opinię, ze broker jest niezły.
Zwróć tylko uwagę na mój styl inwestycyjny. Wciągu roku zrobiłem tyle transakcji co inni robią w kilka tygodni lub i krócej. Zauważyłem, że na Forex Factory GFT też się dostaje, przynajmniej od co niektórych. Myślę, że dużo zależy od sposobu w jaki gramy, czy gramy na dane i czy skalpujemy.
Rozumiem, że Twój styl inwestycyjny wymaga dużej ilości transakcji, więc brak requta tez jest pozytywna informacją.

Awatar użytkownika
alinoe
Pasjonat
Pasjonat

robertw7 pisze:
alinoe pisze:
Zwróć tylko uwagę na mój styl inwestycyjny. Wciągu roku zrobiłem tyle transakcji co inni robią w kilka tygodni lub i krócej .
Rozumiem, że Twój styl inwestycyjny wymaga dużej ilości transakcji, więc brak requta tez jest pozytywna informacją.
Chyba nie do końca mnie zrozumiałeś. Robię najwyżej kilka transakcji na tydzień i to nie zawsze. Zresztą mój sposób gry można poznać w dzienniku.

Awatar użytkownika
robertw7
Gaduła
Gaduła

Tak, masz rację, wspomniałes wcześniej, że jednak mozna sie przejechać na pewnych sposobach gry. Jakie systemy miałeś na mysli? Skalpowanie?

ODPOWIEDZ