EFIX POLSKA

Sprawy techniczne dotyczące poszczególnych platform handlowych.

Co myślisz na temat tego brokera ?

Zdecydowanie polecam
37
22%
Poza paroma minusami są ok
33
20%
Przeciętny
50
30%
Mają wiele wad
17
10%
Stanowczo odradzam
31
18%

Liczba głosów: 168

Awatar użytkownika
phungus
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: phungus »

Czy pod konto GFT można podłączyć się jakoś myfxbook-iem ? Mam platformę DB360.

Pozdro,
ph.

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

15 min zawiechy kliknalem sell eu i nie weszlo a ladny zjazd byl
To jest urok brokera MM......

Pozdro.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
Microbi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Microbi »

zz pisze:To jest urok brokera MM......
Oj ZZ , akurat ten broker to perełka wśród MM, jakby każdy taki był MM to wiesz, nie było by problemu z brokerami. Może to MM ale jak zarabiasz to nie gra przeciw Tobie, z tego co wiem z zaufanego źródła oraz to co wyczytałem w necie to inwestorzy grają tam sporymi lotami co wielu na ECN nie otwiera, klikam tam skalpa na rach live oczywiście, egzekucja lepsza jak u niejednego brokera STP , nie zauważyłem większej różnicy nawet między dukasem, dla wielu minus bo nie MT4 , no i spreed na edku 2 pipsy, ale cos za coś, a jak masz sporą kasę, naprawdę dużo udostępniają dla takich inwestorów coś w rodzaju ECN , szczegółów nie znam , mozna poczytać. Wybierając między np. ECN Aliora, wybacz wybieram GFT, gwarancja depo w GFT też dość wysoka.

Co do posta kolegi , może coś bylo na serwerach, albo z netem, ta platforma wymaga naprawdę dobrego połączenia , broka nie bronię , ale mam u nich konto już długo i kiedyś grałem nawet na danych i nie miałem nigdy problemu.

zz
Maniak
Maniak

Oj ZZ , akurat ten broker to perełka wśród MM,
Zgadzam się z Tobą.
Trzeba jednak pamiętać że jeżeli masz skuteczność w okolicach 60% i nawet najlepszy broker MM utrudni Ci parenaście razy w roku grę ..,to jesteś ugotowany...

Pozdrawiam.
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
kws
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: kws »

Nawet na danych nie ma problemu, a platforma od 2 lat się mi nie zawiesiła.
Co do skuteczności, tu chyba nie o nią chodzi, bo można mieć 90% i tracić ale o zyski raczej, a i w tym przypadku nie spotkałem się z problemami jak do tej pory, raz na parę miesięcy dostaje tylko RAQ (Request A Quote)...
Hope for the best, plan for the worst.

zz
Maniak
Maniak

Nawet na danych nie ma problemu, a platforma od 2 lat się mi nie zawiesiła.
Zgadza się ,każdemu polecam.
kws pisze:Co do skuteczności, tu chyba nie o nią chodzi,
To jest ważne ponieważ przy skuteczności np/ 60-65 % jeżeli broker kilkanaście razy w roku nie dopuści zlecenia to rok pracy na darmo...
Zresztą sam kiedyś pisałeś że czytałeś opinie traderów gdzie przy większych sumach np. po 100.000$ mieli otwarte pozycje i im dziękowano jeśli odnosili zyski, pozycje wchodziły już nie z miejsca tylko po zatwierdzeniu przez broka
Brok MM jeżeli zacznie Twoje zlecenia zatwierdzać ręcznie to wierz mi nigdy na Twoją korzyść tylko na jego korzyść...

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
pudel
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: pudel »

Witam, od wtorku testuję platformę db360 na koncie demo u tego brokera. Czy w weekendy nie można się zalogować do swojego konta ani przez platformę, ani przez db web?
Przy próbie logowania wyskakuje mi wiadomość:

"Nie można połączyć się z systemem. Możliwe przyczyny:
- Podano niewłaściwy URL;
- Firewall/serwer proxy nie dopuszcza do połączenia"

W tygodniu wszystko działało bardzo sprawnie.
Pozdrawiam.

edit:
Tak myślałem. Dzięki za odpowiedź Microbi.
Ostatnio zmieniony 17 gru 2011, 12:42 przez pudel, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Microbi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Microbi »

i nie zalogujesz się , sprawdziłem, na koncie live to samo , z tego co pamiętam w weekendy maja jakieś prace konserwacyjne.

ODPOWIEDZ