Skalpowania napewno nie lubią market makerzy. Zastanawia mnie poprostu dlaczego jest tyle odmiennych opinii na temat tego samego brokera na różnych forach zarówno polskich jak i anglojęzycznych, często sprzecznych ze sobą. Nie mam doświadczenia w testowaniu różnych brokerów, GFT jest moim pierwszym i jedynym, w którym mam rachunek i trudno mi odnieść się do tego tematu i nie będę dociekał dlaczego jedna osoba pisze tak o tym brokerze a inna inaczej.robertw7 pisze:Tak, masz rację, wspomniałes wcześniej, że jednak mozna sie przejechać na pewnych sposobach gry. Jakie systemy miałeś na mysli? Skalpowanie?
Jeśli chodzi o egzekucję zleceń to myślę, że skala problemów na jakie się napotykamy jest pochodną naszego stylu inwestycyjnego i tolerancji brokera na nasze poczynania na rynku.
Moim zdaniem najlepiej otworzyć rachunek u brokera ECN, to jest normalny broker i problem z głowy. Zastanawia mnie dlaczego tyle osób męczy się z XTB i AM skoro z niewielkim depozytem rachunek można otworzyć w MB trading.