EFIX POLSKA
Dokładnie. Tablica kwotowań jest bardzo wygodna w użyciu. Nawet możesz wybrać sobie jeden z dwóch sposobów wyświetlania. Mały podgląd wykresu jest na stronie głównej, ale możesz sobie go otworzyc na nowej stronie i wtedy jest duży i bardzo wyraźny. Narzedzia i wskaźniki tez są. Moze nie tyle co w MT4, ale jeśli nie lubisz na wykresie kolorowych choinek, to powinno wystarczyć. Ja korzystam z kilku narzędzi i wszystkie są dostępne.
Dzięki za informacjęforPPP pisze:Tak, odswieza sie w czasie rzeczywistym i mozna ja konfigurowac. Sa nawet proste wykresy.Enigma71 pisze:A czy w tym dostępie na stronie mozesz sobie np. skonfigurować zawartość tablicy kwotowań? I czy odświeża się ona w czasie rzeczywistym?

Spread na EFIX Polska
Witam Serdecznie
Jestem nowicjuszem w temacie i miałbym prośbę czy mógłby mi ktoś wytłumaczyć od czego zależy spread, a mianowicie: dziś o godzinie 1:30 spread na parze USD/PLN oraz EUR/PLN wynosił 100 pipsów, natomiast w dzień, spread ten maleje (na koncie demo EFIX Polska) do 35 pipsów.
Skąd bierze się ta różnica?
Czy konto demo od konta real różni się tymi wartościami czy nie?
i jeszcze ostatnie pytanie czy spread na w/w walutach jest uwarunkowany popularnością waluty, inne pary mają ~ 2 pipsy, pary z naszą walutą bardzo duże spread'y.
Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam
Jestem nowicjuszem w temacie i miałbym prośbę czy mógłby mi ktoś wytłumaczyć od czego zależy spread, a mianowicie: dziś o godzinie 1:30 spread na parze USD/PLN oraz EUR/PLN wynosił 100 pipsów, natomiast w dzień, spread ten maleje (na koncie demo EFIX Polska) do 35 pipsów.
Skąd bierze się ta różnica?
Czy konto demo od konta real różni się tymi wartościami czy nie?
i jeszcze ostatnie pytanie czy spread na w/w walutach jest uwarunkowany popularnością waluty, inne pary mają ~ 2 pipsy, pary z naszą walutą bardzo duże spread'y.
Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam
Ojczyzna to nie tylko miły sercu krajobraz, ale i ciągłe wobec Niej obowiązki do spełnienia.
Rynek PLN jest dość płytki i spready na większości (wszystkich?) platform jest rozszerzany z racji, że od godzin wieczornych do porannych jest tam ograniczona płynność i obrót. Azjaci raczej nie są zbytnio zainteresowani graniem na złotówce...Arkadiusz pisze:Skąd bierze się ta różnica?

ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- klonmarcin
- Maniak
radzę ci od razu zainteresować się parą EUR/USD bo to najpłynniejsza para na świecie w przeciwieństwie do par ze złotówką.

Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?
https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs
Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?
https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs
Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...
Podziękowanie
Dziękuje za pomoc, na razie dużo czytam, mam kilka książek i publikacji, a czego nie mogę znaleźć to pytam. 
Pozdrawiam

Pozdrawiam

Ojczyzna to nie tylko miły sercu krajobraz, ale i ciągłe wobec Niej obowiązki do spełnienia.