EFIX POLSKA

Sprawy techniczne dotyczące poszczególnych platform handlowych.

Co myślisz na temat tego brokera ?

Zdecydowanie polecam
37
22%
Poza paroma minusami są ok
33
20%
Przeciętny
50
30%
Mają wiele wad
17
10%
Stanowczo odradzam
31
18%

Liczba głosów: 168

Enigma71
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Enigma71 »

robertw7:

A czy w tym dostępie na stronie mozesz sobie np. skonfigurować zawartość tablicy kwotowań? I czy odświeża się ona w czasie rzeczywistym?

forPPP
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: forPPP »

Enigma71 pisze:A czy w tym dostępie na stronie mozesz sobie np. skonfigurować zawartość tablicy kwotowań? I czy odświeża się ona w czasie rzeczywistym?
Tak, odswieza sie w czasie rzeczywistym i mozna ja konfigurowac. Sa nawet proste wykresy.

Awatar użytkownika
robertw7
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: robertw7 »

Dokładnie. Tablica kwotowań jest bardzo wygodna w użyciu. Nawet możesz wybrać sobie jeden z dwóch sposobów wyświetlania. Mały podgląd wykresu jest na stronie głównej, ale możesz sobie go otworzyc na nowej stronie i wtedy jest duży i bardzo wyraźny. Narzedzia i wskaźniki tez są. Moze nie tyle co w MT4, ale jeśli nie lubisz na wykresie kolorowych choinek, to powinno wystarczyć. Ja korzystam z kilku narzędzi i wszystkie są dostępne.

Enigma71
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Enigma71 »

forPPP pisze:
Enigma71 pisze:A czy w tym dostępie na stronie mozesz sobie np. skonfigurować zawartość tablicy kwotowań? I czy odświeża się ona w czasie rzeczywistym?
Tak, odswieza sie w czasie rzeczywistym i mozna ja konfigurowac. Sa nawet proste wykresy.
Dzięki za informację :) To w takim razie w poniedziałek się temu przyjrzę.

Awatar użytkownika
Arkadiusz
Stały bywalec
Stały bywalec

Spread na EFIX Polska

Nieprzeczytany post autor: Arkadiusz »

Witam Serdecznie
Jestem nowicjuszem w temacie i miałbym prośbę czy mógłby mi ktoś wytłumaczyć od czego zależy spread, a mianowicie: dziś o godzinie 1:30 spread na parze USD/PLN oraz EUR/PLN wynosił 100 pipsów, natomiast w dzień, spread ten maleje (na koncie demo EFIX Polska) do 35 pipsów.
Skąd bierze się ta różnica?
Czy konto demo od konta real różni się tymi wartościami czy nie?
i jeszcze ostatnie pytanie czy spread na w/w walutach jest uwarunkowany popularnością waluty, inne pary mają ~ 2 pipsy, pary z naszą walutą bardzo duże spread'y.

Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam
Ojczyzna to nie tylko miły sercu krajobraz, ale i ciągłe wobec Niej obowiązki do spełnienia.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Arkadiusz pisze:Skąd bierze się ta różnica?
Rynek PLN jest dość płytki i spready na większości (wszystkich?) platform jest rozszerzany z racji, że od godzin wieczornych do porannych jest tam ograniczona płynność i obrót. Azjaci raczej nie są zbytnio zainteresowani graniem na złotówce... :)
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: klonmarcin »

radzę ci od razu zainteresować się parą EUR/USD bo to najpłynniejsza para na świecie w przeciwieństwie do par ze złotówką.

8)
Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?

https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs

Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...

Awatar użytkownika
Arkadiusz
Stały bywalec
Stały bywalec

Podziękowanie

Nieprzeczytany post autor: Arkadiusz »

Dziękuje za pomoc, na razie dużo czytam, mam kilka książek i publikacji, a czego nie mogę znaleźć to pytam. :D
Pozdrawiam :)
Ojczyzna to nie tylko miły sercu krajobraz, ale i ciągłe wobec Niej obowiązki do spełnienia.

janekb
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: janekb »

Witam.Ma ktoś może jakieś doświadczenia odnośnie aplikacji "poziomy zwrotu" oferowaną przez Efix -płatną.

Awatar użytkownika
alinoe
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: alinoe »

Ja dostałem właśnie maila w sprawie programu autochartist, pobrałem go i zainstalowałem, dla mnie bezpłatny. Używa go ktoś z was? Co o nim myślicie?

ODPOWIEDZ