EFIX POLSKA

Sprawy techniczne dotyczące poszczególnych platform handlowych.
ODPOWIEDZ

Co myślisz na temat tego brokera ?

Zdecydowanie polecam
37
22%
Poza paroma minusami są ok
33
20%
Przeciętny
50
30%
Mają wiele wad
17
10%
Stanowczo odradzam
31
18%

Liczba głosów: 168

Awatar użytkownika
magictrader
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: magictrader »

Kiedyś korzystałem z tego programu w wersji 30-dniowej. Ciekawe narzędzie, ale trzeba podchodzić do niego z dystansem jak do wszystkiego co jest wykrywane z automatu. Przy rozsądnym korzystaniu na pewno nie zaszkodzi :).

zag
Bywalec
Bywalec

Post autor: zag »

Panowie - czy jest jakakolwiek roznica miedzy rejestracja konta w EFIX a bezposrednio w GFT?

Awatar użytkownika
magictrader
Pasjonat
Pasjonat

Efix jest tylko pośrednikiem pomagającym wszystko wypełnić, wypełniane papiery należą do GFT i wszystko leci do Londynu.
Także nie ma to większego znaczenia :).

zag
Bywalec
Bywalec

Post autor: zag »

ale juz widze roznice, w GFT przy kapitale >10k$ dostaje sie silver konto i prowizje spadaja do 2.6 cent za akcje amerykanskie (brak minimum fee) i jeszcze cos tam innego jest tansze.

efix chce 2.95 cent

Awatar użytkownika
kingjaxe
Gaduła
Gaduła

Post autor: kingjaxe »

Jesli chcecie zeby GFT również dodało do swojej oferty gaz ziemny ( natural gas) albo jakis inny produkt do handlowania to piszcie do nich maile ( najlepiej do centrali po angielsku, albo do polskiego supportu zeby to wyslali dalej) . Rozmawialem na live chacie i gosc powiedzial ze jak bedzie spore zainteresowanie danym produktem to mozliwe ze go dodadza do swojej oferty.

Awatar użytkownika
magictrader
Pasjonat
Pasjonat

GFT to dobry broker, pozwala aby zysk klienta rósł :). Dzisiaj po godzinie 16 miałem shorta, kurs leciał przez kilkanaście sekund ostro w dół i chciałem zamknąć pozycję z ręki. Nie dało się jej zamknąć, gdy kurs leciał cały czas, zysk rósł i dopiero przy pierwszym cofnięciu automatycznie pozycja została zamknięta :).

Awatar użytkownika
Turkur
Bywalec
Bywalec

Post autor: Turkur »

Zdecydowanie polecam GFT jako brokera. Mam otwarte u nich konto i jestem bardzo zadowolony. Nigdy nie mialem zadnych problemow..czy to z wyplatami, wplatami czy wykonywaniem zlecen. Poza tym platforma jest przejrzyscie zorganizowana i czytelna..broker oferuje cala mase instrumentow i konkurencyjne spready.
Odkryj potęgę rynku walut i wyzwól w sobie potencjał inwestycyjny.

Awatar użytkownika
Szwajcar
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: Szwajcar »

Może ktoś wie.
Przy jakim poziomie strat pozycje są zamykane w GFT ?
„Nie słuchaj tego co ktoś mówi o rynku, słuchaj tego co rynek mówi o kimś.”

Awatar użytkownika
Szwajcar
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: Szwajcar »

Dowiedziałem się, że margin call jest na poziomie 25%.
Ceny w jakie kliknie się są gwarantowane nawet na szybkich ostatnio akcjach AIG.
Pod koniec roku mają być wprowadzone polskie akcje.
„Nie słuchaj tego co ktoś mówi o rynku, słuchaj tego co rynek mówi o kimś.”

GFT--Trader
Bywalec
Bywalec

Post autor: GFT--Trader »

Witam.Mam na GFT otwarte pełne konto.Przeczytałem tu mnóstwo pochwał na temat działania tej platformy.
No cóż....będziecie wielce zdziwieni w przypadku grania na Daxie CFD jak przy wzmożonym ruchu na nim będzie się zachowywać ta "cudowna" platforma.Osobiście uważam,że powinni wycofać Daxa ze swojego wachlarza walorów...ponieważ prawda jest taka,że sobie z nim kompletnie nie radzą.Zlecenia pkc z poślizgiem 8 pkt (dzisiaj miałem wyższy) to standard ...mało tego scalping na tym walorze na tej platformie zakończyłby się utratą środków ,nie mówiąc o systemie automatycznym (z ich możliwościami same poślizgi zczyściły by konto w minutę)....Dla przykładu załozona dzisiaj przeze mnie pozycja głona i zależna została tak zrealizowana,że zlecenie główne weszło z takim poślizgiem i zostało tak zrealizowane,że cel który był w kierunku ruchu nie został zrealizowany zlecenie weszło a cel (choć na świeczce widać wyraźnie ,że został osiągnięty) nie ....ot cud.Nie mówiąc juz o tym ,że platforma niereagowała na przesuniety stop loss....i na koniec horror prawdziwy...niereagowała również funkcja Zamknij wszystko....po upływie czasu w którym ruch na Daxie potrafi być 20-30 pkt zamkneła pozycje oczywiście z poślizgiem tym razem 4 pkt. Aby uzmysłowić sobie skalę tego procederu napiszę tylko,że 25 CFD na Daxa razy 4 pkt ....to 100 Euro.
Osobiście nie polecam grać na tej platformie na tym instrumencie i niech Was nie skusi 1 pkt spread,jeżeli już to tylko zleceniem głownym i zależnym z limitem....o wchodzeniu w rynek pkc zapomnijcie jezeli zależy Wam na swoich środkach.....Na koniec napiszę tylko,że o dziwo na walutach nie ma takiego problemu....przynajmniej jeszcze takiego nie miałem, nawet na tych najbardziej dynamicznych.Tak więc dla klienta detalicznego "cuda niewidy" a dla brokera ....pełna kiesa.Pozdrawiam.

ODPOWIEDZ