Polska, absurdy itp

Forum, na którym można do woli dyskutować nie tylko na tematy związane z Forexem.
Awatar użytkownika
MetaPoznanie
Gaduła
Gaduła

Re: Polska, absurdy itp

Nieprzeczytany post autor: MetaPoznanie »

DXY to praktycznie lustrzane odbicie EUR/USD bo EUR w DXY stanowi 57% koszyka , wiec nie wiem jaka to ma wartość analityczną? skoro na końcu i tak musisz podjąć decyzje L czy S ? DXY może spadać EUR/USD rosnąc za chwile się to odwróci a nie wiesz w którym monecie się odwróci więc nic to nie daje

Może zdarzyć się jakiś kryzys , rzucą się Na CHF i JPY DXY będzie rósł a EUR/USD będzie stało w miejscu lub będzie spadać , to samo z CAD strzeli cena ropy DXY wzrośnie EUR/USD raczej nie .
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
SEROL666
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: SEROL666 »

Ink. pisze:
21 lip 2025, 09:43
Dał z siebie całe 30% XD
To napisałeś 0 9:43 w poniedziałek po mojej "niedzielnej" analizie. Pisałeś to jak scenariusz się spełniał jak zerknąłeś na E/U i to napisałeś to znaczy że nie masz zielonego pojęcia jak nie zerknąłeś to jeszcze gorzej o tobie świadczy. Twój mentor Rafał Z.:
https://www.bankier.pl/wiadomosc/Rafal- ... 81448.html

Co więcej nie masz blade pojęcie o DT czy też krótkoterminowym tradingu a co chwilę walisz bon motami jakbyś wszystkie rozumki pozjadał. A tak naprawdę pierdzisz w cudzy stołek czekając na emeryturę.
Miałeś okazję dołączyć do mojego wiecznego konkursu ale zwyczajnie cykor cię obleciał - cały czas czekałem tylko na ciebie. Ale jak dobrze wiemy jesteś tylko śmieszkiem po TJS na tym forum. Przez 12 lat ZERO analizy a przez 8 absencji ZERO wiedzy nabytej. Smutne ale prawdziwe
"If music is dying musicians are killing it" - MP

Awatar użytkownika
Anomalia
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Anomalia »

SEROL666 pisze:
23 lip 2025, 19:46
Miałeś okazję dołączyć do mojego wiecznego konkursu ale zwyczajnie cykor cię obleciał - cały czas czekałem tylko na ciebie.
:lol: :lol: :lol:
"Zostawiam też nowe pozycje na jutro.. tak nie za dużo, 60 lotów" (Ś44)
"Ciężko się gra 10 pozycji po 250 lotów- niewygodnie." (Ś44)

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

SEROL666 pisze:
23 lip 2025, 19:46
Miałeś okazję dołączyć do mojego wiecznego konkursu ale zwyczajnie cykor cię obleciał - cały czas czekałem tylko na ciebie.
Cieszę się że z tej cierpliwości zrobiłeś z siebie pajaca na całe forum mimo że ja za każdym razem powtarzałem że takie DT konkursy są nie dla mnie :) kłania się logika jak i czytanie ze zrozumieniem bo gdybyś miał te dwie cechy to nie ma szans abyś na mnie czekał ;) a dodajmy do tego fakt że nie przewidziałeś tego że takim zachowaniem zrobiłeś z siebie pajaca pokazuje że średnio potrafisz planować ;) jak nic stróż nocny ;)
SEROL666 pisze:
23 lip 2025, 18:32
Do analizy EUR/USD potrzeba:
- DXY
Większej głupoty nie słyszałem, Meta już ci wstawił porównanie wykresów, jak się czujesz że masz tyle lat zmarnowanych na giełdzie i dalej wierzysz w bajeczki ?

PS. Emerytury i tak nie dostanę zbyt dużej bo prowadzę firmę więc nie mam po co na nią czekać. Nic nie ogarniasz kolego. A te 8 lat sobie odpuść, nie wiem czy ktoś kupuje twoją bajkę że jak mnie nie było tutaj 8 lat to ma jakiekolwiek znaczenie w związku z tym że się ośmieszyłeś XD

Awatar użytkownika
SEROL666
Maniak
Maniak

Ink. pisze:
Ink. pisze:
Do analizy EUR/USD potrzeba:
- DXY
Większej głupoty nie słyszałem, Meta już ci wstawił porównanie wykresów, jak się czujesz że masz tyle lat zmarnowanych na giełdzie i dalej wierzysz w bajeczki ?
Jak tu wróciłeś to kiedyś poczytałem twoje działania w dziale DT. Wszyscy jak jeden mąż zlali cię ciepłym moczem. Myślałem że po takiej przerwie czegoś się nauczyłeś pokażesz co potrafisz na długim terminie a tu cisza... Napisałeś że byłeś na TJS, który słynie z tego że są tam totalnie zieloni kolesie co Szwajcar chyba ze 2 razy udowodnił.
Cofnąłem się w twoich postach o ponad dekadę a tam screeny nie gorsze od Baksika XD. Wtedy jeszcze nikt nie podejrzewał sciemy :)
Gdzieś po drodze nadrukowałeś że nie używasz dźwigni na FX a to jest syndrom wyrwanych wielokrotnie jaj przez FX.

A dzisiaj piszesz że nie wiesz po co i jak stosuje się DXY....ręce opadają jeb..y Miłosz Mielnik miał rację banda amatorów. Jeszcze to zestawienie EUR/USD z DXY, które gówno daje. Może pierd...cie wszystkie Majorsy na wykres i tam szukajcie sensu :lol: :lol: :lol:

PS. Chyba cienko idzie w firemce że na fx zaglądasz. XD. Ładnie sobie "polerujecie" z Krisem, koleś jest od 5 minut na FX a ty z niego autorytet robisz. Zszedłeś na psy razem z forum.

Awatar użytkownika
SEROL666
Maniak
Maniak

MetaPoznanie pisze:
22 lip 2025, 21:03
post1063763.html#p1063763
Na obecną chwile wygląda to tak . ewentualne wyjście z małą strata na 1.1664 , z analizy Serola wynika że nie otworzył pozycji bo cena nie zeszła w rejony w których chciał by kupić , zresztą to wymagało by to ok 120pips a zwykle duża zmienność na EUR/USD to ok 90 pips średnio 50-70 na D1 więc w perspektywie 48h ta analiza nie mogła się zrealizować , musiało by cos naprawdę ważnego się zdarzyć by taka anomalia wystąpiła
Dopiero teraz to zobaczyłem Co się nie zrealizowało ??

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

SEROL666 pisze:
24 lip 2025, 00:36
Jak tu wróciłeś to kiedyś poczytałem twoje działania w dziale
Cieszę się że masz aż tyle wolnego czasu aby czytać czyjeś posty x lat wstecz przy łącznej liczbie prawie 3000, jak to nazwać ? Desperacja ? Podziw ? XD

Fascynujące jest też masz na wszystko czas, w nocy teraz w dzień, na wysyłanie głupich newsów, analizowanie tysięcy postów itp dosłownie na wszystko jest czas ale nie ma czasu i zdrowia na dołączenie do własnego konkursu XD

Widzisz kolego że nikt tutaj cię nie broni ? Zostałeś dosłownie sam, jedynie Anomalia broniła cię ale to raczej dlatego abyś sobie krzywdy nie zrobił XD

Awatar użytkownika
MetaPoznanie
Gaduła
Gaduła

Używanie dużej dźwigni to syndrom małego konta gdy byś miał konto minimum 5k $ to ci nie potrzeba dźwigni używać 100$=2% na trejd przy RR 1:2 lub 1:3 masz 300$ zysku chyba lepszej dniówki nie potrzeba. Lewar ma dwie strony szybki zysk szybka strata i wymaga wejścia co do pipsa bo jeśli wchodzisz na dużym lewarze oznacza to że pozycja jest nie współmiernie duża do wartości konta a przetrzymanie pozycji w stracie kończy się MC

Jakieś rozdwojenie jaźni masz ? Tu krytykujesz tego Mielnika kurs-od-raportyforex-pl-mi-osz-mielnik-t32829.html a następnie wstawiasz nam go tu jako autorytet - "Miłosz Mielnik miał rację banda amatorów" :d

Co się mogło nie zrealizować ? Twoja analiza zawierała dwie kreski , chyba logicznym jest że chciałeś kupić jak cena zejdzie w ten zaznaczony dołek , tak by wynikało z logiki kup taniej sprzedaj drożej . Niestety cenę nie zeszła w ten obszar wiec zostałeś bez pozycji

Awatar użytkownika
MetaPoznanie
Gaduła
Gaduła

SEROL666 pisze:
24 lip 2025, 00:36
A dzisiaj piszesz że nie wiesz po co i jak stosuje się DXY....ręce opadają jeb..y Miłosz Mielnik miał rację banda amatorów. Jeszcze to zestawienie EUR/USD z DXY, które gówno daje. Może pierd...cie wszystkie Majorsy na wykres i tam szukajcie sensu :lol: :lol: :lol:
DXY mierzy siłę dolara względem koszyka walut majors , no to może wyjaśnisz na czym polega ta "magia " DXY skoro nie wiesz w którym momencie $ zacznie sie umacniać?

Mogą być i wszystkie :D Jak widzisz korelacje widać dość oczywiście

Awatar użytkownika
SEROL666
Maniak
Maniak

Ink. pisze:
24 lip 2025, 10:31
Cieszę się że masz aż tyle wolnego czasu aby czytać czyjeś posty x lat wstecz przy łącznej liczbie prawie 3000, jak to nazwać ? Desperacja ? Podziw ? XD
Wg. statystyk forum piszę 0,5 posta dziennie co daje jeden post na 2 dni (Baxik pisze 1628% więcej ode mnie !)
Ink. pisze:
Fascynujące jest też masz na wszystko czas, w nocy teraz w dzień, na wysyłanie głupich newsów, analizowanie tysięcy postów itp dosłownie na wszystko jest czas ale nie ma czasu i zdrowia na dołączenie do własnego konkursu XD
Aby zobaczyć co ty drukowałeś to nawet nie była godzina XD. A te głupie posty staną się twoją rzeczywistością niedługo może jak kiedyś doświadczysz tygo ty albo ktoś kogo znasz na własnej skórze to wtedy uwierzysz. Pomyśl o tym co się stało w Toruniu !!
Ink. pisze:
Widzisz kolego że nikt tutaj cię nie broni ? Zostałeś dosłownie sam, jedynie Anomalia broniła cię ale to raczej dlatego abyś sobie krzywdy nie zrobił XD
Jestem atakowany przez kilku lewaków - w sile 3-4 osób z którymi bez problemu daję sobie radę. Zwłaszcza śmieszy mnie to że nikt nie wrzucił kontrargumentów. Wszyscy siedzą w narracji mainstreamu, nawet nie wiedząc co popierają.To jest absurd taki sam jak zwiększanie podatków jak ETS, ETS2, wprowadzanie Zielonego Ładu ma uchronić środowisko. Cele są zgoła inne. Kris twierdzi że Wikipedia ma rację a konsensus "99% naukowców..." - nikt nie zadał sobie trudu sprawdzenia jak to policzono !!! XD
Gdy wysyłam linka to on twierdzi że to bzdury... bo się naoglądał programów na Discovery :lol:
Podobnie było z Rogerem, który korzystał z dobrych źródeł ale nie rozumiał co oni do niego mówią. Ba wielkim odkryciem było dla wielu że Niemcy są naszym geopolitycznym przeciwnikiem. Rozumiesz to ??? Im się wydaje że Unia to jest jakiś klubik wzajemnej adoracji, który z dobrego serca daje nam kaskę i "inżynierów".

Ink dla mnie jesteś takim typowym przeciętniakiem coś tam robisz w życiu, masz jakiś ludzi wokół siebie. Ale na resztę już czasu nie starczyło. Coś tam wiesz ale to niewiele. Gdy tylko na forum jest poruszany trudniejszy temat ciebie tam nie ma. Nie masz wiedzy bo nie ma czasu na zdobywanie. Jestem w stanie uwierzyć że jesteś dobry w tym co robisz od 8:00 do 16:00. W tematach ekonomicznych czy też FX to słabo.
Grasz tutaj rolę "eksperta" we wszystkim tylko dlatego że jest nas niewielu a reszta ma gdzieś banały które napisałeś. A w tym wątku trzymasz stronę Lewaków, Zamordysty/Depopulatora, Pasywnego Krisa, Rogera bez Mapy XD. Przepraszam jak kogoś nie wymieniłem :lol: .Chyba sam masz centro lewacką skrętkę skoro postrzegasz świat jak oni.

ODPOWIEDZ