Polska, absurdy itp

Forum, na którym można do woli dyskutować nie tylko na tematy związane z Forexem.
Awatar użytkownika
MetaPoznanie
Gaduła
Gaduła

Re: Polska, absurdy itp

Nieprzeczytany post autor: MetaPoznanie »

DXY to praktycznie lustrzane odbicie EUR/USD bo EUR w DXY stanowi 57% koszyka , wiec nie wiem jaka to ma wartość analityczną? skoro na końcu i tak musisz podjąć decyzje L czy S ? DXY może spadać EUR/USD rosnąc za chwile się to odwróci a nie wiesz w którym monecie się odwróci więc nic to nie daje

Może zdarzyć się jakiś kryzys , rzucą się Na CHF i JPY DXY będzie rósł a EUR/USD będzie stało w miejscu lub będzie spadać , to samo z CAD strzeli cena ropy DXY wzrośnie EUR/USD raczej nie .
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
SEROL666
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: SEROL666 »

Ink. pisze:
21 lip 2025, 09:43
Dał z siebie całe 30% XD
To napisałeś 0 9:43 w poniedziałek po mojej "niedzielnej" analizie. Pisałeś to jak scenariusz się spełniał jak zerknąłeś na E/U i to napisałeś to znaczy że nie masz zielonego pojęcia jak nie zerknąłeś to jeszcze gorzej o tobie świadczy. Twój mentor Rafał Z.:
https://www.bankier.pl/wiadomosc/Rafal- ... 81448.html

Co więcej nie masz blade pojęcie o DT czy też krótkoterminowym tradingu a co chwilę walisz bon motami jakbyś wszystkie rozumki pozjadał. A tak naprawdę pierdzisz w cudzy stołek czekając na emeryturę.
Miałeś okazję dołączyć do mojego wiecznego konkursu ale zwyczajnie cykor cię obleciał - cały czas czekałem tylko na ciebie. Ale jak dobrze wiemy jesteś tylko śmieszkiem po TJS na tym forum. Przez 12 lat ZERO analizy a przez 8 absencji ZERO wiedzy nabytej. Smutne ale prawdziwe
"If music is dying musicians are killing it" - MP

Awatar użytkownika
Anomalia
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Anomalia »

SEROL666 pisze:
23 lip 2025, 19:46
Miałeś okazję dołączyć do mojego wiecznego konkursu ale zwyczajnie cykor cię obleciał - cały czas czekałem tylko na ciebie.
:lol: :lol: :lol:
"Zostawiam też nowe pozycje na jutro.. tak nie za dużo, 60 lotów" (Ś44)
"Ciężko się gra 10 pozycji po 250 lotów- niewygodnie." (Ś44)

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

SEROL666 pisze:
23 lip 2025, 19:46
Miałeś okazję dołączyć do mojego wiecznego konkursu ale zwyczajnie cykor cię obleciał - cały czas czekałem tylko na ciebie.
Cieszę się że z tej cierpliwości zrobiłeś z siebie pajaca na całe forum mimo że ja za każdym razem powtarzałem że takie DT konkursy są nie dla mnie :) kłania się logika jak i czytanie ze zrozumieniem bo gdybyś miał te dwie cechy to nie ma szans abyś na mnie czekał ;) a dodajmy do tego fakt że nie przewidziałeś tego że takim zachowaniem zrobiłeś z siebie pajaca pokazuje że średnio potrafisz planować ;) jak nic stróż nocny ;)
SEROL666 pisze:
23 lip 2025, 18:32
Do analizy EUR/USD potrzeba:
- DXY
Większej głupoty nie słyszałem, Meta już ci wstawił porównanie wykresów, jak się czujesz że masz tyle lat zmarnowanych na giełdzie i dalej wierzysz w bajeczki ?

PS. Emerytury i tak nie dostanę zbyt dużej bo prowadzę firmę więc nie mam po co na nią czekać. Nic nie ogarniasz kolego. A te 8 lat sobie odpuść, nie wiem czy ktoś kupuje twoją bajkę że jak mnie nie było tutaj 8 lat to ma jakiekolwiek znaczenie w związku z tym że się ośmieszyłeś XD

Awatar użytkownika
SEROL666
Maniak
Maniak

Ink. pisze:
Ink. pisze:
Do analizy EUR/USD potrzeba:
- DXY
Większej głupoty nie słyszałem, Meta już ci wstawił porównanie wykresów, jak się czujesz że masz tyle lat zmarnowanych na giełdzie i dalej wierzysz w bajeczki ?
Jak tu wróciłeś to kiedyś poczytałem twoje działania w dziale DT. Wszyscy jak jeden mąż zlali cię ciepłym moczem. Myślałem że po takiej przerwie czegoś się nauczyłeś pokażesz co potrafisz na długim terminie a tu cisza... Napisałeś że byłeś na TJS, który słynie z tego że są tam totalnie zieloni kolesie co Szwajcar chyba ze 2 razy udowodnił.
Cofnąłem się w twoich postach o ponad dekadę a tam screeny nie gorsze od Baksika XD. Wtedy jeszcze nikt nie podejrzewał sciemy :)
Gdzieś po drodze nadrukowałeś że nie używasz dźwigni na FX a to jest syndrom wyrwanych wielokrotnie jaj przez FX.

A dzisiaj piszesz że nie wiesz po co i jak stosuje się DXY....ręce opadają jeb..y Miłosz Mielnik miał rację banda amatorów. Jeszcze to zestawienie EUR/USD z DXY, które gówno daje. Może pierd...cie wszystkie Majorsy na wykres i tam szukajcie sensu :lol: :lol: :lol:

PS. Chyba cienko idzie w firemce że na fx zaglądasz. XD. Ładnie sobie "polerujecie" z Krisem, koleś jest od 5 minut na FX a ty z niego autorytet robisz. Zszedłeś na psy razem z forum.

Awatar użytkownika
SEROL666
Maniak
Maniak

MetaPoznanie pisze:
22 lip 2025, 21:03
post1063763.html#p1063763
Na obecną chwile wygląda to tak . ewentualne wyjście z małą strata na 1.1664 , z analizy Serola wynika że nie otworzył pozycji bo cena nie zeszła w rejony w których chciał by kupić , zresztą to wymagało by to ok 120pips a zwykle duża zmienność na EUR/USD to ok 90 pips średnio 50-70 na D1 więc w perspektywie 48h ta analiza nie mogła się zrealizować , musiało by cos naprawdę ważnego się zdarzyć by taka anomalia wystąpiła
Dopiero teraz to zobaczyłem Co się nie zrealizowało ??

ODPOWIEDZ