DXY to praktycznie lustrzane odbicie EUR/USD bo EUR w DXY stanowi 57% koszyka , wiec nie wiem jaka to ma wartość analityczną? skoro na końcu i tak musisz podjąć decyzje L czy S ? DXY może spadać EUR/USD rosnąc za chwile się to odwróci a nie wiesz w którym monecie się odwróci więc nic to nie daje
Może zdarzyć się jakiś kryzys , rzucą się Na CHF i JPY DXY będzie rósł a EUR/USD będzie stało w miejscu lub będzie spadać , to samo z CAD strzeli cena ropy DXY wzrośnie EUR/USD raczej nie .
Polska, absurdy itp
- MetaPoznanie
- Gaduła
Re: Polska, absurdy itp
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
To napisałeś 0 9:43 w poniedziałek po mojej "niedzielnej" analizie. Pisałeś to jak scenariusz się spełniał jak zerknąłeś na E/U i to napisałeś to znaczy że nie masz zielonego pojęcia jak nie zerknąłeś to jeszcze gorzej o tobie świadczy. Twój mentor Rafał Z.:
https://www.bankier.pl/wiadomosc/Rafal- ... 81448.html
Co więcej nie masz blade pojęcie o DT czy też krótkoterminowym tradingu a co chwilę walisz bon motami jakbyś wszystkie rozumki pozjadał. A tak naprawdę pierdzisz w cudzy stołek czekając na emeryturę.
Miałeś okazję dołączyć do mojego wiecznego konkursu ale zwyczajnie cykor cię obleciał - cały czas czekałem tylko na ciebie. Ale jak dobrze wiemy jesteś tylko śmieszkiem po TJS na tym forum. Przez 12 lat ZERO analizy a przez 8 absencji ZERO wiedzy nabytej. Smutne ale prawdziwe
"If music is dying musicians are killing it" - MP

"Zostawiam też nowe pozycje na jutro.. tak nie za dużo, 60 lotów" (Ś44)
"Ciężko się gra 10 pozycji po 250 lotów- niewygodnie." (Ś44)
"Ciężko się gra 10 pozycji po 250 lotów- niewygodnie." (Ś44)
Cieszę się że z tej cierpliwości zrobiłeś z siebie pajaca na całe forum mimo że ja za każdym razem powtarzałem że takie DT konkursy są nie dla mnie

Większej głupoty nie słyszałem, Meta już ci wstawił porównanie wykresów, jak się czujesz że masz tyle lat zmarnowanych na giełdzie i dalej wierzysz w bajeczki ?
PS. Emerytury i tak nie dostanę zbyt dużej bo prowadzę firmę więc nie mam po co na nią czekać. Nic nie ogarniasz kolego. A te 8 lat sobie odpuść, nie wiem czy ktoś kupuje twoją bajkę że jak mnie nie było tutaj 8 lat to ma jakiekolwiek znaczenie w związku z tym że się ośmieszyłeś XD
Jak tu wróciłeś to kiedyś poczytałem twoje działania w dziale DT. Wszyscy jak jeden mąż zlali cię ciepłym moczem. Myślałem że po takiej przerwie czegoś się nauczyłeś pokażesz co potrafisz na długim terminie a tu cisza... Napisałeś że byłeś na TJS, który słynie z tego że są tam totalnie zieloni kolesie co Szwajcar chyba ze 2 razy udowodnił.
Cofnąłem się w twoich postach o ponad dekadę a tam screeny nie gorsze od Baksika XD. Wtedy jeszcze nikt nie podejrzewał sciemy

Gdzieś po drodze nadrukowałeś że nie używasz dźwigni na FX a to jest syndrom wyrwanych wielokrotnie jaj przez FX.
A dzisiaj piszesz że nie wiesz po co i jak stosuje się DXY....ręce opadają jeb..y Miłosz Mielnik miał rację banda amatorów. Jeszcze to zestawienie EUR/USD z DXY, które gówno daje. Może pierd...cie wszystkie Majorsy na wykres i tam szukajcie sensu

PS. Chyba cienko idzie w firemce że na fx zaglądasz. XD. Ładnie sobie "polerujecie" z Krisem, koleś jest od 5 minut na FX a ty z niego autorytet robisz. Zszedłeś na psy razem z forum.
Dopiero teraz to zobaczyłem Co się nie zrealizowało ??MetaPoznanie pisze: ↑22 lip 2025, 21:03post1063763.html#p1063763
Na obecną chwile wygląda to tak . ewentualne wyjście z małą strata na 1.1664 , z analizy Serola wynika że nie otworzył pozycji bo cena nie zeszła w rejony w których chciał by kupić , zresztą to wymagało by to ok 120pips a zwykle duża zmienność na EUR/USD to ok 90 pips średnio 50-70 na D1 więc w perspektywie 48h ta analiza nie mogła się zrealizować , musiało by cos naprawdę ważnego się zdarzyć by taka anomalia wystąpiła