Polska, absurdy itp

Forum, na którym można do woli dyskutować nie tylko na tematy związane z Forexem.
Awatar użytkownika
Anomalia
Pasjonat
Pasjonat

Re: Polska, absurdy itp

Nieprzeczytany post autor: Anomalia »

SEROL666 pisze:
24 lip 2025, 03:27
MetaPoznanie pisze:
22 lip 2025, 21:03
post1063763.html#p1063763
Na obecną chwile wygląda to tak . ewentualne wyjście z małą strata na 1.1664 , z analizy Serola wynika że nie otworzył pozycji bo cena nie zeszła w rejony w których chciał by kupić , zresztą to wymagało by to ok 120pips a zwykle duża zmienność na EUR/USD to ok 90 pips średnio 50-70 na D1 więc w perspektywie 48h ta analiza nie mogła się zrealizować , musiało by cos naprawdę ważnego się zdarzyć by taka anomalia wystąpiła
Dopiero teraz to zobaczyłem Co się nie zrealizowało ??
MetaPoznanie pisze:
24 lip 2025, 10:37
Co się mogło nie zrealizować ? Twoja analiza zawierała dwie kreski , chyba logicznym jest że chciałeś kupić jak cena zejdzie w ten zaznaczony dołek , tak by wynikało z logiki kup taniej sprzedaj drożej . Niestety cenę nie zeszła w ten obszar wiec zostałeś bez pozycji
Czas trwania wyzwania to 48h. Jeśli dobrze widzę na rysunku, to od niedzielnego do wtorkowego wieczora cena miała spadać.
W rzeczywistości poszła w górę.
"Zostawiam też nowe pozycje na jutro.. tak nie za dużo, 60 lotów" (Ś44)
"Ciężko się gra 10 pozycji po 250 lotów- niewygodnie." (Ś44)

Awatar użytkownika
MetaPoznanie
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: MetaPoznanie »

SEROL666 pisze:
24 lip 2025, 14:44

Jestem atakowany przez kilku lewaków - w sile 3-4 osób z którymi bez problemu daję sobie radę. Zwłaszcza śmieszy mnie to że nikt nie wrzucił kontrargumentów. A w tym wątku trzymasz stronę Lewaków, Zamordysty/Depopulatora, Pasywnego Krisa, Rogera bez Mapy XD. Przepraszam jak kogoś nie wymieniłem :lol: .Chyba sam masz centro lewacką skrętkę skoro postrzegasz świat jak oni.
Ty już nie rob z siebie męczennika :d Podejrzewam a raczej jestem pewien ze jesteś członkiem Pis lub Konfy Nie piszesz tych głupot PRO BONO
Partie wymagają od swoich członków tworzenia jakiegoś kontentu budowania wokół siebie społeczności której można przekazywać idee i linie ideologiczną ,

Ty jesteś partyjnym aparatczykiem najniższego szczebla :d Pisałeś w tym dziale wile lat budując sobie swego rodzaju polityczne CV licząc na awans niestety już linka do tego forum ze swoją działalnością nie podasz bo wyszło na jaw że jesteś STUKNIĘTY :d

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

Widzę że serol coś tam do mnie odpisał ale wybacz kolego nie chciało mi się tego czytać , i tak pewnie brednie XD

Ale cieszy sam fakt że serol aż tak przejął się naszymi postami że zegar biologiczny mu się wyprostował i znów pisze za dnia jak normalny człowiek :)

Awatar użytkownika
SEROL666
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: SEROL666 »

MetaPoznanie pisze:
Jakieś rozdwojenie jaźni masz ? Tu krytykujesz tego Mielnika kurs-od-raportyforex-pl-mi-osz-mielnik-t32829.html a następnie wstawiasz nam go tu jako autorytet - "Miłosz Mielnik miał rację banda amatorów" :d
Koleś sprzedawał raporty miesięcznie po mniej niż 100 pln to było OK. A potem przeszedł na szkolenia za tysiące, obiecując gruszki na wierzbie. W rozmowie tel. z jednym z forumowiczów powiedział że to forum to "sami amatorzy" i tu się zgadzam patrząc jaki wstawiasz screeny
MetaPoznanie pisze:
Co się mogło nie zrealizować ? Twoja analiza zawierała dwie kreski , chyba logicznym jest że chciałeś kupić jak cena zejdzie w ten zaznaczony dołek , tak by wynikało z logiki kup taniej sprzedaj drożej . Niestety cenę nie zeszła w ten obszar wiec zostałeś bez pozycji
Analiza zawierała informację o korekcie do okolic 1,1600 - gdzie jest mocny S/R - ten ruch nas nie interesował tak naprawdę.
To co ważne to strzałka skierowana ku górze to powrót do trendu wzrostowego, w Okolicach otwarcia City of London.

Wymalowałeś sobie kanał spadkowy popisałeś, pozjadałeś cyferki napisałeś o wsparciu na 1,146... "... tylko z jest nim taki problem że cena może do niego nie zejść i zostanę bez pozycji..." Póżniej piszesz: "Poniżej 1.15400 uznam ze nie miałem racji ,"

Analizę na 21.07 wymalowałeś w piątek 18.07 przed południem !!! Popatrz sobie z perspektywy co ty napisałeś...

Napisałeś sobie analizę o 200 pipsowym spektrum bez konkretnego planu i tyle - To się nazywa z angielskiego w slangu traderów: BEZPIECZNY BEŁKOT - który wypełnia 99% portali o FX.
Ostatnio zmieniony 24 lip 2025, 16:47 przez SEROL666, łącznie zmieniany 1 raz.
"If music is dying musicians are killing it" - MP

Awatar użytkownika
SEROL666
Maniak
Maniak

Ink. pisze:
24 lip 2025, 16:01
Widzę że serol coś tam do mnie odpisał ale wybacz kolego nie chciało mi się tego czytać , i tak pewnie brednie XD
To będzie krótko. W tym dziale to ja "puszczam muzykę" a wy Towarzysze tańczycie. :lol:

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

SEROL666 pisze:
24 lip 2025, 16:31
Ink. pisze:
24 lip 2025, 16:01
To będzie krótko. W tym dziale to ja "puszczam muzykę" a wy Towarzysze tańczycie. :lol:
Czy ja wiem, czasami obrażasz a to oznacza że się denerwujesz. No chyba że normalnym jest denerwowanie się przy puszczaniu muzyki ;)

Awatar użytkownika
MetaPoznanie
Gaduła
Gaduła

SEROL666 pisze:
24 lip 2025, 16:31
Bardziej trafne jest powiedzieć: "W tym dziale jesteś klaunem a my podziwiamy twe występy" :d

Awatar użytkownika
SEROL666
Maniak
Maniak

Napiszę coś oczywistego o czym Meta nie wie bo jest srającym w pieluchy analitykiem, który miał wypisane na samym wykresie EUR/USD że zawraca w poniedziałek i jedzie na północ napisał w piątek miał cały weekend aby poprawić ale ślepota plus pijaństwo wzięło górę. MOŻE to co napiszę komuś się przyda...

W AT liczy się lewa strona a raczej co rynek zrobił w obliczu danych wiadomości. Banalne.
Przyszłe wiadomości mają mniejsze znaczenie niż te co już są historią "wplecioną" w wykres. Kolejny banał.
A teraz największy: "Trade What You See, Not What You Think" - i do tego ignorowany przez wszystkich bez wyjątku
Aby być biegłym w AT trzeba całych lat doświadczenia - tak niestety jest :roll:

Dzięki tym istniejącym korelacją między Majorsami można precyzyjniej przewidywać co się stanie na EUR/USD. Oczywiście można olać pozostałe Majorsy i zająć się tylko EUR/USD ale analizy będą niepełne obarczona błędami. Większość osób tego nie rozumie i analizują 5 czy 15 par w oderwaniu od siły korelacji oraz strukturalnego powiązania z Dolarem, który prezentowany w postaci DXY jest cennym narzędziem decyzyjnym. Jaki jest efekt końcowy ? Robią taki misz masz na wykresach że głowa boli analizują "egzotyki", które nie mają znaczenia. a na końcu zbierają się w stado krzykaczy i twierdzą: "AT NIE DZIAŁA !"

Do tego dochodzi dość proste liczenie zasięgów przy użyciu Fibonacci'ego i mamy komplet.

Awatar użytkownika
MetaPoznanie
Gaduła
Gaduła

Już ci Anomalia podsumowała twoja analizę :wink: , cena miała spaść a później wzrosnąć a ze nie spadła to zostałeś bez pozycji. to ty domagałeś sie analizy więc ci ja zrobiłem , wszyscy ją zrozumieli oprócz ciebie , za to twoje dwie kreski wywołały zażenowanie i pogardę dla twych 'umiejętności" a teraz dorabiasz do tych dwóch kresek jakieś Teorie o otwarciu Londynu

Ja na swoją postawiłem pieniądze i jak widać na załączonym obrazku na ten moment jest +60CHF zysku , funt kłaków to ty masz ze swojej :d
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Serio serio? Dalej nie potrafisz się obejść bez obrażania i pisania po X postów zamiast 1 ? Nerwy czy ubytek inteligencji ?

A od Mety to możesz się uczyć, powiedział że zrobi analizę, zrobil, postawił zlecenia i to rozegrał. Ty nabazgrałeś 2 kreski jak dziecko w paint i udajesz eksperta…

ODPOWIEDZ