Pieniądze to nie wszystko...ale ciężko jest łatwo żyć ;)
Re: Pieniądze to nie wszystko...ale ciężko jest łatwo żyć ;)
Widzę Niemiaszek, że z końcem roku zrobiłeś porządek
. Ja póki co przerzucam się na d1 wzwyż. Jakoś mi tu łatwiej. Musze się więcej nauczyć o tradingu, ale bez pośpiechu. Wszystko w swoim czasie. Kibicuję wam również. Pozdrawiam.

Zobaczcie jak cena respektuje poziomy pivotów. I powiedzcie mi, że to nie ma znaczenia a są to zwykłe pivoty liczone na podstawie H,L,C świeczek z poprzedniego dnia u danego brokera. Żadne przekształcane na NY, Sydney czy cokolwiek innego.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- niemiaszek
- Przyjaciel Forum
dokładnie tak to jest... jeden screen mówi więcej niż 1000 słów...grey pisze:Zobaczcie jak cena respektuje poziomy pivotów. I powiedzcie mi, że to nie ma znaczenia a są to zwykłe pivoty liczone na podstawie H,L,C świeczek z poprzedniego dnia u danego brokera. Żadne przekształcane na NY, Sydney czy cokolwiek innego.

... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"
otóż togrey pisze:Zobaczcie jak cena respektuje poziomy pivotów. I powiedzcie mi, że to nie ma znaczenia a są to zwykłe pivoty liczone na podstawie H,L,C świeczek z poprzedniego dnia u danego brokera. Żadne przekształcane na NY, Sydney czy cokolwiek innego.

Niemiaszku co tam nabroiłeś z EURUSD...
wrzucam EURCAD - tak samo jak wrzucałem parę miesięcy temu (fibo narysowane na jednej świecy na monthly).
No i masz.... Musi dzialać bo zawsze działa. Tylko wiary trzeba i czasu.
wrzucam EURCAD - tak samo jak wrzucałem parę miesięcy temu (fibo narysowane na jednej świecy na monthly).
No i masz.... Musi dzialać bo zawsze działa. Tylko wiary trzeba i czasu.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
highend widzę, że ostatnie niepowodzenie nie zmieniły Twojego sposobu (nieprawidłowego) wyznaczania zniesień fibo (sam nie korzystam z fibo i uważam, że dobrze wyznaczone będzie pewnie działać (albo nie działać) tak samo jak Twój sposób, ale jak chcesz sprawdzić czy dana metoda działa to chyba dobrze byłoby używać jej prawidłowo).
Pablo to jest moja metoda i stosuje ja tak jak ja chce. Chcialem tu pokazac ze sie sprawdzilo wedlug tej swiecy mlota na monthly. Jak sie cofniesz do momentu kiedy Niemiaszek zaczal miec klopoty z eurcad to byl tam ten wykres z tak samo namalowanym fibo.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
Macie jakiś wskaźnik pivotów z prawidłowo liczonymi poniedziałkami ?
Używam wskaźnika pivotow dziennych nalicznych na close NY ... tygodniowe i miesięczne sobie sam rysuję, mam je w templacie zmieniam tylko wartosci w poniedziłek rano czy pierwszego danego m-cafuxio pisze:Macie jakiś wskaźnik pivotów z prawidłowo liczonymi poniedziałkami ?
- niemiaszek
- Przyjaciel Forum
prawidłowo liczone poniedziałki, czyli bez świeczki niedzielnejfuxio pisze:Macie jakiś wskaźnik pivotów z prawidłowo liczonymi poniedziałkami ?

proszę bardzo, a wszystko dzięki uprzejmości i wiedzy greya

PPv 1.02
http://forex-nawigator.biz/forum/pienia ... ml#p759587
wersja rozbudowana PPv 1.07
http://forex-nawigator.biz/forum/pienia ... ml#p763214
... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"