Pieniądze to nie wszystko...ale ciężko jest łatwo żyć ;)
Re: Pieniądze to nie wszystko...ale ciężko jest łatwo żyć ;)
Niemiaszku,
czy mogę zapytac w jaki sposób realizujesz oglądanie np. czterech wykresów z MT4 na swoich monitorach??
Czy używasz kilku MT4 czy te monitory traktujesz jako jeden wielki??
czy mogę zapytac w jaki sposób realizujesz oglądanie np. czterech wykresów z MT4 na swoich monitorach??
- niemiaszek
- Przyjaciel Forum
na trzech monitorach mam odpaloną MT4 (główny rachunek widoczny w myfxbook), ale każda zapisana w oddzielnym folderze, czyli odpalam 3 x MT4 i w każdej mam ustawione 6 okienek z różnymi parami, czyli jednocześnie widzę 18 wykresówjackub pisze:Niemiaszku,

dodatkowo kopiarka plus 3 x MT4, działające w tle i widoczne tylko na pasku systemowym(na jednym ze zdjęć to widać)
usb-2-0-display-link-t27574.html
dopiero w poniedziałek jak będę w pracy to zrobię focie

... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"
Hej NIemiaszku, wszystko kumam, Ja mam na razie trzy monitory ale do tradingu używam dwóch i też mam dwa MT4 uruchomione, myślę przyszłościowo o zestawie 4 monitory + 1 stąd moje zainteresowanie... rozważałem kupno programu Floating charts stąd moje pytania.....
Dziękuję bardzo za wyjaśnienia i pozdrawiam
Dziękuję bardzo za wyjaśnienia i pozdrawiam
-
- Pasjonat
niemiaszek pisze:na trzech monitorach mam odpaloną MT4 (główny rachunek widoczny w myfxbook), ale każda zapisana w oddzielnym folderze, czyli odpalam 3 x MT4 i w każdej mam ustawione 6 okienek z różnymi parami, czyli jednocześnie widzę 18 wykresówjackub pisze:Niemiaszku,
Czy używasz kilku MT4 czy te monitory traktujesz jako jeden wielki??![]()
dodatkowo kopiarka plus 3 x MT4, działające w tle i widoczne tylko na pasku systemowym(na jednym ze zdjęć to widać)
usb-2-0-display-link-t27574.html
dopiero w poniedziałek jak będę w pracy to zrobię focie

To jest problem, bo MT4 nie jest niestety przystosowane do pracy z wieloma monitorami. A prosta opcja pozwalająca "wyciąganie" wykresu poza główne okno rozwiązałoby problem.
A co myślisz o tym Pablo??Pablo90 pisze:To jest problem, bo MT4 nie jest niestety przystosowane do pracy z wieloma monitorami. A prosta opcja pozwalająca "wyciąganie" wykresu poza główne okno rozwiązałoby problem.
http://www.floatingcharts.com/
https://www.youtube.com/watch?v=tNmfibRqCBc
jackub sam nie korzystam z tego programu, póki co nie potrzebuję tego w MT4. Ale to wygląda jak rozwiązanie tego problemu, najlepiej przetestuj sobie czy Ci to odpowiada, bo jest dwu tygodniowy trial, na pewno jest to wygodniejsze niż korzystanie z kilku MT4 uruchomionych na raz.
Pewnie tak zrobię, na razie to tylko tylko techniczne przymiarki do większej ilości, monitorów kiedy będę na to gotowy...
- niemiaszek
- Przyjaciel Forum
dużym problemem dla mnie jest ilość odpalonych jednocześnie MT4 x 6, gdyż to potrafi przymulić kompa, że jest totalna zwiecha z wykresami i najczęściej to się zdarza jak na wielu wykresach jest szybka zmiana ceny(np.: publikacja danych)Pablo90 pisze:To jest problem, bo MT4 nie jest niestety przystosowane do pracy z wieloma monitorami. A prosta opcja pozwalająca "wyciąganie" wykresu poza główne okno rozwiązałoby problem.

... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"
to może lepiej zapodać 6 laptopów koło siebie?
polecam do tego Dell M6500 lub HP 8740W z ekranami 1920x1200 (więcej niż fullhd) o przekątnej 17".
to są mobilne stacje robocze poprzedniej generacji, można kupić po 1500 zł sztukę i są rewelacyjne do tradingu
procesory i5 lub Core i7, RAM od 4GB do 32GB (można tyle wsadzić), do niego wchodzą 3 dyski w środku
a prądu dużo nie "źre"
na każdym odpalisz po jednym Mt4 i "wuala"
Te laptopy są super solidnie wykonane (żadne jakieś tandetne plastiki), a ekrany są najwyższej klasy.
Jako nowe kosztowały ponad 10.000 każdy
polecam do tego Dell M6500 lub HP 8740W z ekranami 1920x1200 (więcej niż fullhd) o przekątnej 17".
to są mobilne stacje robocze poprzedniej generacji, można kupić po 1500 zł sztukę i są rewelacyjne do tradingu

procesory i5 lub Core i7, RAM od 4GB do 32GB (można tyle wsadzić), do niego wchodzą 3 dyski w środku
a prądu dużo nie "źre"

na każdym odpalisz po jednym Mt4 i "wuala"

Te laptopy są super solidnie wykonane (żadne jakieś tandetne plastiki), a ekrany są najwyższej klasy.
Jako nowe kosztowały ponad 10.000 każdy

FB: highendforex - Tańczący z Wykresami