Pieniądze to nie wszystko...ale ciężko jest łatwo żyć ;)
Re: Pieniądze to nie wszystko...ale ciężko jest łatwo żyć ;)
Grey, świetna robota!
- niemiaszek
- Przyjaciel Forum
super, wielkie dziękigrey pisze:poprawiłem te wskaźniki

zgłosiłem i jak teraz nie dostaniesz orderu to już sam nie wiem... należy Ci się pochwała bez dwóch zdań

... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"
Prosze sprecyzuj czy wchodzimy po zamknieciu swieczki H1 czy M5 przebijajacej kreske D ???niemiaszek pisze: przy zachowanym układzie średnich na H1 i M5, trzeba czekać na zamknięcie świeczki przebijającej którąś kreskę z D, a wejście jest na kolejnej świeczce po cenie jej otwarcia oczywiście zgodnie z kierunkiem jaki wskazują układy średnich![]()
Ja wchodze co prawda na swiecy przebijacej i zamknietej M5 zgodnie ze srednimi z H1 i M5.
BTW..poszla eSka na EUR/GBP a uklad na S szykuje sie EURCAD
SELL Setup found on EURCAD candle TS= 2015-04-21 09:20:00 0 open= 1.3079 close= 1.30765 type=DOWN. Crossing level=1.3078
EURCAD [1.2952, 1.3025, 1.3078, 1.3151, 1.3204, 1.3277, 1.333]
BUY Setup found on NZDJPY candle TS= 2015-04-21 09:20:00 0 open= 91.41 close= 91.481 type=UP. Crossing level=91.43
NZDJPY [90.49, 90.83, 91.09, 91.43, 91.69, 92.03, 92.29]
EURCAD [1.2952, 1.3025, 1.3078, 1.3151, 1.3204, 1.3277, 1.333]
BUY Setup found on NZDJPY candle TS= 2015-04-21 09:20:00 0 open= 91.41 close= 91.481 type=UP. Crossing level=91.43
NZDJPY [90.49, 90.83, 91.09, 91.43, 91.69, 92.03, 92.29]
Hej, co do srednich to oczywiscie nie bede dyskutowal z Niemiaszkiem.
Dolaczam tylko przyklad ze czasem mozna miec dobry trejd nawet gdy srednie sa "slabe".
To jest EURGBP M5 O 7:15 rano dwie srednie byly niemal rowne sobie, a mimo to wejscie w setup daloby zarobic ladnie
Dolaczam tylko przyklad ze czasem mozna miec dobry trejd nawet gdy srednie sa "slabe".
To jest EURGBP M5 O 7:15 rano dwie srednie byly niemal rowne sobie, a mimo to wejscie w setup daloby zarobic ladnie

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- niemiaszek
- Przyjaciel Forum
klikamy/zajmujemy pozycje tylko i wyłącznie w oparciu o M5koalafx pisze:Prosze sprecyzuj czy wchodzimy po zamknieciu swieczki H1 czy M5 przebijajacej kreske D ???niemiaszek pisze: przy zachowanym układzie średnich na H1 i M5, trzeba czekać na zamknięcie świeczki przebijającej którąś kreskę z D, a wejście jest na kolejnej świeczce po cenie jej otwarcia oczywiście zgodnie z kierunkiem jaki wskazują układy średnich![]()
Ja wchodze co prawda na swiecy przebijacej i zamknietej M5 zgodnie ze srednimi z H1 i M5.
BTW..poszla eSka na EUR/GBP a uklad na S szykuje sie EURCAD

żeby zająć pozycje muszą się zgadzać układy średnich na H1 i M5, jak również do zajmowania pozycji bierzemy pod uwagę tylko kreski z D, natomiast do zamykania najbliższe kreski z W lub M a jeżeli takowych nie ma po drodze na następnej kreski z D to TP ustawiamy na kolejnej kresce z D od wejścia

- niemiaszek
- Przyjaciel Forum
na M5 jak najbardziej(równe sobie), ale główny trend na H1 jest ciągle na Spanzupa pisze:O 7:15 rano dwie srednie byly niemal rowne sobie, a mimo to wejscie w setup daloby zarobic ladnie

inaczej mówiąc, wejście zgodne z trendem wyższego rzędu, bo wynikające z większego TF

dlatego w sysie istotna jest zgodność układów średnich z H1 i M5, ponieważ gramy z trendem a przebicia kresek wskazują miejsce do zajmowania pozycji
Tak, wiem ze zgodnie z systemem.niemiaszek pisze:na M5 jak najbardziej(równe sobie), ale główny trend na H1 jest ciągle na Spanzupa pisze:O 7:15 rano dwie srednie byly niemal rowne sobie, a mimo to wejscie w setup daloby zarobic ladnie![]()
inaczej mówiąc, wejście zgodne z trendem wyższego rzędu, bo wynikające z większego TF![]()
dlatego w sysie istotna jest zgodność układów średnich z H1 i M5, ponieważ gramy z trendem a przebicia kresek wskazują miejsce do zajmowania pozycji
Tylko mówisz od paru stron o nachyleniach średnich, ale tego tego nie sprecyzowałeś co i jak. To jest ciagle nie jasne (użycie ich nachyleń jest niejasne, to ze trend wyznaczaja jest jasne dla mnie

- niemiaszek
- Przyjaciel Forum
grey
czy poprawiony przez Ciebie PP może mi wieszać jedną z MT4
każde MT4 ma swój folder instalacji, na dwóch monitorkach wszycho działa bez problemu nowe profile zapisałem ale na jednej MT4 nie mogę dodać do czarnego standartowego szablonu/okienka PP, a tym bardziej zapisać nowego profilu, bo mi wiesza MT4 i tylko z menagera mogę ją zamknąć, wymusić zamknięcie(jakiś błąd w kompie mam z tą MT4)... ponownie mam pobrać MT4 od broka i wszycho zainstalować na świeżo
czy poprawiony przez Ciebie PP może mi wieszać jedną z MT4

każde MT4 ma swój folder instalacji, na dwóch monitorkach wszycho działa bez problemu nowe profile zapisałem ale na jednej MT4 nie mogę dodać do czarnego standartowego szablonu/okienka PP, a tym bardziej zapisać nowego profilu, bo mi wiesza MT4 i tylko z menagera mogę ją zamknąć, wymusić zamknięcie(jakiś błąd w kompie mam z tą MT4)... ponownie mam pobrać MT4 od broka i wszycho zainstalować na świeżo

ciężko powiedzieć, ja testowałem nowe PP u różnych brokerów i nic mi się takiego nie dzieje jak narazie