OzFX Squeeze-More Strategy

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
yac
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: yac »

Faktycznie o 2 w nocy były ciekawe sygnały, ale pomimo tego, że byłem przy komputerze to powstrzymałem się - system w poniedziałki kiepsko działa.

Ale został mi jeszcze long na GBP/JPY z piątku (pierwsza transakcja na realu w tym systemie) i jak wczoraj byłem na -100 pipsach i niewiele brakowało do SL tak teraz ładnie pnie się w górę :)

Awatar użytkownika
magictrader
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: magictrader »

nie znam się na programowaniu, ale czy jest możliwość zaprogramowania alarmu, który by dawał sygnał dźwiękowy i powodował wyskoczenie alarmowego okienka, gdy AO zmieniałoby kolor ????

Chociażby dzisiaj na NZD/USD, po otwarciu się świeczki o 10:00 AO było czerwone, kurs poszedł w górę i zrobiło się zielone (jednak aby to zauważyć trzeba by siedzieć cały czas i patrzeć na wykres) gdy mamy kilkanaście par jest to trudne do wykonania.

Więc czy są w ogóle szanse na napisanie takiego alarmu????

Awatar użytkownika
Tig3r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Tig3r »

magictrader pisze:nie znam się na programowaniu, ale czy jest możliwość zaprogramowania alarmu, który by dawał sygnał dźwiękowy i powodował wyskoczenie alarmowego okienka, gdy AO zmieniałoby kolor ????

Chociażby dzisiaj na NZD/USD, po otwarciu się świeczki o 10:00 AO było czerwone, kurs poszedł w górę i zrobiło się zielone (jednak aby to zauważyć trzeba by siedzieć cały czas i patrzeć na wykres) gdy mamy kilkanaście par jest to trudne do wykonania.

Więc czy są w ogóle szanse na napisanie takiego alarmu????
Pewnie że się da, zapodaj w dziale programowanie. Niestety obecnie do połowy czerwca nie mam czasu bo sam bym Ci takie coś skrobnął..
======================================================
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..

Awatar użytkownika
magictrader
Pasjonat
Pasjonat

znalazłem tutaj coś co prawie odpowiada temu o co mi chodzi
http://www.forex-tsd.com/196298-post214.html

wskaźnika iSignals pokazuje i daje sygnał dźwiękowy gdy pojawi sie sygnał zgodny ze wskaźnikiem, który zamieszczałem wcześniej OzFX_D1_Ind_v1.0

W pewnym stopniu jest on przydatny, gdy sygnał pojawi się jakiś czas po otwarciu świecy, jednak nie zawsze sygnały z OzFX_D1_Ind zgadzają się z AO i AC.
Często jest tak, że AO i AC już są tego samego koloru, a wskaźnik pokaże sygnał dopiero po kolejnych 4 godzinach gdzie możemy się naciąć na korektę.

Także dalej aktualna jest prośba o alarm reagujący na zmiany AO lub też wskaźnik pokazujący zgodność kolorów AC i AO, gdy wcześniej miały różne kolory.

Awatar użytkownika
elwood
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: elwood »

Pozwólcie że przyłączę sie do wątku.
Na stronie
http://www.ozfx.com.au/forum/viewtopic.php?f=3&t=430
jest wskażnik który pokazuje co dzieje się na różnych TF. Można w nim również ustawić alarmy. Z tego co próbowałem można na jednym wykresie włączyć go kilkakrotnie z różnym TF i patrząc na 4H widzieć co dzieje się na np. 1H lub 30M. Jak mi się uda to będzie w załączniku.

Pozdrawiam
elwood
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
magictrader
Pasjonat
Pasjonat

Short na EUR/USD.

Dodano po 2 godzinach 11 minutach:

Zamknięty na symbolicznych 20 pipsach, zbliża się wieczór, a spać trzeba przecież spokojnie :)

Szykuje się long na GBP/USD za jakiś czas.

jaguarII
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jaguarII »

:D
znalazłem tłumaczenie wcześniej podanych linków do terii B.wiliamsa na której opisane zostały i stworzone obecne zasady systemu OZ...tłumaczenie jest jednak raczej kiepskiej jakosci ale wazne ze jest i sens mozna uchwycic...
pozdrawiam :D

http://translate.google.pl/translate?hl ... D%26sa%3DG

Awatar użytkownika
galileo
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: galileo »

:P spoko Jaguar ...dobrze że to wrzuciłeś będzie można spojrzeć na ten system z innych perspektyw,dzieki czemu systemik bedzie miał szanse sie rozwijac dalej ,swoja droga nie wiedziałem że z AO można tyle wyczytac :o np..saucer sprzedaży/kupna krzyż sprzedazy/kupna,sygnały Twin peaks..troche tego jest...mozna coś pokombinować...

Dodano po 33 minutach:

te fractale to moze byc klucz do systemu bo moga nam pokazywac krotkoterminowy trend ale o co dokladnie chodzi to nie kumam jest to jakos metnie tlumaczone :(

Dodano po 27 minutach:

ciekawa rzecz z tymi fractalami
wrzucilem do sysa Oz i AO i AC (wartosci obu) są na zielono albo na czerwono albo roznią sie co sugeruje ze fractale te pokazują nam kierunek działania...heh
Niech Pipsy Będą z Nami !!!

Awatar użytkownika
yac
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: yac »

Wszedłem w longa na GBP/USD i coś spadł, sygnał wydawał się być czytelny. Ale może odrobi :)

Short na E/U wisi za to w granicach 40-50 pipsow

jaguarII
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jaguarII »

po lekkiej przerwie wracam do trade'ów... :D

poki co dziś o 20.30 (GMT -1) long na EURUSD 1,5459 tym razem wspomogłem sie M30 którą co raz bardziej sobie cenie (jest wieksza szansa złapać trade zgodny z 4h bo mamy tutaj 8 pomiarów M30 na 4h) poza tym pomalutku włączam w to fractale i zobaczymy co sie urodzi...na 4h wdzedłem dopiero na 2 AO (stoch przecina 0 ) czekałem jednak na potwierdzenie na m30 i po półgodzinie wszedłem...tak na marginesie dodam że po przestudiowaniu pobieżnie teorii B.Wiliamsa na M30 mielismy "spodek" kupna wygenerowany na AO...okazuje sie że w tym systemie tak na prawde AO jest prawdziwym kluczem do tradeu...

ODPOWIEDZ