OzFX Squeeze-More Strategy

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
magictrader
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: magictrader »

Gratulacje co do Longa na EUR/USD, na AUD/USD też miałem długą pozycję jednak czekałem na potwierdzenie na interwale M15-30 i kupiłem prawie na samej górce, także SL poszło.

Zobaczymy co się będzie działo na EUR/JPY. Przed zakończeniem sesji został wygenerowany sygnał kupna, jednak na M5 jak i na innych interwałach nie było potwierdzenia.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

CTS
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: CTS »

magictrader pisze: Zobaczymy co się będzie działo na EUR/JPY. Przed zakończeniem sesji został wygenerowany sygnał kupna, jednak na M5 jak i na innych interwałach nie było potwierdzenia.
Ja oczekuje na sygnał K pary USD/JPY. Wsparcie 102,6 się obroniło, kolejna ewentualna fala wzrostów mogłaby doprowadzić kurs w okolice 107.

Awatar użytkownika
magictrader
Pasjonat
Pasjonat

na NZD/USD też powinien niedługo pokazać się sygnał K.

Awatar użytkownika
nikolas
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: nikolas »

CTS pisze:Ja oczekuje na sygnał K pary USD/JPY. Wsparcie 102,6 się obroniło, kolejna ewentualna fala wzrostów mogłaby doprowadzić kurs w okolice 107.
CTS ja bym sie wstrzymal z tym kupnem usd\jpy zauwaz ze na d1 jest idealny sygnal na short wydaje mi sie ze teraz bedzie korekta tego ruchu w okolice max 104 i czekaja nas dalsze spadki.

Awatar użytkownika
magictrader
Pasjonat
Pasjonat

mam pewną ciekawostkę, przestawiłem czas na swojej platformie z GFT na GMT, czyli taki sam jak w ODL.

Co ciekawe kolory AO różnią się na obu platformach mimo tego samego czasu i różnicy 1-2 pipsów w kwotowaniu.

Wcześniej nie wstawiałem ani AO, ani AC do DealBooka, ale na razie z tego co widzę to są one obliczane chyba po cenie zamknięcia, a nie po cenie otwarcia.
Np nie ma jeszcze histogramu z godziny 20:00 GMT z piątku, gdzie na ODL się one pojawiły. Jeżeli tak by było to zlikwidowałoby to zmiany kolorów AO podczas otwierania transakcji i usprawniło proces podejmowania decyzji.

W poniedziałek napiszę coś więcej jak to jest z DealBookiem a tymczasem grill czeka 8)

Dodano po 17 godzinach 15 minutach:

Zagadka rozwiązana.
W DealBooku zarówno AC jak i AO są obliczane na podstawie cen zamknięcia, a nie otwarcia. Dzięki temu można wykluczyć zmiany koloru histogramów, tylko trzeba dodać jakiś dobry sposób na potwierdzanie wejścia.
I wszystko można sprawdzić na danych historycznych bezbłędnie :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaRCHeW »

Witam.

AC i AO w MT4 nie są obliczane po cenie otwarcia tylko po aktualnej cenie i dlatego kolory się zmieniają. Gdyby MT4 obliczał po cenie otwarcia nie miałbyś efektu "repaint".

Pozdrawiam
Karol Marchewka

Awatar użytkownika
magictrader
Pasjonat
Pasjonat

MaRCHeW pisze:Witam.

AC i AO w MT4 nie są obliczane po cenie otwarcia tylko po aktualnej cenie i dlatego kolory się zmieniają. Gdyby MT4 obliczał po cenie otwarcia nie miałbyś efektu "repaint".

Pozdrawiam
Karol Marchewka
racja, dzięki za tę uwagę. Wtedy byśmy mieli to samo co na DealBooku.

Swoją drogę genialne sygnały były dzisiaj o 2 w nocy, ktoś coś złapał?

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

magictrader pisze: racja, dzięki za tę uwagę. Wtedy byśmy mieli to samo co na DealBooku.

Swoją drogę genialne sygnały były dzisiaj o 2 w nocy, ktoś coś złapał?
Witam.

Można zmienić w kodzie źródłowym by obliczał po cenie otwarcia (tak jak w DealBooku). Zmieniłoby to pewnie zasady systemu, ale także zlikwidowałoby to efekt "repaint".

Pozdrawiam
Karol Marchewka
Ostatnio zmieniony 12 maja 2008, 10:53 przez MaRCHeW, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
magictrader
Pasjonat
Pasjonat

Chyba jednak w GFT też są repainty tylko o jeden słupek histogramu do tyłu, właśnie coś takiego miało miejsce na NZD/USD gdzie od dłuższego czasu czekałem na longa.

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

magictrader pisze:Chyba jednak w GFT też są repainty tylko o jeden słupek histogramu do tyłu, właśnie coś takiego miało miejsce na NZD/USD gdzie od dłuższego czasu czekałem na longa.
Witam.

W MT4 jak zmienisz indyka na ceny otwarcia nie będziesz miał repaint'a.

Pozdrawiam
Karol Marchewka

ODPOWIEDZ