OzFX Squeeze-More Strategy
- magictrader
- Pasjonat
Gratulacje co do Longa na EUR/USD, na AUD/USD też miałem długą pozycję jednak czekałem na potwierdzenie na interwale M15-30 i kupiłem prawie na samej górce, także SL poszło.
Zobaczymy co się będzie działo na EUR/JPY. Przed zakończeniem sesji został wygenerowany sygnał kupna, jednak na M5 jak i na innych interwałach nie było potwierdzenia.
Zobaczymy co się będzie działo na EUR/JPY. Przed zakończeniem sesji został wygenerowany sygnał kupna, jednak na M5 jak i na innych interwałach nie było potwierdzenia.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ja oczekuje na sygnał K pary USD/JPY. Wsparcie 102,6 się obroniło, kolejna ewentualna fala wzrostów mogłaby doprowadzić kurs w okolice 107.magictrader pisze: Zobaczymy co się będzie działo na EUR/JPY. Przed zakończeniem sesji został wygenerowany sygnał kupna, jednak na M5 jak i na innych interwałach nie było potwierdzenia.
- magictrader
- Pasjonat
CTS ja bym sie wstrzymal z tym kupnem usd\jpy zauwaz ze na d1 jest idealny sygnal na short wydaje mi sie ze teraz bedzie korekta tego ruchu w okolice max 104 i czekaja nas dalsze spadki.CTS pisze:Ja oczekuje na sygnał K pary USD/JPY. Wsparcie 102,6 się obroniło, kolejna ewentualna fala wzrostów mogłaby doprowadzić kurs w okolice 107.
- magictrader
- Pasjonat
mam pewną ciekawostkę, przestawiłem czas na swojej platformie z GFT na GMT, czyli taki sam jak w ODL.
Co ciekawe kolory AO różnią się na obu platformach mimo tego samego czasu i różnicy 1-2 pipsów w kwotowaniu.
Wcześniej nie wstawiałem ani AO, ani AC do DealBooka, ale na razie z tego co widzę to są one obliczane chyba po cenie zamknięcia, a nie po cenie otwarcia.
Np nie ma jeszcze histogramu z godziny 20:00 GMT z piątku, gdzie na ODL się one pojawiły. Jeżeli tak by było to zlikwidowałoby to zmiany kolorów AO podczas otwierania transakcji i usprawniło proces podejmowania decyzji.
W poniedziałek napiszę coś więcej jak to jest z DealBookiem a tymczasem grill czeka
Dodano po 17 godzinach 15 minutach:
Zagadka rozwiązana.
W DealBooku zarówno AC jak i AO są obliczane na podstawie cen zamknięcia, a nie otwarcia. Dzięki temu można wykluczyć zmiany koloru histogramów, tylko trzeba dodać jakiś dobry sposób na potwierdzanie wejścia.
I wszystko można sprawdzić na danych historycznych bezbłędnie
Co ciekawe kolory AO różnią się na obu platformach mimo tego samego czasu i różnicy 1-2 pipsów w kwotowaniu.
Wcześniej nie wstawiałem ani AO, ani AC do DealBooka, ale na razie z tego co widzę to są one obliczane chyba po cenie zamknięcia, a nie po cenie otwarcia.
Np nie ma jeszcze histogramu z godziny 20:00 GMT z piątku, gdzie na ODL się one pojawiły. Jeżeli tak by było to zlikwidowałoby to zmiany kolorów AO podczas otwierania transakcji i usprawniło proces podejmowania decyzji.
W poniedziałek napiszę coś więcej jak to jest z DealBookiem a tymczasem grill czeka

Dodano po 17 godzinach 15 minutach:
Zagadka rozwiązana.
W DealBooku zarówno AC jak i AO są obliczane na podstawie cen zamknięcia, a nie otwarcia. Dzięki temu można wykluczyć zmiany koloru histogramów, tylko trzeba dodać jakiś dobry sposób na potwierdzanie wejścia.
I wszystko można sprawdzić na danych historycznych bezbłędnie

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- magictrader
- Pasjonat
racja, dzięki za tę uwagę. Wtedy byśmy mieli to samo co na DealBooku.MaRCHeW pisze:Witam.
AC i AO w MT4 nie są obliczane po cenie otwarcia tylko po aktualnej cenie i dlatego kolory się zmieniają. Gdyby MT4 obliczał po cenie otwarcia nie miałbyś efektu "repaint".
Pozdrawiam
Karol Marchewka
Swoją drogę genialne sygnały były dzisiaj o 2 w nocy, ktoś coś złapał?
Witam.magictrader pisze: racja, dzięki za tę uwagę. Wtedy byśmy mieli to samo co na DealBooku.
Swoją drogę genialne sygnały były dzisiaj o 2 w nocy, ktoś coś złapał?
Można zmienić w kodzie źródłowym by obliczał po cenie otwarcia (tak jak w DealBooku). Zmieniłoby to pewnie zasady systemu, ale także zlikwidowałoby to efekt "repaint".
Pozdrawiam
Karol Marchewka
Ostatnio zmieniony 12 maja 2008, 10:53 przez MaRCHeW, łącznie zmieniany 1 raz.
- magictrader
- Pasjonat