OzFX Squeeze-More Strategy

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
magictrader
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: magictrader »

całkiem możliwe, że nastąpi jakieś odwrócenie trendu spadkowego.
Np patrząc na H1 mamy coś w rodzaju świecowej formacji przenikania.
Wcześniej już też podobna formacja pokazała się po trendzie wzrostowym i nastąpiły spadki. Więc teraz szanse na wzrosty mogą być spore.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

jaguarII
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jaguarII »

magictrader pisze:Udany ten long na EUR/USD mimo wcześniejszych przygód.
jak kto woli dla mnie ten long dał +50 pipsow,mam też otwartą pozycje na longu na AUDUSD tutaj 0k +20 na stan obecny w sumie tradey całkiem udane ale ciezkie :)
no i jak mówicie kroi sie kolejny ciekawy long na USDJPY..czasami juz mi brakuje tej cierpliwosci i chce wejsc wczesniej :roll:

Awatar użytkownika
magictrader
Pasjonat
Pasjonat

właśnie na AUD/USD pokazał się sygnał kupna, jednak nie został on potwierdzony na innych interwałach.
Zobaczymy co się będzie działo dalej.

Awatar użytkownika
MrYogi
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: MrYogi »

jaguarII pisze: no i jak mówicie kroi sie kolejny ciekawy long na USDJPY..czasami juz mi brakuje tej cierpliwosci i chce wejsc wczesniej :roll:

?? Chyba za bardzo naciągane, dopiero na M30 coś się kreuje, ale na H1 czy H4 wogóle nic,, wstrzymałbym się jeszcze trochę.
Rzeczą, którą najtrudniej w świecie zrozumieć, jest podatek dochodowy.
Albert Einstein

jaguarII
Pasjonat
Pasjonat

magictrader pisze:właśnie na AUD/USD pokazał się sygnał kupna, jednak nie został on potwierdzony na innych interwałach.
Zobaczymy co się będzie działo dalej
co do AUDUSD spójrz na 13,30 na ODL na M30 tam sie zasugerowałem nie czekałem na zielone AO (znów dała o sobie znać moja wrodzona niecierpliwość)

co do USDJPY jasne że nie tak na prawde 4h wskaże nam sygnał główny...trzeba jeszcze poczekać narazie jest taki zarys kupna... :)

CTS
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: CTS »

magictrader pisze:całkiem możliwe, że nastąpi jakieś odwrócenie trendu spadkowego.
Np patrząc na H1 mamy coś w rodzaju świecowej formacji przenikania.
Wcześniej już też podobna formacja pokazała się po trendzie wzrostowym i nastąpiły spadki. Więc teraz szanse na wzrosty mogą być spore.
Na razie nic z tego, giełdy w USA cieniutko ... S&P500 wczoraj spowrotem zleciał poniżej 1400 pkt co może grozić załamaniem fali wzrostowej na giełdach. To stąd chyba taki wielki spadek USD/JPY
PS
Chociaż, chociaż ... Coś się właśnie ruszyło za oceanem

Remik87
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Remik87 »

Ja nie czekam na zielone AO bo i tak sie zmienia... wystarczy ze podpasuje mi dobra formacja na AO na AC juz np. zielono (jesli chodzi o longa.) stoch musi byc silny i wchodze jak dotad no no... wole nie przechwalac, a gdyby nie brak cierpliwosci i marly nerwik bo nie gram na demie to bylo by znacznie wiecej, ale trudno trzymac dlugo pozycje jak widzi sie profit :)

Awatar użytkownika
galileo
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: galileo »

:P a jak sobie radzicie ze spreadami w tym systemie? bo np jak sie zaczyna niezły i bardzo mocny sygnał na trade na parze o duzym spreadzie np 10 pipsów to tez wchodzicie?
Niech Pipsy Będą z Nami !!!

Awatar użytkownika
magictrader
Pasjonat
Pasjonat

galileo pisze::P a jak sobie radzicie ze spreadami w tym systemie? bo np jak sie zaczyna niezły i bardzo mocny sygnał na trade na parze o duzym spreadzie np 10 pipsów to tez wchodzicie?
wydaje mi się, że czym większy spread tym większy zakres ruchu ma dana para więc to nie ma większego znaczenia. Zależy to głównie od preferencji i możliwości konta grającego.

Wracając do potwierdzania sygnałów na mniejszych interwałach czasowych, to patrząc i na historię i na transakcje live to dobrze mi wyszedł interwał M5.

Np wczoraj pozwolił on uniknąć ponad 40 pipsowej korekty na EUR/USD o której była mowa w poprzednich postach. Jak i również pozwolił na pewne wejście po około 20 pipsów po tym jak na AUD/USD o 16:00 czasu ODL pojawił się sygnał kupna (czekając na potwierdzenia na innych interwałach kupilibyśmy tę parę na samym szczycie, a tak po 20 pipsach można albo wziąć jeden z TP albo przestawić SL na BE).

Podobnie dzisiaj rano było na GBP/USD, gdzie można było uniknąć blisko 20 pipsowej korekty.

Gdy tylko będę miał czas, będę dalej testował połączenie H4 z M5 mimo, iż to trochę extremalnie wygląda :):)
Tymczasem miłego weekendu.

jaguarII
Pasjonat
Pasjonat

jaguarII pisze:ok a to mój long na eurusd przy 1,5380 (mysle że troche może byc za późno ale im wiecej bedziemy wiele wiedzieć o tym sysie tym lepiej dla nas)

Dodano po 32 sekundach:
jaguarII pisze:jak kto woli dla mnie ten long dał +50 pipsow,mam też otwartą pozycje na longu na AUDUSD tutaj 0k +20 na stan obecny w sumie tradey całkiem udane ale ciezkie
dzis domknelismy otwarty wczoraj long na EURUSD przy 1,5380 cena dzis osiagneła poziom 1,5480 i Ozfx dał zarobić pełna figurę +100 pipsów :D

aussie dał zarobić tylko +30 pipsów nie meczylem go juz bo było to max co mozna było z niego wydusić a pozycje zamknałem wczoraj

w sumie +130 pipsów na czysto pod koniec tygodnia nie jest to oszałamiające ale wazne ze jest :D

Dodano po 14 minutach:
magictrader pisze:Gdy tylko będę miał czas, będę dalej testował połączenie H4 z M5 mimo, iż to trochę extremalnie wygląda
extremalnie nie extremalnie ważne że sie tobie powiodło :) trzeba robić testy i jescze raz testy może coś z tego połączenia będzie...

ODPOWIEDZ