Testuje system od wczoraj (zgodnie z zaleceniami postanowiłem nie tradować z poniedziałki i okazało się że słusznie - patrzyłem na generowane sygnały i w większości przypadków opłacało się otworzyć pozycję przeciwną - kto wie, może to będzie część systemu na początek tygodnia?
W obrazku podaje swoje dzisiejsze wejścia. Żeby nie było tak różowo to dodam, ze dzis na EUR/CAD zaliczylem SL przy 50 pipsach po wejściu ok. godz. 12
koło 16 wszedłem dziś jeszcze w longa na USD/CHF, zrealizował 1/3 pozycji, ale pozostałe 2/3 zamknąłem z palca, jak system wygenerował sygnał do sprzedaży. I od razu otworzylem shorta - jak widać, na razie słusznie
jeśli chodzi o moje MM to w zależności od pary walutowej ustalam SL 50-80 pipsów (nigdy mniej niż 50, choćby były super sprzyjające warunki, GBP/JPY jeszcze nie grałem, ale tam 110-125 pipsów na SL to jak najbardziej realne rozwiązanie).
Jeśli o zamykanie pozycji chodzi to dziele na 3 częsci, pierwszą realizuje po osiągnieciu wartości równej SL (wtedy ustawiam BE), drugą 2x SL (wtedy BE + SL). 3 pozycje zamykam jak na 1H widzę że trend się osłabia albo ustawiam TP na poziom oporu/wsparcia.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.