OzFX Squeeze-More Strategy

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
MrYogi
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: MrYogi »

floristik pisze:mam pytanie sa jakies strategie czy automaty
ktore mozna wlozyc w platforme X-Trader
Nie ten dział ( chyba że chodzi Ci o ten system, jeśli tak to masz gotowe szablony z dokładną instrukcją co i jak w tym temacie )

Odinstaluj platformę z XTB i zainstaluj od innego brokera co ma MT4
Np. Admiral Markets, Alpari czy innych

Ps. Zadałeś 2 razy to same pytanie w 2 tematach
Poczytaj regulamin.
Rzeczą, którą najtrudniej w świecie zrozumieć, jest podatek dochodowy.
Albert Einstein

Remik87
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Remik87 »

Jedno wiem na pewno, jeden z lepszych bardziej efektywnych i prostszych systemow z jakimi mialem kontakt :D dobrze mi z nim idzie. Jest dużo sygnałów. GPB/USD i "EDEK" szykuja sie dobre longi. Pozdro

Awatar użytkownika
yac
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: yac »

Testuje system od wczoraj (zgodnie z zaleceniami postanowiłem nie tradować z poniedziałki i okazało się że słusznie - patrzyłem na generowane sygnały i w większości przypadków opłacało się otworzyć pozycję przeciwną - kto wie, może to będzie część systemu na początek tygodnia? :)

W obrazku podaje swoje dzisiejsze wejścia. Żeby nie było tak różowo to dodam, ze dzis na EUR/CAD zaliczylem SL przy 50 pipsach po wejściu ok. godz. 12
koło 16 wszedłem dziś jeszcze w longa na USD/CHF, zrealizował 1/3 pozycji, ale pozostałe 2/3 zamknąłem z palca, jak system wygenerował sygnał do sprzedaży. I od razu otworzylem shorta - jak widać, na razie słusznie :)

jeśli chodzi o moje MM to w zależności od pary walutowej ustalam SL 50-80 pipsów (nigdy mniej niż 50, choćby były super sprzyjające warunki, GBP/JPY jeszcze nie grałem, ale tam 110-125 pipsów na SL to jak najbardziej realne rozwiązanie).
Jeśli o zamykanie pozycji chodzi to dziele na 3 częsci, pierwszą realizuje po osiągnieciu wartości równej SL (wtedy ustawiam BE), drugą 2x SL (wtedy BE + SL). 3 pozycje zamykam jak na 1H widzę że trend się osłabia albo ustawiam TP na poziom oporu/wsparcia.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 07 maja 2008, 23:35 przez yac, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
magictrader
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: magictrader »

teoretycznie shorty na USD/JPY i USD/CHF, ale coś czuje że wcześniej nastąpi korekta. Na razie popatrzę co się będzie działo.

CTS
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: CTS »

:arrow:

jaguarII
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jaguarII »

magictrader pisze:teoretycznie shorty na USD/JPY i USD/CHF, ale coś czuje że wcześniej nastąpi korekta. Na razie popatrzę co się będzie działo.
magic no i jak tam twoje shorty? wszedłeś w te pozycje? na USDJPY można było naprawde ładnie pograc i zgarnąć spokojnie 100 pipsów na USDCHF raczej problemy z osiagnieciem 50 pipsów...(jak na razie)

Dodano po 8 minutach:

tak na marginesie chyba szykuje nam sie long na AUDUSD... :) oraz niesmiało na EURUSD jak bedzie mocny sygnal zajme pozycje na GPBUSD można było zająć ale tutaj mamy silne dane macro z UK więc wstrzymałem się

Awatar użytkownika
magictrader
Pasjonat
Pasjonat

z pobieżnych obserwacji wynika, że USD/CHF słabo nadaje się akurat do tego systemu. Wiele razy już dawał błędne sygnały.

Wczoraj jedynie otworzyłem Longa na USD/CAD (można było wyciągnąć 100 pipsów).

Wracając do USD/CHF nastąpiła zmiana koloru AO w porównaniu do poprzedniego sreena.

jaguarII
Pasjonat
Pasjonat

magictrader pisze:Wracając do USD/CHF nastąpiła zmiana koloru AO w porównaniu do poprzedniego sreena
no ale stoch był wysoko co dyskwalifikowało shorta jakby poczekać do momentu kiedy stoch nabierze kierunek "down" i zblizy sie bądź przetnie linie 0 histogramu AC to efekty by juz jakieś były...wydaje mi sie ze stoch jest niedoceniany w tym systemie a ma on kolosalne znaczenie...wiele razy kiedy stoch był w okolicach >80, <20 łapał mnie SL bo za wcześnie wchodziłem ale jak nabierze on odpowiedni kierunek na spadek albo wzrost i zblizy sie do 0 lini AC to zdecydowanie więcej transakcji jest zyskownych...

Awatar użytkownika
magictrader
Pasjonat
Pasjonat

Long na EUR/USD.

jaguarII
Pasjonat
Pasjonat

ja jeszcze czekam choc sygnał silny czekam na potwierdzenie na 1h ewentualnie na M30 aby kupić troche niżej...ale long dość mocny sygnał generuje :)

magic ile dałeś SL?
Ostatnio zmieniony 08 maja 2008, 14:36 przez jaguarII, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ