OzFX Squeeze-More Strategy

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
galileo
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: galileo »

CTS pisze:Od paru godzin na 1H trwa ładny long na USD/JPY, jest szansa że za godzinę, dwie - pokaże się też na 4H
myślę ze jest szansa na long na 4h ale na 1h juz moze byc wyprzedaż i AC i AO w innej konfiguracji mogą się znaleźć...zobaczymy w każdym bądź razie sygnały na pewno nadejdą...
Niech Pipsy Będą z Nami !!!

CTS
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: CTS »

galileo pisze:
CTS pisze:Od paru godzin na 1H trwa ładny long na USD/JPY, jest szansa że za godzinę, dwie - pokaże się też na 4H
myślę ze jest szansa na long na 4h ale na 1h juz moze byc wyprzedaż i AC i AO w innej konfiguracji mogą się znaleźć...zobaczymy w każdym bądź razie sygnały na pewno nadejdą...
Ja własnie opuściłem okręt, jechałem od początku sygnału na 1H. Myślę jednak że wyprzedaży nie będzie, giełdy w USA poszły w górę, w Azji też powinno być zielono (zaczynają gdy u nas jest 2 w nocy). W zasadzie, można powiedzieć że para USD/JPY to taki kontrakt na zachowanie giełd. Akcje rosną - rosnie USD/JPY.

jaguarII
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jaguarII »

CTS pisze:W zasadzie, można powiedzieć że para USD/JPY to taki kontrakt na zachowanie giełd. Akcje rosną - rosnie USD/JPY.
ja tą parę nazywam "parą giełdową" - jen synonim ryzyka inwestycyjnego na giełdach swiatowych ,usd - to taki katalizator ekonomiczny gospodarczy giełd swiatowych pary USDJPY...

co do longów USDJPY jest duza szansa podobnie jak USDCHF tutaj niemalże bliźniacza sytuacja zreszta pary te są ze soba ściśle skorelowane z wiadomych przyczyn...pytanie którą wybrać...

Remik87
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Remik87 »

Jak ktoś nie spał o 8 mógł zgarnąć ładnie ponad 100 pisów na GBP/USD polegając na samym AC stochu i AO. Na USD/CHF jest ładny sygnał ale nie wiem czy wchodzić :) AUD/USD i EUR/USD tez cos pokazują.

Mam jeszcze takie małe pytanko, zostało to wcześniej poruszone mianowicie dlaczego im strategia bardziej znana tym traci na wartości ? Z tego co mi się wydaje chyba powinno być odwrotnie ??

jaguarII
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jaguarII »

wczoraj o 23.00 (GMT-1) wszedłem w longa na USDJPY przy 104,69 tym razem sugerowałem sie M30 i 4h na m30 AO i AC były juz zielone stoch rosnący na 4h tylko AC zielone AO czerwone(znów wbrew ścisłym zasadom),ale dodatnie stoch jak to pisze Galileo "klasycznie ułożony" troche zaryzykowałem ale +50 już jest teraz dane z USA zobaczymy czy przetrzymam...Ps :D screenów juz nie zdażyłem wrzucić

Awatar użytkownika
galileo
Gaduła
Gaduła

:o chyba powoli zbliza sie long na eurusd w sysie OZ to bedzie taka korekta i odreagowanie na ostatnie spadki,trzeba sie temu przyjrzec bliżej a na usdjpy natomiast zbliza sie short tez wielkimi krokami,wszystko roztrzygnie sie w najblizszych godzinach...

Awatar użytkownika
magictrader
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: magictrader »

magictrader pisze:trochę wątpliwy short na AUD/USD (4 godziny wcześniej pojawił się sygnał sprzedaży jednak kurs poszedł w górę).:
bardzo ładnie powchodziły shorty na AUD/USD i GBP/USD.

Dodano po 8 minutach:

o 14:00 naszego czasu pojawił się sygnał LONG na USD/CAD.

Niedługo dane o zapasach paliw w USA, które mogą trochę namieszać, ale zobaczymy co z tego wyjdzie...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
galileo
Gaduła
Gaduła

magictrader pisze:o 14:00 naszego czasu pojawił się sygnał LONG na USD/CAD.
:P troche ten stoch mnie martwi taki troche płaski jeszcze nie ma pewnego kierunku...troche niebezpiecznu long ale powodzenia zycze :)

Awatar użytkownika
magictrader
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: magictrader »

galileo pisze:
magictrader pisze:o 14:00 naszego czasu pojawił się sygnał LONG na USD/CAD.
:P troche ten stoch mnie martwi taki troche płaski jeszcze nie ma pewnego kierunku...troche niebezpiecznu long ale powodzenia zycze :)
ja sobie również, liczę na dane i korektę na ropie.

Dodano po 25 minutach:

grając krótkoterminowo mój TP 25 pipsów został trafiony. Zobaczymy jak się rozwinie sytuacja (wiem, że system nie jest do "skalpowania" na H4 :) )

Awatar użytkownika
floristik
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: floristik »

mam pytanie sa jakies strategie czy automaty
ktore mozna wlozyc w platforme X-Trader
Najważniejsza rzecz w zarabianiu pieniędzy na FX - nie pozwól stratom wymknąć się spod kontroli

ODPOWIEDZ