myślę ze jest szansa na long na 4h ale na 1h juz moze byc wyprzedaż i AC i AO w innej konfiguracji mogą się znaleźć...zobaczymy w każdym bądź razie sygnały na pewno nadejdą...CTS pisze:Od paru godzin na 1H trwa ładny long na USD/JPY, jest szansa że za godzinę, dwie - pokaże się też na 4H
OzFX Squeeze-More Strategy
Niech Pipsy Będą z Nami !!!
Ja własnie opuściłem okręt, jechałem od początku sygnału na 1H. Myślę jednak że wyprzedaży nie będzie, giełdy w USA poszły w górę, w Azji też powinno być zielono (zaczynają gdy u nas jest 2 w nocy). W zasadzie, można powiedzieć że para USD/JPY to taki kontrakt na zachowanie giełd. Akcje rosną - rosnie USD/JPY.galileo pisze:myślę ze jest szansa na long na 4h ale na 1h juz moze byc wyprzedaż i AC i AO w innej konfiguracji mogą się znaleźć...zobaczymy w każdym bądź razie sygnały na pewno nadejdą...CTS pisze:Od paru godzin na 1H trwa ładny long na USD/JPY, jest szansa że za godzinę, dwie - pokaże się też na 4H
ja tą parę nazywam "parą giełdową" - jen synonim ryzyka inwestycyjnego na giełdach swiatowych ,usd - to taki katalizator ekonomiczny gospodarczy giełd swiatowych pary USDJPY...CTS pisze:W zasadzie, można powiedzieć że para USD/JPY to taki kontrakt na zachowanie giełd. Akcje rosną - rosnie USD/JPY.
co do longów USDJPY jest duza szansa podobnie jak USDCHF tutaj niemalże bliźniacza sytuacja zreszta pary te są ze soba ściśle skorelowane z wiadomych przyczyn...pytanie którą wybrać...
Jak ktoś nie spał o 8 mógł zgarnąć ładnie ponad 100 pisów na GBP/USD polegając na samym AC stochu i AO. Na USD/CHF jest ładny sygnał ale nie wiem czy wchodzić
AUD/USD i EUR/USD tez cos pokazują.
Mam jeszcze takie małe pytanko, zostało to wcześniej poruszone mianowicie dlaczego im strategia bardziej znana tym traci na wartości ? Z tego co mi się wydaje chyba powinno być odwrotnie ??

Mam jeszcze takie małe pytanko, zostało to wcześniej poruszone mianowicie dlaczego im strategia bardziej znana tym traci na wartości ? Z tego co mi się wydaje chyba powinno być odwrotnie ??
wczoraj o 23.00 (GMT-1) wszedłem w longa na USDJPY przy 104,69 tym razem sugerowałem sie M30 i 4h na m30 AO i AC były juz zielone stoch rosnący na 4h tylko AC zielone AO czerwone(znów wbrew ścisłym zasadom),ale dodatnie stoch jak to pisze Galileo "klasycznie ułożony" troche zaryzykowałem ale +50 już jest teraz dane z USA zobaczymy czy przetrzymam...Ps
screenów juz nie zdażyłem wrzucić

- magictrader
- Pasjonat
bardzo ładnie powchodziły shorty na AUD/USD i GBP/USD.magictrader pisze:trochę wątpliwy short na AUD/USD (4 godziny wcześniej pojawił się sygnał sprzedaży jednak kurs poszedł w górę).:
Dodano po 8 minutach:
o 14:00 naszego czasu pojawił się sygnał LONG na USD/CAD.
Niedługo dane o zapasach paliw w USA, które mogą trochę namieszać, ale zobaczymy co z tego wyjdzie...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- magictrader
- Pasjonat
ja sobie również, liczę na dane i korektę na ropie.galileo pisze:magictrader pisze:o 14:00 naszego czasu pojawił się sygnał LONG na USD/CAD.troche ten stoch mnie martwi taki troche płaski jeszcze nie ma pewnego kierunku...troche niebezpiecznu long ale powodzenia zycze
Dodano po 25 minutach:
grając krótkoterminowo mój TP 25 pipsów został trafiony. Zobaczymy jak się rozwinie sytuacja (wiem, że system nie jest do "skalpowania" na H4