OzFX Squeeze-More Strategy
Może nie tyle wbrew trendowi, co wbrew fundamentom (sygnałom makro kształtującym wydarzenia na rynku). Ubiegły tydzień był tego świetnym przykadem (np każdy sygnał systemu na temat korekcyjnego wzrostu pary Eur/Usd był sygnałem fałszywym). I na to nie poradzimyPablo90 pisze:Jakie jest wasze zdanie na temat grania tym systemem wbrew trendowi? Bo jak przeglądam historię to jest wtedy bardzo wiele fałszywych sygnałów. Co o tym sądzicie?

- magictrader
- Pasjonat
Co do sygnałów to bym się wstrzymał, bo ten sys nieraz już pokazał że na początku tygodnia, ma głównie fałszywe sygnały, Ja osobiście tym sysem gram dopiero od poniedziałku wieczora, tak kolo 21:00 i dopiero wtedy analizuje sytuacje na rynku.magictrader pisze:na przyszły tydzień mogą szykować się takie sygnały:
Rzeczą, którą najtrudniej w świecie zrozumieć, jest podatek dochodowy.
Albert Einstein
Albert Einstein
- magictrader
- Pasjonat
Warto pamiętać że pary jenowe są uzależnione od tego co się dzieje na rynkach akcji (akcje rosną = jen tanieje). Dodatkowo obie pary mogą zachowywać się tak samo, tylko jeśli Eur do Usd pozostają w stabilizacji. Jeśli któraś z walut głównych przeważa, pary jenowe powinny podązać w odpowiednio przeciwnych kierunkach.magictrader pisze:na przyszły tydzień mogą szykować się takie sygnały:
Dlatego ostrożnie trzeba podejść do sygnałów S na obu parach z JPY w tym samym czasie.
- magictrader
- Pasjonat
Może trochę pomóc sytuacja na wykresie:CTS pisze:Warto pamiętać że pary jenowe są uzależnione od tego co się dzieje na rynkach akcji (akcje rosną = jen tanieje). Dodatkowo obie pary mogą zachowywać się tak samo, tylko jeśli Eur do Usd pozostają w stabilizacji. Jeśli któraś z walut głównych przeważa, pary jenowe powinny podązać w odpowiednio przeciwnych kierunkach.magictrader pisze:na przyszły tydzień mogą szykować się takie sygnały:
Dlatego ostrożnie trzeba podejść do sygnałów S na obu parach z JPY w tym samym czasie.
- potrójny szczyt
- dywergencja na MACD.
Czas pokaże...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
witam po weekendzie majowym
widze ze temat sie rozwija i nie spi to dobrze...
a to moje trade na dzis na żywo...jakie zamieścilem
short na EUR/USD przy 1,5488 (GMT -1 ; 20.00 ODL)
SL=50 pips... TP=zobaczymy ile sie da wycisnąć...
ponieważ na 1h mieliśmy potwierdzenie wejścia na 4h to AO nie musiało zmienić koloru ponieważ ma ciagle wartość ujemną sugerującą dalsze spadki

widze ze temat sie rozwija i nie spi to dobrze...
a to moje trade na dzis na żywo...jakie zamieścilem
short na EUR/USD przy 1,5488 (GMT -1 ; 20.00 ODL)
SL=50 pips... TP=zobaczymy ile sie da wycisnąć...
ponieważ na 1h mieliśmy potwierdzenie wejścia na 4h to AO nie musiało zmienić koloru ponieważ ma ciagle wartość ujemną sugerującą dalsze spadki
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.