OzFX Squeeze-More Strategy

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
CTS
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: CTS »

NewTrader pisze:To wynika z tego ze Oz system opiera sie o wskaźniki które nie zawsze pokazuja jak jest naprawde
Wskaźniki AT nigdy nie pokazują jak będzie. Pokazują jak było, i na tej podstawie "obliczają" prawdopodobieństwo dalszego rozwoju sytuacji. Co z tego że wszystko wskazywało na odbicie pary EurUsd, skoro dzis rano pojawiło się info:
"Amerykańska Rezerwa Federalna (Fed) zakończy obniżki stóp procentowych na poziomie 2,0 proc, po obniżeniu o 0,25 pkt. bazowych na posiedzeniu w tym tygodniu" - napisali w swojej najnowszej prognozie analitycy Morgan Stanley.

Awatar użytkownika
magictrader
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: magictrader »

Wczorajsze transakcjie na EUR/JPY i GBP/JPY przyniosły pozytywne rezultaty.

baczniew
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: baczniew »

taka mała radadla osob ktore sie zatraciły w tym sysie albo rozpoczynają z nim przygodę.

1najpierw głeboka analiza!
2.jak handlujciecie to nie naciagajcie wskaznikow! chociazby nie wiem jak Was korciło i wydawalo ze macie SUPER szansę na wejscie! nie naciagajcie wskaznikow! bo to zawsze konczy sie katastrofą

CTS
Gaduła
Gaduła

Dziś ładny sygnał sprzedaży na Corn :lol: 4H i 1H, własnie kumulują się zyski :wink: Czyli jednak towary jak najbardziej też wchodzą w grę 8)

baczniew
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: baczniew »

nie sprawdzalem tego sysa na towarach ale......zywnosc generalnie idzie w gorę......ruscy jankesi maja reglamentacje zywnosci bo tak krucho jest z jedzonkiem wiec wszystko bedzie szlo w gore:] wiec trzeba byloby keidys w innych warunkach spokojnie potestowac:]

Awatar użytkownika
Nievinny
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Nievinny »

baczniew pisze:zywnosc generalnie idzie w gorę
To bardziej skomplikowana sprawa niż się wydaje. Ale to nie wątek o tym, choć moim zdaniem (wynika z moich pobieżnych obserwacji systemu) lepiej pozostać z nim na rynkach walutowych.
Trade what you see, NOT what you hear or think

CTS
Gaduła
Gaduła

baczniew pisze:nie sprawdzalem tego sysa na towarach ale......zywnosc generalnie idzie w gorę
Kontrakty na ryż spadły w ciągu ostatnich kilku dni o ok 10%, pszenica potaniała w kwietniu o 30%, Podobnie soja ... Media zwykle podnoszą larum po czasie ;) Gdy TV i Prasa krzyczą że hossa, doświadczony inwestor sprzedaje ...

Awatar użytkownika
magictrader
Pasjonat
Pasjonat

Long na EUR/JPY. Po pokazaniu się sygnału kupna cena spadła dzięki czemu można być kilkanaście pipsów do przodu jeśli kurs wzrośnie.

Brak potwierdzenia tego wejścia na H1 (AC czerwone, AO zielone)

Dodano po 45 minutach:

Kolejne longi na GBP/JPY i USD/JPY (też bez potwierdzenie na H1).

Dodano po 54 minutach:

GBP/JPY zamknięte z zyskiem 60 pipsów.

Dodano po 2 godzinach 13 minutach:

na EUR/JPY i USD/JPY po tym jak kurs poszedł o ponad 20 pipsów w górę SL zostały przesunięte na BE.
TP zmniejszyłem do 30 pipsów na wymienionych parach (brakuje kilku pipsów do TP).

Dodano po 29 minutach:

TP zostały trafione (3 pozycje i 120 pipsów w niecałe 4 godziny).
Raport nr 1 z dzisiejszych transakcji z godziny 10:00 poniżej.

Czekam teraz na sygnał kupna na GBP/USD.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Yankee
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Yankee »

Jak dla mnie 30p na e/j czy nawet 60 na g/j to male nieporozumienie...
Ja wciaz pracuje nad mm ale obecnie dziele pozycje na 3czesci (40%,40% i 20%)
i np dla g/j byloby to ok 120p, 250p (ostatnia czesc raczej bez tp), dla e/j mniej.
Wiem ze fajnie zamykac z zyskiem po godzinie i malo fajnie patrzec jak kurs zawraca, ale jesli sie tego nie nauczycie to nie doswiadczycie duzych zyskow.
Abstrahuje tutaj od sytuacji na jenie bo dopiero wrocilem do domu i moze wskazywala na zamkniecie.

Dodatkowo:
1) przesuwanie na BE po 20pipsach na jenie to kolejna metoda zabijania zyskow
2) odradzalbym angazowanie sie w 3 pary z jedna waluta jednoczesnie (chyba ze 1 czy 2 byla juz zabezpieczona), bo wtedy faktyczny risk transakcji jest 3krotnie wyzszy od zakladanego (nieraz zdarzalo mi sie tak tracic pieniadze, wiec moze komus tego oszczedze)

Awatar użytkownika
magictrader
Pasjonat
Pasjonat

Long na EUR/CHF i GBP/USD.

Na GBP/USD AO zmieniało kolor kilka razy. Może ktoś wie na jakiej podstawie ten wskaźnik jest obliczany i ile trzeba mu dać czasu na ustabilizowanie się??

ODPOWIEDZ