OzFX Squeeze-More Strategy

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
CTS
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: CTS »

magictrader pisze: Otworzyłem kolejnego shorta tym razem na USD/CHF.
Problematyczny short, wiele zależy od EurUsd
Ja spróbuję longa 4H na EurGbp, kurs osiąga kolejne minima, a wskaźnik mówi kupuj ;) Obawiam się że kłamie

Zamknąłem po 15 minutach :roll: Wszystko dzis idzie na odwrót od wskazań OzFx. Zaraz zwali się para EurUsd i to będzie hit dzisiejszego dnia
(Oz od rana wskazuje Long na 4H)

baczniew
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: baczniew »

cóż czasami zdarzaja sie niewypały:]
ale poaptrz na 23.04 na e/u jak pieknie pikował krus w dół:]
ale kto wie moze dzisiaj pojdzie gorę? ktowie:]
niemniej jednak to jest ssytem pod adresem ktorego najmniej małokulturnych wyrazow powiedziałem:] czyli musi byc rzeczywiscie dobry:]

Yankee
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Yankee »

Chcialem wlasnie napisac zeby schlodzic gorace glowy... ostatni tydzien byl swietny do trejdowanie i poprzedni tez niezly... Nie wyrabiajacie sobie opinii na podstawie krotkiego okresu czasu. Sa tygodnie na plusie i sa na minusie, nie da sie tego uniknac grajac systemem taki jak ten. Wazne ze wiecej jest tych na plus :wink:

marmlm
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: marmlm »

Po raz kolejny powtarza się sytuacja,że nie należy dotykac tego systemu w poniedziałki....przynajmniej do wieczora.Chyba nawet nie warto poniedziałków brać w testach pod uwagę,bo wybitnie kładą całą zabawę tym systemem.W poniedziałki leczy się kaca,a nie handluje :)

jaguarII
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jaguarII »

granie tym systemem po weekendzie w poniedziałek niestety nie sprawdza się często (nie ma pobudzenia rynku),dlatego poniedziałek zazwyczaj sobie daruje.... :D

Awatar użytkownika
magictrader
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: magictrader »

dzisiaj byłoby ok gdyby grało się 2 lotami i kasowało zysk z 1 lota po 20 pipsach, a drugiego przesuwało na BE.

O 14 pojawiło się trochę sygnałów (12 godzina w ODL) jednak musiałem wtedy wyjść.

Dodano po 3 minutach:

Spróbuję shorta na GBP/JPY
godzinę temu pokazał się sygnał sprzedaży.
Podobnie i na EUR/JPY.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

CTS
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: CTS »

Ten tydzień nie będzie obfitował w określone trendy, bardziej nerwowe podrygiwania, a potem rajdy w różnych kierunkach w zależności od podawanych danych. A będzie tego mnóstwo, polecam kalendarium: http://stooq.com/kalendarium/

Awatar użytkownika
nikolas
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: nikolas »

Dlaczego oz na swojej stronie mówi gbp\usd long jak wszystko przemawia za shortem - nie wiem czy zle interpretuje ten system ale to nie pierwszy raz kiedy on podaje zupelnie przeciwne wejscia w pozycje-zresztą ludzie na jego stronie maja podobne odczucia.

Awatar użytkownika
shakindudi
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: shakindudi »

Myśle że to wynika z różnicy czasowej. Zauważ że o 1-2 w nocy na GPB/USD były same wzrostowe świece, zarówno na H4 jak i na D1.

NewTrader
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: NewTrader »

To wynika z tego ze Oz system opiera sie o wskaźniki które nie zawsze pokazuja jak jest naprawde

ODPOWIEDZ