Do użytku tylko grając na D1 czy również na H4 ? D1 wydaje mi się zbyt dużym ryzykiemmarmlm pisze:Yogi,bo daje za późno o jeden słupek,ale....to są wejścia ultra konserwatywne,które czekają aż AC wyjdzie powyżej/poniżej 0,co w sumie dla nas nie ma większego znaczenia.

Dodano po 1 minutach:
Ok, dzieki - juz wiem. Dzisiaj na rynkach finansowych D1 to epoka, dla mnie zbyt długi okres. Zanim wskaźnik się poruszy - sytuacja na rynku może być juz zupełnie inna niż w momencie gdy wygenerował sygnał..galileo pisze:ten indyk pod 4h sie nie nadaje sie zbytnio...magictrader pisze:obrazek mówi więcej niż tysiąc słów.
Dodano po 11 minutach:
NIestety nie potrafię budować takich rzeczy, jestem tylko użytkownikiem a nie twórcą w sprawach IT.
Ale:
Moim zdaniem "idealna" strategia, powinna brać pod uwagę wskazania z bazowego OzFX czyli 4H oraz z 1H, i jakoś je uśredniać, albo wysyłać sygnał w momencie gdy 4H i 1H wysyłają ten sam sygnał (nie są sprzeczne). Do tego, mogłaby też brać też pod uwagę wskazania z 1M tak by co jakiś czas wskazać w ramach panującego trendu L lub S najlepszy moment zajęcia bądź zamknięcia pozycji, w końcu nie zawsze uda nam się być przy kompie dokładnie wtedy gdy trend się zaczyna (wskazania z 1M świetnie pokazują automaty OzFX które wklejł Jaguarll na którejś z pierwszych stron wątku)