OzFX Squeeze-More Strategy

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
CTS
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: CTS »

marmlm pisze:Yogi,bo daje za późno o jeden słupek,ale....to są wejścia ultra konserwatywne,które czekają aż AC wyjdzie powyżej/poniżej 0,co w sumie dla nas nie ma większego znaczenia.
Do użytku tylko grając na D1 czy również na H4 ? D1 wydaje mi się zbyt dużym ryzykiem :roll:

Dodano po 1 minutach:
galileo pisze:
magictrader pisze:obrazek mówi więcej niż tysiąc słów.
ten indyk pod 4h sie nie nadaje sie zbytnio...
Ok, dzieki - juz wiem. Dzisiaj na rynkach finansowych D1 to epoka, dla mnie zbyt długi okres. Zanim wskaźnik się poruszy - sytuacja na rynku może być juz zupełnie inna niż w momencie gdy wygenerował sygnał..

Dodano po 11 minutach:

NIestety nie potrafię budować takich rzeczy, jestem tylko użytkownikiem a nie twórcą w sprawach IT.
Ale:
Moim zdaniem "idealna" strategia, powinna brać pod uwagę wskazania z bazowego OzFX czyli 4H oraz z 1H, i jakoś je uśredniać, albo wysyłać sygnał w momencie gdy 4H i 1H wysyłają ten sam sygnał (nie są sprzeczne). Do tego, mogłaby też brać też pod uwagę wskazania z 1M tak by co jakiś czas wskazać w ramach panującego trendu L lub S najlepszy moment zajęcia bądź zamknięcia pozycji, w końcu nie zawsze uda nam się być przy kompie dokładnie wtedy gdy trend się zaczyna (wskazania z 1M świetnie pokazują automaty OzFX które wklejł Jaguarll na którejś z pierwszych stron wątku)
Ostatnio zmieniony 27 kwie 2008, 22:25 przez CTS, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
magictrader
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: magictrader »

Można zrezygnować z filtra, pozostałe sygnały nie są od niego zależne.

Do majówki potestuję trochę wejścia przy pomocy tego wskaźnika lub też trochę zmodyfikowane na kilku parach i napiszę co z tego wyszło.
Na razie wygląda obiecująco.

Dodano po 27 minutach:

Mam tylko jeszcze takie pytanie:
czy kolor słupka zmienia się wraz ze zmianą ceny w czasie?
Czy może od otwarcia świecy pozostaje cały czas taki sam?

Awatar użytkownika
galileo
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: galileo »

magictrader pisze:Do majówki potestuję trochę wejścia przy pomocy tego wskaźnika lub też trochę zmodyfikowane na kilku parach i napiszę co z tego wyszło.
Na razie wygląda obiecująco
jak bedziesz testować to wrzucaj (jak bedziesz miał ochote oczywiście) screeny tradeów w momencie zawarcia transakcji zobaczymy ile da on zarobić i zobaczymy tez które wersje bedą najbardziej oplacalne... :P

Awatar użytkownika
magictrader
Pasjonat
Pasjonat

Nie ma sprawy, obecnie czekam na zmianę koloru AO na zielony na EUR/USD i AUD/USD.

Będę sprawdzał główne pary, bo na crossy jenowe jeszcze mnie nie stać :)
(za duże SL)

Awatar użytkownika
galileo
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: galileo »

magictrader pisze:czy kolor słupka zmienia się wraz ze zmianą ceny w czasie?
niestety moze sie zmienić :?
Niech Pipsy Będą z Nami !!!

CTS
Gaduła
Gaduła

magictrader pisze:Można zrezygnować z filtra, pozostałe sygnały nie są od niego zależne.
To znaczy ? Co dokładnie musiałbym zmienic w ustawieniach żeby korzystać na 4H bądź 1H ?

umika3
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: umika3 »

Dla czego na moim wykresie pliku OzFX_D1 nie ma niebieskich słupków???
Co zrobiłam źle??
PS. Jak dodać screen ekranu??
"Samobójstwo nie jest kwestią wyboru, następuje, gdy cierpienie przekracza siły do walki z nim"

Awatar użytkownika
magictrader
Pasjonat
Pasjonat

CTS pisze:
magictrader pisze:Można zrezygnować z filtra, pozostałe sygnały nie są od niego zależne.
To znaczy ? Co dokładnie musiałbym zmienic w ustawieniach żeby korzystać na 4H bądź 1H ?
Można ten wskaźnik stosować na dowolnym interwale czasowy.
Ułatwia dostrzeganie sygnałów płynących z AC i AO (nie trzeba patrzeć na oba wskaźniki i porównywać kolorów tylko spojrzeć na tej jeden wskaźnik i już wiadomo co się dzieje).

Filtr tylko mówi nam, że kurs znajduje się ponad ustaloną średnią, którą można zmienić w ustawieniach wskaźnika lub też go zignorować i zajmować pozycje zarówno długie jak i krótkie.

Dodano po 5 minutach:
umika3 pisze:Dla czego na moim wykresie pliku OzFX_D1 nie ma niebieskich słupków???
Co zrobiłam źle??
PS. Jak dodać screen ekranu??
Należy we właściwościach wskaźnika zmienić wartość "Show_AES_Signals" z "false" na "true".

PS. Najprościej wcisnąć "print screen" wkleić do Painta, zapisać jako .gif czy .jpg i dodać na stronę jako załącznik.

Dodano po 21 minutach:

Szykują się shorty na GBP/JPY i GBP/USD.

PS. wczorajsze wejścia na EUR/USD i AUD/USD przegapiłem bo już było trochę późno, ale patrząc na historię wygląda na to, że były pozytywne.

Dodano po 21 minutach:

Platforma ODL się zawiesiła, Wejście było na platformie Admiralsów (mają czas UK, godzinę do przodu niż ODL)
Poszedł piękny short na GBP/USD (już + 25 pipsów i SL na BE)
TP = 50 pipsów.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

CTS
Gaduła
Gaduła

magictrader pisze:
CTS pisze:
Można ten wskaźnik stosować na dowolnym interwale czasowy.
.
Zgadza się, i jak na razie, wskazania są ok :564:
Czy do H4 lepiej jest zmienić Srednią na 60 czy zostawić 200 ?

Awatar użytkownika
magictrader
Pasjonat
Pasjonat

jak uważasz, to już indywidualnie trzeba przetestować, który filtr jest najlepszy. Jeżeli są one w ogóle potrzebne.

Short na GBP/USD poszedł na SL (potencjalny zysk +25pipsów)

Otworzyłem kolejnego shorta tym razem na USD/CHF.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

ODPOWIEDZ