OzFX Squeeze-More Strategy

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
galileo
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: galileo »

Pablo90 pisze: Ozza i tam był taki screen, który pokazuje, że jednak kolory nie muszą być takie same
to spojrz na niektóre screeny z historii i zobaczysz że często kończyło się to tragicznie... tak jak napisał jaguar kazdy musi znalźć własne optymalne ustawienia..

Dodano po 12 minutach:
magictrader pisze:Aggressive Entry:

1. Strong Signal: When Stochastic’s %K and %D crosses above or below 80 or 20 and both AC and AO turn red/green at the same time.
2. When Stochastic crosses above or below 80 or 20. Wait for AC to turn red/green, enter on open of the same bar.

Według drugiej zasady słupki mogą mieć różne kolory byle stoch przeciął się nad lub pod 80 czy 20. Z tym, że nie jest to wtedy "STRONG SIGNAL" w rozumieniu punktu pierwszego.
dokładnie... w praktyce jednak bywa róznie...z mojego doświadczenia wiem że przy takich wejsciach wychodzilem raczej na niewielki plus...

Awatar użytkownika
Pablo90
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Pablo90 »

Coś mi się wydaje, że to nie jest system pod automat. Żeby napisać EA trzeba mieć jasno określone zasady, a tu się okazuje, że zasady, które są określone nie są już przez nikogo używane... A system w backtestach oparty na podstawowych zasadach nie przynosi odpowiedniego zysku. Szczerze mówiąc pogubiłem się już w tym wszystkim i nie bardzo już wiem jak się za to zabrać. Niestety :oops:

Awatar użytkownika
MrYogi
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: MrYogi »

Pablo90 pisze:Coś mi się wydaje, że to nie jest system pod automat. Żeby napisać EA trzeba mieć jasno określone zasady, a tu się okazuje, że zasady, które są określone nie są już przez nikogo używane... A system w backtestach oparty na podstawowych zasadach nie przynosi odpowiedniego zysku. Szczerze mówiąc pogubiłem się już w tym wszystkim i nie bardzo już wiem jak się za to zabrać. Niestety :oops:

Co do tego czy się nadaje na EA czy nie, to nie wiem, wole grać z ręki. No może półautomat by się przydał.
Skoro pogubiłeś się w tym wszystkim to proponuje zrobić Ci krok do tyłu i zacząć wszystko od podstawowej wersji systemu.
Żeby iść do przodu czasem trzeba się cofnąć.
Nie wiem jak grasz, ale chyba trochę skaczesz z ustawieniami, nie zdążywszy ich dostatecznie długo po testować. ( ale to tylko Mój domysł )
Rzeczą, którą najtrudniej w świecie zrozumieć, jest podatek dochodowy.
Albert Einstein

Awatar użytkownika
galileo
Gaduła
Gaduła

:P Panowie to może niech każdy z nas zacznie na prawde testować i przedstawiać wyniki w tym temacie grając różnymi sposobami...i zobaczymy wtedy jaki przynosi reakny zysk...w miarę możliwości jak ktoś bedzie mial czas może wrzucic aktualny screen z bierzącym wejściem i bedziemy obserwować czy transakcja sie powiodła czy nie... :P
Niech Pipsy Będą z Nami !!!

Awatar użytkownika
Pablo90
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Pablo90 »

Załączam plik mq4 systemu. Kodu jest mało i chyba nie wszystko działa tak jak powinno. System w backtestach na parze EUR/JPY zrobił z 10 tyś., ok. 60 tyś. w 3 lata. Jestem otwarty na wszelkie sugestie. EA można testować tylko na parach z jenem.
MrYogi pisze:Skoro pogubiłeś się w tym wszystkim to proponuje zrobić Ci krok do tyłu i zacząć wszystko od podstawowej wersji systemu.
Żeby iść do przodu czasem trzeba się cofnąć.
Nie wiem jak grasz, ale chyba trochę skaczesz z ustawieniami, nie zdążywszy ich dostatecznie długo po testować. ( ale to tylko Mój domysł )
Chyba masz rację, popracuje jeszcze nad tym EA.

Dodano po 1 minutach:
galileo pisze:Panowie to może niech każdy z nas zacznie na prawde testować i przedstawiać wyniki w tym temacie grając różnymi sposobami...i zobaczymy wtedy jaki przynosi reakny zysk...w miarę możliwości jak ktoś bedzie mial czas może wrzucic aktualny screen z bierzącym wejściem i bedziemy obserwować czy transakcja sie powiodła czy nie...
To by mi bardzo ułatwiło pracę, zresztą pomogło by to wszystkim na forum zainteresowanym systemem. Może ktoś by poprowadził journal, chociażby na demo?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

jaguarII
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jaguarII »

Pablo90 pisze:To by mi bardzo ułatwiło pracę, zresztą pomogło by to wszystkim na forum zainteresowanym systemem. Może ktoś by poprowadził journal, chociażby na demo?
w miare możliwośći postaram się wrzucac "na żywo" wszystkie moje przeprowadzane trade'y,nie obiecuje że będzie to regularne (niestety mam bardzo dużo pracy poza forexem )ale systematycznie wszystkie transakcje będę chciał wrzucić z krótkim komentarzem.Jednak będę trade'ował według własnych ustawień z dużym prawdopodobieństwem "model 4h+1h),dlatego dobrze by było żeby inni praktykowali też swoje własne ustawienia...im więcej będziemy mieli dokumentacji tym lepiej dla nas samych...Pozdrawiam :D

Awatar użytkownika
galileo
Gaduła
Gaduła

jaguarII pisze:w miare możliwośći postaram się wrzucac "na żywo" wszystkie moje przeprowadzane trade'y,nie obiecuje że będzie to regularne (niestety mam bardzo dużo pracy poza forexem )ale systematycznie wszystkie transakcje będę chciał wrzucić z krótkim komentarzem.Jednak będę trade'ował według własnych ustawień z dużym prawdopodobieństwem "model 4h+1h),dlatego dobrze by było żeby inni praktykowali też swoje własne ustawienia
świetna idea :P Mogę również poprowadzić "OzFx in LIVE" i też według osobistych ustawień.. :P

Awatar użytkownika
magictrader
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: magictrader »

To jest prawie taki pół automat, można ustawić wejścia konserwatywne jak i te bardziej "agresywne".

Yankee
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Yankee »

To moze od siebie dodam jakie pary wg mnie warto uwzglednic.
Posiedzialem troche w ten weekend zeby ustalic, ktore pary sa najlepsze do tego rodzaju systemow. Oczywiscie w zaleznosci od gracza preferencje moga byc rozne. Wyniki na screenie.
Zrodlo to historia oraz transakcje w realu (na podobnym systemie) wiec mysle ze wiarygodne

W sumie jest na plus, ale jakby tak wyeliminowac asortyment do ktorego sie doklada :wink:
Ostatnio zmieniony 27 kwie 2008, 19:29 przez Yankee, łącznie zmieniany 1 raz.

CTS
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: CTS »

magictrader pisze:To jest prawie taki pół automat, można ustawić wejścia konserwatywne jak i te bardziej "agresywne".
W jaki sposób to działa ? Wysyła sygnał zajęcia pozycji w przypadku gdy zostały spełnione zadane mu warunki ? Kiepski jestem z informatyki ;)

ODPOWIEDZ